Доверието в политическите лидери - пълна катастрофа, Радев и той се срива

Президентът все пак остава с най-висок рейтинг
30 дек 2022 15:05, Александър Попов
122
Доверието в политическите лидери - пълна катастрофа, Радев и той се срива
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички обществени очаквания са свързани с това дали в парламента ще се намери консенсус и дали ще има редовен кабинет. Доверието в политическите лидери обаче е истинска катастрофа.

43% нямат доверие на служебния премиер Гълъб Донев, докато 18% имат доверие. По настоящем правителството, и в частност служебният премиер, остават в сянка, сочат данните от проучване на "Маркет линкс", финансирано и реализирано съвместно от bTV и агенцията, проведено сред 1022 лица над 18 г. в страната в периода 10-20 декември 2022 г. по методите на пряко, лично интервю и онлайн анкета.

За първи път се отчитат малко по-висока степен на недоверие към президента, отколкото на доверие.

"През годините той се радваше на доверие от около 55%. Сега 40% от анкетираните имат доверие на президента Румен Радев, а 41% нямат такова", обясни социологът Добромир Живков и допълни, че политическата криза води до спад на доверието в политическата класа.

76% от запитаните нямат доверие на съпредседателя на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков, докато 19% му имат доверие.

71% нямат доверие на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а 18% му имат доверие.

54% нямат доверие на лидера на "Български възход", а 16% му имат доверие.

70% от запитаните нямат доверие на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, а 13% му имат доверие.

Също 70% нямат доверие на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, докато 11% му имат доверие.

75% от анкетираните нямат доверие на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Иванов, а 11% му се доверяват.

На този фон 80% нямат доверие на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, докато 11% му имат доверие.

76% от анкетираните нямат доверие на лидера на БСП Корнелия Нинова, докато 10% ѝ имат доверие.

Проучването на "Маркет линкс" е финансирано и реализирано съвместно от bTV и агенцията, проведено е сред 1022-ма българи, в периода 10-20 декември, по методите на пряко, лично интервю и онлайн анкета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво доверие на тези двамата. Те един на друг си нямат.
54
3
 
10
 
! Отговори
сори преди 1 година
Тук е важна политиката на американският посланик.какви политици.В Бг никога не е имало политика, за да има политици.За да има политика, трябва да има съсловия, революции, религиозно общество дори.Тук няма нито едно от трите.Всичко е побългарено и пришито.Начело с партийната система и НС.
53
6
 
13
 
! Отговори
Манолски преди 1 година
И аз смятам, че е редно САЩ директно да назначават говерньор за Майка България. Като страна без капка достойнство и суверенитет всякакви избори са ала-бала-портокала
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** нямат такава подкрепа откъде а дб са съвсем Вън бкп и те са надолу дпс си имат стабилен електорат герб незнам възраждане са новата атака а възхода са клон на подмяната всички тези са стани да седна едни и същи се представят за месии а резултат пропадане на държавата няма правителство инфлация невиждана институции не работят
51
3
 
7
 
! Отговори
Като преди 1 година
гледам профила на Радев за кой ли път се питам ,да не е в близко роднинство с бившият вожд Т. Живков...много си приличат 🤔
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъкааа Народе ! Няма нито един достоен съвестен родолюбец- Всички са Крадци,Лъжци,Чуждопоклоници и Мн АЛЧНИ ! завардили хотели ресторанти газ евро долари ток оръжие .......Всичко Бе ! Защо ? За къде им е толкоз много ?
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Измислици! Според това проучване 4 на всеки десет човека имат доверие на вонящия зелен чорап, а аз мога да се закълна, че сред стотиците ми познати няма ни един, който дори да го харесва, камо ли да му има доверие!
48
2
 
11
 
! Отговори
БГ Колония преди 1 година
От три месеца, новоизбраните политици обслужват само интереса на САЩ! Да дадат оръжие и помощи на Екрайна и да купят самолети за милиарди от САЩ! Само за това работят!! За какво и е на България и българите тогава НС и Парламент!! По добре до се пазпусне, по евтино ще е дирещтно да ехравляват от САЩ!
47
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ни докараха до трета национална катастрофа, а те пак си го избират. Няма как да живееш добре, когато народа ти е прocт.
46
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На отменим изборите! Ние не сме демокрация а колония на САЩ, изборите са без значение само създават илюзията за хред света, че сме димокрация! Без революция, От Вашингтон ще продължават да диктуват в ЕС и България, независимо коя местна партия изберем!
45
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да им имаш доверие?10000 пъти им казахме,че повечето хора са против даването на оръжие,а те гласуваха да дават и на скрити заседнания обсъждат какво като после ние ще плащаме.Радев вместо вето да сложи взе да им приглася с гълъбите си...Аз не знам кой ги командва,но е явно някой от вън и не е редно.
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди два дни Кирил Петков с баща си(за който се говори че като Доган е бил сътрудник на ДС) се срещна с Мустафа Карадайь и си стиснаха ръцете на паметник на момиченце умряло през възродителния процес .ПП и ДПС се сближават ,Бойко го изхърлят от политиката . Да ни е честита ПРОМЯНАТА 2023.Едно време не схащах покойния Тодор Колев като се шегуваше как се казвало на чешки "промяна" = замена . Сега вече го разбрах ! Дано и вие да сте разбрали! Честита Замяна/ смяна ПЕТКОВ-ДОГАН 2023 та.
43
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво се правите на уууулави всички,всеки месец Радев е на Козяк на инструктаж ,отделно и другите ходят на закуска .Ние сме си колония,на англосаксите .
42
5
 
9
 
! Отговори
Сина преди 1 година
Бойко е свален от службите преди 2 години. Ако се опита да се връща на власт ще се пресели в отвъдното
41
10
 
3
 
! Отговори
Сина преди 1 година
Само ГЕРП! Я сам за баце, он си е пич! Ако че крадне и с газо си, па си е пич! Че даде по Неков кибапче, по некой лев.. Ние Сите от ГЕРП сме пекани
40
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малиии,гербавите лелки пак са яхнали метлата.Успокойте се,бе!Не разбрахте ли,че Винету повече няма да управлява?
39
1
 
10
 
! Отговори
Най-важното преди 1 година
написано най-отдолу, по поръчка на бтв! Хихи
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ли ми си струва,че това е някаква стъкмистика,след като недоверието е еднакво за всички?
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички са бок*уци
36
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 28 "И все по-зле ще става докато този модел не се срине от самосебе си. Политиците нито ..." - ама гласуваш за ЕС и НАТО, а?!