След отказа за Шенген да стегнем службите, граничарите, правосъдието

Борбата с корупцията е не само основният залог за Шенген
93
След отказа за Шенген да стегнем службите, граничарите, правосъдието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трябва да стегнем службите за сигурност, граничния контрол, правосъдието и всички структури, които трябва да се борят с корупцията. Това коментира пред журналисти в парламента Христо Иванов, председател на парламентарната група на "Демократична България" във връзка с обсъждането и гласуването на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи на две предложения за разширяване на Шенгенското пространство - първото, от които е за приемането на България и Румъния, а второто - за Хърватия.

Още по темата

Иванов коментира очакваното "не" по отношение на по-нататъшния процес на интеграция на България в Европейския съюз. Борбата с корупцията е не само основният залог за Шенген, но и основният залог за Плана за възстановяване и устойчивост, каза той. Опитите да бъде запазен Гешев, да се избяга от темата за правосъдната реформа все по-очевидно загробват нашата страна, добави той. Няма какво да се сърдим, каза Иванов, след което посочи, че трябва да си свършим работата, да покажем, че България може да прави реформи и може да си реформира правосъдието.
Политическата класа трябва да разбере - време е да реформираме правосъдието, заяви Христо Иванов. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: ШенгенХристо Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
махай се бе родоотстъпник
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Ристьо и останалите от шайката му реформите, както и внесените законопроекти са основно за обслужване на определени икономически кръгове, та даже и секретарката му Йорданова, докато беше министър на правосъдието раздаде милиони на определени адвокатски кантори вместо служителите на министерството уж би трябвало да са юристи и да получават заплати за тези дейности.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щял да стяга граничари и служби. Рибата се вмирисва от главата.
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И според тоя колко още граничари и полицаи трябва да пожертваме, в името на влизането ни в Шенген? А, мерси, ама чак пък толкова не ни е важно това да сме в Шенген!
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес от снимките на благотворителният базар в НС забелязахме,, че и неговата любимка Надежда Йорданова е любимка на скъпите аксесоари, само портмонето и на Шанел струва повече отколкото много пенсионирали получават за цял месец. Та да вземат да позатегнат политиците коланите и да понамалят комисионите си, тогава ще има пара и за границата.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как ще стане това,че не ми е ясно...нали точно заради тези "реформи" -тип ПУНТА МАРА..от тези хора сме я окъсали на всички нива ..като ги разместите тук там ..откриете...закриете...извадите...или вкарате някоя служба ..отдел - със същия този "състав"-заработващ предимно част - пром ..То не остана здраво място и читави хора ...те тия трябва да се командироват директно към Софийския начело с ЧЕКМЕДЖАН ,ШАЙКАТА ,КАСКЕТА .. да се изрине всичко от - до..
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а вас политиците дали можем да ви стигнем със сопите, а?... и особено ония двамцата, най-виновните гешев и борисов
20
1
 
15
 
! Отговори
Пускайте преди 1 година
Пускайте ги д апреминават транзитно през България и да заминават към европата...
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто се помня този говори за правосъдна реформа. Имаме друг проблем- България се управлява от наследниците на комунисти и сатрапи, които притежават почти всички блага. Дори и да се направи реформа, хората по институциите са си същите. В омагьосан кръг сме.
18
1
 
16
 
! Отговори
Ицках,стягай преди 1 година
Прайда и яхвайте розови понита под дъгата да пазите границата! А "правосъдната Ти реформа" се точи вече 7 години,скоро ще правиш юбилей на намеренията Ти за реформата! Айде у лево,джендераЗт!
17
2
 
16
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Бати без.родника м.ръсен, граничарите ги трепят като пилци и се гаврят с тях, тоя ще стяга граничния контрол
16
2
 
13
 
! Отговори
Наско преди 1 година
Добро утро,комсомолец!
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре да стегнем отношенията с Европейците, че до никъде не я докарахме като им играем по свирката. Разпродадохте държавата, а ако ни приемат в Шенген като награда, ще избягат и последните млади българи!
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващия парламент, я влезете, я не.
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гръцките политици между тях ще се изядат, но когато става въпрос за Гърция се изправят като непробиваема стена и бранят, тук продажниците направиха пътека да клепат собствената си страна, това е.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къф слуга на Сорос, бе? Тоя още си държи партийната книжка под възглавницата. Като майка си и цялата си рода.
11
1
 
14
 
! Отговори
Стягай се ти преди 1 година
Кьоксал баба, ти нищо няма да стягаш освен колана. На следващите избори ще си зад борда.
10
3
 
14
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Пинокио не е ли срамно след като си с отнети адвокатски права и нез де стаж , да се прсвиш на отличен юридт ! А какво да кажем за Никиончева и Тада , които ежедневно гласуват против България в ЕС? И какво искаш проводник на олигархията-главрн прокурор назначаван от МС и и изпълняващ разпорежданията им! Жалко , това е нарушение на Конституцията , което ти поне трябва да знаеш Бойкикиев!
9
3
 
13
 
! Отговори
Dd преди 1 година
Ние 100 години не ги стегнахме тези служби, сега за 1 година ще ги оправим. Дрън, Дрън.
8
2
 
19
 
! Отговори
Борба с корупцията преди 1 година
ако имаше нито един тия палячовци в парламента нямаше да остане на свобода. Така че по-полека с борбата с корупцията, че от нея живеете, мама ви проклета!