Доверието в политическите лидери - пълна катастрофа, Радев и той се срива

Президентът все пак остава с най-висок рейтинг
30 дек 2022 15:05, Александър Попов
122
Доверието в политическите лидери - пълна катастрофа, Радев и той се срива
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички обществени очаквания са свързани с това дали в парламента ще се намери консенсус и дали ще има редовен кабинет. Доверието в политическите лидери обаче е истинска катастрофа.

43% нямат доверие на служебния премиер Гълъб Донев, докато 18% имат доверие. По настоящем правителството, и в частност служебният премиер, остават в сянка, сочат данните от проучване на "Маркет линкс", финансирано и реализирано съвместно от bTV и агенцията, проведено сред 1022 лица над 18 г. в страната в периода 10-20 декември 2022 г. по методите на пряко, лично интервю и онлайн анкета.

За първи път се отчитат малко по-висока степен на недоверие към президента, отколкото на доверие.

"През годините той се радваше на доверие от около 55%. Сега 40% от анкетираните имат доверие на президента Румен Радев, а 41% нямат такова", обясни социологът Добромир Живков и допълни, че политическата криза води до спад на доверието в политическата класа.

76% от запитаните нямат доверие на съпредседателя на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков, докато 19% му имат доверие.

71% нямат доверие на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а 18% му имат доверие.

54% нямат доверие на лидера на "Български възход", а 16% му имат доверие.

70% от запитаните нямат доверие на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, а 13% му имат доверие.

Също 70% нямат доверие на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, докато 11% му имат доверие.

75% от анкетираните нямат доверие на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Иванов, а 11% му се доверяват.

На този фон 80% нямат доверие на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, докато 11% му имат доверие.

76% от анкетираните нямат доверие на лидера на БСП Корнелия Нинова, докато 10% ѝ имат доверие.

Проучването на "Маркет линкс" е финансирано и реализирано съвместно от bTV и агенцията, проведено е сред 1022-ма българи, в периода 10-20 декември, по методите на пряко, лично интервю и онлайн анкета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ПАРТИИТЕ
74
3
 
14
 
! Отговори
У нас демокрация преди 1 година
няма.Шайка овладели медиите политиквеници постоянно се лансират по тях и народът просто не знае кое зло е по-зло.Едните говорят какви престъпници са другите и обратно,а няма съд,който да се произнесе кой е по-голям такъв от дугия.И така шайката чрез информационното затъмнение и незнанието на масите бива избирана и яхва все повече народа,който не вижда и не разбира за кого да гласува.А тя усилва позициите си и взема всички лостове за управление на държавата чрез хиперскъпоплатеното чиновничество.
73
1
 
12
 
! Отговори
Освен демокрация,има преди 1 година
и друго понятие от древна Елада-ОСТРАКИЗЪМ.То означав принудително изгнание за тези,на които народът-(демоса) няма доверие.Е,да не изпадаме в крайността всичките споменати в статията персони да ги изгоним,начело с Радев,защото няма да остане кой да "носи политическа отговорност"-клишето,зад което се крият въпросните донесли големи беди със своето управление ренегати.Просто да ги осъдим на забрава(то ясно, че друг съд няма да ги пипне.Но с тях трябва да са и тези от съда и джурналята.
72
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом по националната телевизия казаха че одобрението за Радефф е фифти-фифти, значи съвсем се е сринало. Утре ше се срине още повече след новогодишната жалейка
71
19
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ЗАГУБИ ДОВЕРИЕ НА ПАРТИИТЕ И ЗАСТАНА НА СТРАНАТА НА ХОРАТА !!! ПАРТИЙНИТЕ ЯДРА НА ГЕРБ , ДПС , ДБ , БСП СА ПРОТИВ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ , А НАРОДА Е С НЕГО !!! ДО СЕГА НЕ Е ИМАЛО ПРЕЗИДЕНТ С ТОЛКОВА ВИСОК РЕЙТИНГ !!! ПРИМЕР : ПЛЮВНАЛИЕВ - 7 % !!!
70
5
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 71 "... си приятел с богат и умен господар," - робът си мислел, че имал приятел... *** това е щото си ПРО'С'Т. Борисов ДВА пъти ви го казва.
69
6
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 38 "Всички са бок*уци" - ми избирателите им сте си същите. Факт.
68
3
 
8
 
! Отговори
Прочитащ преди 1 година
Чета и не мога да повярвам на очите и очилата си. Толкова мъка по света, като в България, надали има. Това е едно на ръка, а другото е, ЗАЩО след като се измъчвате от перманентни гласувания, получавате кризи, главоболия, имате финансови проблеми и прочее, не се изнесете на Запад. ЗАПОМНЕТЕ, няма да сбъркате!
67
4
 
12
 
! Отговори
Капиталистъ преди 1 година
До Христо Христов --- Господине, или Другарю, от практиката съм разбрал, че е много по-добре да си приятел с богат и умен господар, нежели с блатници и алкохолици, от които нищо не става.
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам всички политици да ги видя закопани на два метра под земята , всички без иключения !
65
2
 
7
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Държава няма!!! Превърнахме се в Резерват! Вече квото каже Шерифа, който не слушка шъ му свалят "скалпа"! Е, те туй-то!
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте сега, как ще откраднат и парите,които Лукойл започна да плаща за финансиране на спряната отстъпката за горивата.
63
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата е на дъното. Скоро ще имаме нов, истински лидер - Ердоган!
62
0
 
12
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
Дали от глупост, дали заради поставените задачи, които му възлагат от Щатското посолство и спец службите на Пентагона (военото разузнаване на САЩ) но, Радев е агент на тяхно влияние. за Канадскто Меринджей Киро Т. да не говорим, той дори не го крие.
61
2
 
13
 
! Отговори
ще видите, преди 1 година
Много скоро всички ще ядат дървото.
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доверието в политическите лидери - означава, че се оценява нещо, което го има! Но когато няма изобщо нещо т.е . липсва не знам каква е думата! Избори до дупка!
59
4
 
24
 
! Отговори
До 60 преди 1 година
Нати доказателство: От три месеца, новоизбраните политици обслужват само интереса на САЩ! Да дадат оръжие и помощи на Екрайна и да купят самолети за милиарди от САЩ! Само за това работят!! За какво и е на България и българите тогава НС и Парламент!!
58
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари вият, че сме били американска колония, което не е вярно и може да се докаже по много начини. Явно обаче, идеята им е, че трябва да има революция и да прегърнем новия съветски съюз на Путин. Абе вие из руските тролферми, почивате ли поне ден бе, продажнаИзмет?!
57
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При 30% гласували това още ли се води демокрация!!! Напода разбра че го управляват одвъд океана и изборите са безсмислени!! Дори да не искат официално да го признаят, ние сме просто колония на САЩ! За какво са ни тогава избори?? Ние българския народ не управлява нази държава, управлява САЩ чрез продажни марионетки!
56
1
 
4
 
! Отговори
Натали Трифонова преди 1 година
Имайте предвид, че всички горецитирани се имат за светая светих и висша степен управници.