След отказа за Шенген да стегнем службите, граничарите, правосъдието

Борбата с корупцията е не само основният залог за Шенген
93
След отказа за Шенген да стегнем службите, граничарите, правосъдието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трябва да стегнем службите за сигурност, граничния контрол, правосъдието и всички структури, които трябва да се борят с корупцията. Това коментира пред журналисти в парламента Христо Иванов, председател на парламентарната група на "Демократична България" във връзка с обсъждането и гласуването на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи на две предложения за разширяване на Шенгенското пространство - първото, от които е за приемането на България и Румъния, а второто - за Хърватия.

Още по темата

Иванов коментира очакваното "не" по отношение на по-нататъшния процес на интеграция на България в Европейския съюз. Борбата с корупцията е не само основният залог за Шенген, но и основният залог за Плана за възстановяване и устойчивост, каза той. Опитите да бъде запазен Гешев, да се избяга от темата за правосъдната реформа все по-очевидно загробват нашата страна, добави той. Няма какво да се сърдим, каза Иванов, след което посочи, че трябва да си свършим работата, да покажем, че България може да прави реформи и може да си реформира правосъдието.
Политическата класа трябва да разбере - време е да реформираме правосъдието, заяви Христо Иванов. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: Шенгенхристо иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да изгоним Сорос и слугите му
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без ДБ на следващите избори. Да последват Мая Манолова - там им е мястото.
5
2
 
22
 
! Отговори
Ицо, Маджо те търси преди 1 година
А вие когато бяхте във властта, в коалиция с ГЕРБ, какво направихте по въпроса преди Нта години? От както сте на политическата сцена слушаме за реформиране на правосъдието, но реформи реално не се случват. Дори миналото правителство нищо не направихте по въпроса. Само празни предизборни приказки. Обаче сте големи продавачи на разни безсмислени идеи, в които вярва само жълтопаветната ви електорална павианска маса.
4
2
 
12
 
! Отговори
Тоа па преди 1 година
много е зле. Щом Холандия ни спира трябва напротив - да олабим всички служби ченгета и правосъдие и да ги съкратим на половина, а закона да го променим да разрешава на всички в всичко - дроги, проституции, дребни нарушения, гей и всякакви НЛО и НПО. Каналджиите под нидерландски флаг да ги пишем спасители. И всякакви бумажки дето ни въртят чиновниците за рушвет да ги пуснем на частници да ги издават. Ето така се бори престъпност и корупция. Иначе все едно бент в океана да правиш.
3
2
 
17
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Ех, тоя Гешев! Имам чувството, че той невидимо им седи на седалките в НС - на Мравояда и на Жабата Гном. Те затова двамата вечно стърчат, подпрени на лявата стена на парламента. Явно ги е страх да си седнат и затова вечно настояват за прогонването на Гешев. Болката няма да е голяма, ама срамът...
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо на хибридната по-амеркианска партяи ДъБъ, с електорална маса от 10 000 човека, се придава такава важност и отразяване в медиите?
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив! Трябва да осигурим автобуси на мигрантите, за да преминават по-бързо през страната и да отиват там, където мечтаят да отидат! Ние повече нямаме задължение да пазим границата на Европа!!!