Хампарцумян: България има шанс за еврозоната

Страната е зависима от външния свят
31 дек 2022 09:47, Росен Стойчев
205
Хампарцумян: България има шанс за еврозоната
Снимка: БГНЕС

 За България, която е много зависима от външния свят, една рецесия в големите европейски държави би била негативен фактор. Това обяви банкерът Левон Хампарцумян пред Нова.

Още по темата


По думите му страната ни все още има шанс да влезе в еврозоната. “Все още има неща, които ако направим, ще влезем в еврозоната. Освен, че тя ще създаде благоприятни условия за икономически активните хора, играе и ролята на геополитическа котва, която да ни държи в Европа”, обясни още банкерът. Той увери, че преминаването от лев към евро не означава обедняване.

“Ние сме достатъчно бедни, няма как да обеднеем повече”, категоричен бе Хампарцумян и изтъкна, че при влизането в еврозоната ще има предимства за бизнеса у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Америка и брюксел искат да унищожат гербава България и затова ни бутат! Всички мразят гербавите народи!
100
7
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен92 Античните гърци имат наистина голями постижения в познанията за света.За съжаление,това става преди 3000 години,а позицията на нашите предци по онова време е била,че писмеността може да донесе много проблеми на човека и ние нямаме нищо написано от онова време,а може би и гърците са ни помогнали за това..Аз не виждам от къде тези диваци,крадци и не.годници ще стигнат сами до това ниво - тук играе роля или нашата близост до тях /те са ни крали всяка дума/ или наистина има мистика
99
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме на дъното в очите на Запада, как точно ще ни оправи еврото? :))) Не сме от техните...пишем на българска азбука, православни сме, говорим на български....как е мислите работата :)))
98
1
 
3
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
До 100 ама литва 2013та бяха 22 хиляди, а България беше 4 хиляди.. ти стагнация знаеш ли какво значи бе де б ил
97
4
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ЕС Е ЕДИН АМА МНОГО НАДУТ БАЛОН, КОЙТО ЗА ГОЛЯМА РАДОСТ СЕ РАЗПАДА ПРЕД ОЧИТЕ НИ, БЯГАЙ ТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ НЕГО ТА КОГА СЕ ПРЪСНЕ ДА НИ ВИ ПОМЕТЕ УДАРНАТА ВЪЛНА
96
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ивелин Михайлов Ква стагнация бе, бедното ми умче. Литва ГДП - 24 хиляди долара, България 11 хиляди. Я пак се пробвай, ама първо се обади на господарите си да ти ъпдейтват инструкциите.
95
7
 
4
 
! Отговори
дон 92 преди 1 година
Теб другар може да те оправи само катър Шенген е Европа без ГКПП та свободно предвижване ,а еврото си е платежно средство което използваме вече над 12г и еврото е закотвено на 1,95.5 лв към 1 евро тъй че виж копейката и се учи от него той си спестява парите само в евро
94
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има шанс да гледа еврозона през крив макарон.
93
5
 
6
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
До 96 кажи го това на литва дето влязоха 2013та и от тогава са в стагнация и намаляват с нашата скорост
92
11
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
За Еврозоната за еврото за Европа това е пътят за успешна богата България
91
7
 
13
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Шенген не ни искат, но за еврозоната постоянно ни натискат.. познайте защо ;)
90
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иван Стратиев Че кой им е виновен на бедните. Бедността е резултат на това, че нямаш акъл. И особено ако разпространяваш небивалици, които те правят още по-беден.
89
5
 
12
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
До Диана- ЗА КАКВА ИКОНОМИКА ГОВОРИМ В ЕС КАТО ВСИЧКО СЕ ПРОИЗВЕЖДА ВЪВ КИТАЙ. ТА ЗАБРАВИХТЕ ЛИ КОГА ПОЧНА ПАНДЕМИЯТА В ЕС НЯМАШЕ ЕДНА МАСКА ЗА ИЛАЧ. ТА СЕ НАЛОЖИ НАШИТЕ БАБИ ДА СПРАТ ДА ПЛЕТАТ ШУШОНИ И ДА ЗАПОЧНАТ ДА ШИЯТ МАСКИ ПО ГАРАЖИТЕ.
88
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шенген какво толкова ще ни оправи, нещо като Гърция с 300-те милиарда евро заем ли, дето не могат да ги изплатят :))) Ние не сме Гърция (западняците ги мислят за люлката на цивилизацията), нема изобщо да ни огрее ако приемем еврото :)))
87
2
 
7
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
Според най-големия Исторически парк в света до Варна, България след точно 1 година ще падне под еврог ейско робство!
86
6
 
9
 
! Отговори
Ко преди 1 година
преда.тел, левът е наш. ти си ползвай еврото, ние сме с лев. Бизнесът търси справедливост и защита. А не валута.
85
3
 
10
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Иван Стратиев Тук богати-бедни няма никакво значение! Важното е какъв ще е ефектът върху икономиката...Друг е въпросът, че преходът на БСП съсипа толкова много хората, че болката им пречи да се съсредоточат върху проблема...Сига вече с тези бедни и богати, значи...Човек се ражда гол и си отива гол - важното е какво прави в периода между тези две събития!..Престанете да гледате парите, те не могат да ни купят нищо за което си заслужава да се живее - има много по-ценни неща от парите..
84
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти го плюеш в лицето, той се прави че дъжд вали! Хората не изкат евро, екземпляр продажен!
83
15
 
10
 
! Отговори
с новам года преди 1 година
Искаме незабавно преминаване изцяло в евро валута да се закрие 155годишния лев елините закриха 2000 годишната драхма и си живеят прекрасно ,жал ни е само за мързеливите болшевики свикнали на партийна хранилка че умрат от глад,иначе парата си е пара навсякъде особено еврото
82
6
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
АКО НИ ПРИЕМАТ В Е-ЗОНАТА СЪС СЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЦИ И ТЕХНИТЕ ПАРТИИ, АЗ НЕЩА