Хампарцумян: България има шанс за еврозоната

Страната е зависима от външния свят
31 дек 2022 09:47, Росен Стойчев
205
Хампарцумян: България има шанс за еврозоната
Снимка: БГНЕС

 За България, която е много зависима от външния свят, една рецесия в големите европейски държави би била негативен фактор. Това обяви банкерът Левон Хампарцумян пред Нова.

Още по темата


По думите му страната ни все още има шанс да влезе в еврозоната. “Все още има неща, които ако направим, ще влезем в еврозоната. Освен, че тя ще създаде благоприятни условия за икономически активните хора, играе и ролята на геополитическа котва, която да ни държи в Европа”, обясни още банкерът. Той увери, че преминаването от лев към евро не означава обедняване.

“Ние сме достатъчно бедни, няма как да обеднеем повече”, категоричен бе Хампарцумян и изтъкна, че при влизането в еврозоната ще има предимства за бизнеса у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шенген е да приемеш еврото, ние си имаме достъп до Европа, не е кой знае какво :))) Разбира се има промити тука, но ако си загубим българския лев (който е 2 към 1 с еврото) губим си и без това малкото останала идентичност :) Нито ще забогатеем, нито ще ни огрее слънцето....празни приказки от арменеца :)))
80
4
 
7
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До до 56 Като всяко БСП, и ти не можеш да разбереш нещо, което не искаш да разбираш! Ако не можеш да си направиш дрехи сам, нямаш идентичност, според теб - изглеждаш като другите, които са облекли същите дрехи! Но ако тези дрехи са далеч по-хубави от твоята идентичност, те си създават друг, по-хубав образ в очите на другите и твоята мижава идентичност се превръща в триумфираща личност, значи..Когато работиш с еврото, хората по света ще ти вярват, защото те вярват на другите силни евространи
79
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България няма шанс за еврозоната.Хампарцумян в икономиката е като Рачев в прогнозите за времето, каквото каже значи е точно обратното.
78
6
 
16
 
! Отговори
Иван Стратиев преди 1 година
Много обичам, когато богатите говорят от името на бедните и вземат решения вместо тях. Било за ваксини, военна помощ, валута, цени,... . А, познайте какво става? Бедните винаги ще го .....!
77
1
 
3
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
До Анонимен-79 МЕЧТАЙ СИ
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист, ама живееш по преразказ със завързани очи. Колко пъти трябва да ти обясняват, че това ще бъде обменният курс, защото сме закотвени за вал. борд, ама такива като тебе са безнадеждно оглушали за аргументи, защото така искат господарите ви.
75
4
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
С 300 ЕВРО КАКВА Е- ЗОНА БАЛНУВАТЕ , ЧЕ ТАМ ПРАСЕТАТА ИЗАЖДАТА ЗА ПОВЕЧЕ НА МЕСЕЦ.
74
7
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Другарите пак ни готвят мащабно ограбване. Няма никаква гаранция при какъв обменен курс ще стане превалутирането от лева в евро!! 3-4 лева за едно евро, как ви звучи? Раздадоха "евтини" кредити в лева, но с малък шрифт в договора е написано, че при промяна на валутния курс имат право да преизчислят и кредита. Тоест кредитите ни дефакто са в евро.
73
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЕДИ КОЙСИ Именно. Еврозоната е единственият начин да станат 3000 евро до десет години. Справка - еврозоната.
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, че И големите страни в ЕС са загубили национална идентичност, Това е повече от очевадно. Посмяха ли да гъкнат, когато САЩ-анци и британци им взривиха Северен поток??? Подвиха опашки абсолщтно позорно. Макрон какво направи в САЩ, където отиде уж заради нелоялната конкуренция? Хили се и си показваха новите официални тоалети с жена му! Нищо за държавата си! НИЩО!
71
3
 
5
 
! Отговори
хъ преди 1 година
то имаше шанс и за шенген ама видяхме резултата
70
6
 
5
 
! Отговори
ЧНГ преди 1 година
евро или лев все тая за работещите проблема е за болшевиките свикнали на дойлка партийна още утре да го въведат и да махнат 155 годишния лев гърците махнаха 2000 годишната драхма и си живеят царски
69
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Исторически парк защото не са България, която вече е загубила валутата си (валутен борд) И не е вярно, че не искат. Те могат да изчакат, ние не. Колкото по-скоро - толкова по-добре.
68
5
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
АБЕ ЗА КЪДЕ СТЕ СЕ ЗАПЪТИЛИ С ТИЯ 300 ЕВРО ЗАПЛАТИ, НЯМА ДА ВИ СТИГНАТ ДА ИДЕТЕ ДО ДРАГОМАН
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрий се, катерицо продажна!
66
2
 
5
 
! Отговори
бойкот немско преди 1 година
варбург си я иска територията , хубав ни е климата, голямо меле ще е на Балканите , много велики сили виждат голям потенциал тук, просто изчакват демографията още малко да свърши своето,после ще подуха ветрец
65
3
 
4
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До до 41 /55/ Хей, БСП!Как не те е срам така безочливо да мамиш, мам.ка му?!Значи хората повтаряли "мутренски опорки", а?!Я да видим кой ни вкара в Еврозоната и кой ни изкара от там, не.год.ни.ко!Не "мутрите" искат да не приемем Еврото,а БСП се назландисват че няма да им дадат да се накрадат този път,явно!..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!От вас хора не става,а камо ли политици-папагалът не може да бъде политик, а още повече пък таква като теб не могат да разберат нещо,което не искат да разбират
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ивелин Михайлов Стагнация, ама я провери БВПто им. Аргументът ти е толкова налудничав, все едно да кажеш, че откакто спря тока, нямаш вода. Я пак да ти дадат ново инструкции, че тия са смешни.
63
3
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
НА БЪЛГАРИНА НЕ МУ ТРЯБВА МНОГО ЗА ДА РАЗБЕРЕ КАКВО ГО ЧАКА В Е-ЗОНАТА ДОСТАТЪЧНО МУ Е ДА СИ ПОВДИГНЕ МАЛКО КАЛПАКА НА ГОРЕ
62
3
 
6
 
! Отговори
до 56 преди 1 година
1 Правото на собствени пари ВИНАГИ, във всички времена, е било първият признак на самостоятелност. И си остава такъв. 2. Примерът ви с дрехите е абсолютно неудачен: 1. защото ако човек сам (държава)не умее да си направи предметите от ежедневието, е абсолютно зависим, 2. именно поради 1. зависимост на всякакъв вид битови елементи, ЕС обяви страха си от икономическото завладяване от Китай,;3. ако не можеш да си шиеш, ходиш "по чужд акъл", по чужд вкус и "мода", аз мога и го правя