България няма да даде на Украйна самолети и С-300

Стоянов: Ако е стреляно по мигранти, то категорично не е от наша територия
Обновена: 9 дек 2022 10:10 | 9 дек 2022 09:51, Нели Христова
110
България няма да даде на Украйна самолети и С-300
Снимка: БГНЕС

Това, което даваме на Украйна, е в приоритетите й, но не са самолети и С-300, обясни военният министър Димитър Стоянов пред NOVA.

Решението за помощта обаче трябва да бъде ратифицирано от парламента, което може би ще стане днес, да има указ на президента и чак тогава да изпратим помощта, обясни той. Вчера решението бе обсъдено от депутатите от комисията по отбрана.

Още по темата

Ние продължаваме да охраняваме небето си с МиГ-29, така че защитата ни е гарантирана. Първите наши F-16 ще бъдат произведени през 2024 г., но ще ни бъдат предоставени следващата година. Дори и да бъдат произведени по-рано, ние няма да имаме готовност с инфраструктурата, каза военният министър.

Ако въобще е стреляно по мигранти, то категорично не е от българска територия, категоричен е Стоянов, гледайки клип. Това, което чувам, не е изстрел от автомат "Калашников", уточни той.

Доводите на Нидерландия и Австрия за неприемането ни в Шенген не съответстват на показателите. Не може постоянно да се сменят критериите. Странно е да се говори, че в България няма върховенство на закона, когато Нидерландия е най-големият инвеститор у нас, твърди той.

Той отхвърли тезата, че Нидерландия е параван на ЕС за неприемането ни в Шенген.

Къде е солидарността на Европа - с 20 човека от Фронтекс ли, попита министърът. Имаме дипломатически напредък с Австрия, но Нидерландия остава твърда. Тя се опитва да реши вътрешнополитическите си проблеми на наш гръб, смята Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
4
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
Как няма да дадете самолети и ракети бе?! Сега ще ви накажем завинаги без Шенген и без безвизово пътуване до щатите!! Ганни славяни!
96
0
 
5
 
! Отговори
зАз преди 1 година
Самолети? Какви самолети, бе? Миг-29 не летят, имаме четири Су-25, които чат-пат демонстрираме на някое Натовско учение, нашите С-300 са толкова остаряла модификация, без никаква модернизация през отминалите над 37 години, че никой не може да даде отговор в какво техническо състояние се намират, а използването им си е направо опасно!
95
2
 
2
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Ако може този да каже кои точно вътрешнополитически проблеми иска да реши Нидерландия на наш гръб. Нека ги изброи.
94
2
 
2
 
! Отговори
Чики Рики преди 1 година
До Анонимен 94 Така беше и преди месец и преди 2 месеца 3 4 5, е сега става разбити са всичко свършва. Зеленски обяви преди време че имат половин милион армия. Така се разбива лесно такава мащабна групировка, особено когато имат желание да се бият и получават и оръжие. На Руснаците им трябват поне 1 милион души за да могат да пробият. Толкова желаещи да се бият те нямат, затова се опитват насила, а знаем че насила хубост не става. Единственото ,което могат да правят безпроблемно е да бомбардират
93
4
 
4
 
! Отговори
Коко преди 1 година
До Исторически паркНе ходете в Исторически парк. Това е политизирано място на русофили и подкрепящи терористичния режим. Как може исторически парк да правят хора, обявили България за неприятелска държава ?
92
5
 
8
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Язък за толкова слагачество и слугинаж към запада, накрая пак ни пре цакаха.
90
4
 
5
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 година
Какъв е този вой болшевики, България къса оп'ката настъпена от руския ботуш. Капиш? Срива се целия ви свят, разбирам ви, но не съчувствам.
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩЕ ДАДЕ, ЩЕ ДАДЕ
88
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой смята ли, че примерно предоставим МИГ 29 и С-300 ще променят нещо ? Украйна вече няма човешкия ресурс да воюва на много места по фронта преобладават наемниците от други държави. Само вчера бяха утилизирани над 90 поляка. Украйна е вече бита карта въпрос на време е да капитулират.
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как ще им дадем нещо, което го нямаме
86
1
 
15
 
! Отговори
ЩО ТАКА БЕ преди 1 година
СВАЛЕТЕ СИ ГАЩИТЕ И СЕ НАДУПЕТЕ НА УКРИТЕ > АМА ХУБАВИЧКО
85
0
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
за летоска ще ми требват една две палатки, дали на военния министър не са му останали некъде по село 20тина бройки?
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно, войната там ще свърши когато брадатото човече в Киев което гледа страшно и мъжествено призовава всички да умрат за да му е добре на него или зле на руснаците слезе от власт.
83
10
 
7
 
! Отговори
хи хи хи преди 1 година
Кошниците Миг 29 били гарантирали защитата ни Смях и каламбури
82
2
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
"При проблем на холандците ли ще разчитаме.." проблем, с кой, ***? с нато? решението на бънди и склададжията му де факто ни вкарва доброзорлем на страната на "освободителите", вместо да ни осигури неутралитет. оръжейните системи, които се предполагаше да предоставим ги разкриха че са неадекватни спрямо въоръжение модел 1990, и могат да свалят само ирански пепелаци. нищо, малко ше погладуваме да ни се наместят понятията
81
0
 
13
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Баси..........имали сме хвърчила за даване.............или да дадем скиците..........платени от слънцето
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стоянов, а български войници ще прати ли в Украйна?
79
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужасно жалко е,че президентът Радев пропиля надеждите на БЪЛГАРИТЕ,които гласуваха за него,мислейки си,че той ще бъде лидерът,който милее за БЪЛГАРИЯ и НАРОДА и ще работи за БЪЛГАРСКИТЕ национални интереси! Безотговорно,безпардонно и подмолно той предада надеждите на избирателите си! Тези предатели българомразци от неговия кабинет загробват РОДИНАТА ни и я водят към сигурна смърт!!! ДА бъдат проклети завинаги!!!
78
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 79 топките им са на улица Козяк при госпожа Херо