Борисов: БСП има шанс да направи кабинет и без нас, ако си намери подкрепа

Превръщаме се в държава на агитките - правим избирателите да се мразят помежду си
Обновена: 17 яну 2023 17:54 | 17 яну 2023 17:45, Анисия Иванова
136
Борисов: БСП има шанс да направи кабинет и без нас, ако си намери подкрепа
Снимка: БГНЕС

"Към този момент нямаме покана от БСП за преговори по третия мандат. Нас ни поставят в най-лесната позиция, защото ако по всяка друга тема ИК може да взима решения, то нашият най-върховен орган - конгресът, ни е забранил да взимаме решение". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира връчването на третия мандат за съставяне на правителство на БСП. Борисов припомни, че пленумът на ГЕРБ е взел решение да не се подкрепя кабинет с мандата на БСП.

"Те в момента идват на това, на което ние два месеца говорим - вместо Нинова да казва, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, можеше още тогава да се събере лидерски съвет и да се види при кой мандат може да се състави правителство. А не служебно правителство месеци наред да управлява страната.

Напомням, че точно така подходихме с проф. Габровски - отдалечени от всички. Само че тогава всеки искаше да седне на своето его. А нашето правителство имаше 115 депутати подкрепа. След това ПП и ДБ какво постигнаха? - декларация, не правителство - декларация, която събра 63 души подкрепа.

Още по темата

Може да се разговаря, но нашата позиция в случая ще бъде много твърда не заради това, че не сме гъвкави, а защото имаме решение на Конгреса да не подкрепяме правителство с мандата на БСП. В тази нелека ситуация те имат шанс да си направя правителство, вместо да призовават другите за отговорност. ДБ беше в коалиция с БСП допреди месец, ПП - също, заедно с БВ - ако си намерят и друга подкрепа, а те могат - могат да си направят кабинет и без нас. При това много спокойно.

Ще сме любезни като любезния лос. Сега вече - като гледам кой какво прави, всичко е предизборно", коментира още Борисов.

По думите му президентът Радев, мислейки логично и имайки толкова много министри от БСП в служебния кабинет - Явор Гечев, Крум Зарков, и др., както каза и Илияна Йотова, даде мандата на някой, който да продължи политиката на служебното правителство.

И Христо Иванов, и Корнелия Нинова правят това, което искахме и ние - обществен договор с приоритети за управление, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него държавата няма визия, не стои сериозно отвън. БСП има мандата, предлага правителство, няма проблем да го подкрепим, ако имаме договорка за колко време и какво ще изпълнява това правителство, каза Борисов.

Превръщаме се не в държава, в която съединението прави силата, а в държава на агитките - правим избирателите да се мразят помежду си, добави лидерът на ГЕРБ./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
3
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Аууу, значи лидерът ти Боку си имал шмайзер. Те българите му пърдяха на шмайзера, точно така, както се смееха на лидера му от Правец. Честити да са им имениците. България празнува и изобщо не се интересува какво е казал някакъв си Борисов. Честита да ни е Новата 2023 г. Ние си имаме бюджет, за разлика от политиците и техните лидери. Че дори и пари си имаме. Пак за разлика от тях.
26
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След ЕС и НАТО народа се раздели и се владее по-лесно.
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП можели ако си намерили подкрепа?!?!Това ми звучи като -Слон може да опъне мога ако.Боко е турбо-кух!!!
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най добрата новина за днес браво Бойко само така, да си правят болшевиките завера с турците и русофилите и с Юда брадата може и Кокорчо и *** Канадеца да включат
23
5
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Няма да се промени - последни сме в Европа, заплати - 500 евро, разходи - 400 евро. Но то на кой му пука, не знам по странен човек от този. Какво ще купиш с 30 лева на ден, само разходи.
22
7
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
...-двама сербезлии-с дипломи дебели-и усти големи....Па се стреснал Лойко-хукнал ми да бега-поизкинал гаки-размърсил мустаки-викнал се провикнал-Море ни сум премиерин!..
21
4
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Всички от пирамидата ПП+ДБ могат единствено на Боко да му пpъднaт на шмайзера :))))))))))))))) Кюлчета, мюлчета, Ставри..... Ай сиктир!!! Охлаждайте cyпaтa
20
7
 
2
 
! Отговори
Обикновен човек преди 1 година
Да му Б У З. Тези, които ги нарече ***. А пък, аз им казвам просто пуйки. Не на журналистите. А на животинките, с които прабабата ми ме е отгледала. За разлика от неговата, която го е хранила с филийки, намазани с мас. Моята пък ми мажеше гърдите. Мазта не е за ядене, но пък става за политици. Сигурно и приятелят му от Правец и БКП-то също е ял филийки със свинска мас. Честита да им е на Новата 2023 г. на политиците, които още си живеят с миналото и със стария бюджет.
19
5
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Ода за Лойко Барабойко /по музика и мотиви на песента "Зайко кукурайко"/ :-Сторил ми е Лойко,Лойко Барабойко-Лойко сербезлия-Лойко сикаджия-Лойко ипонджия-партия да прави-избори да взема-море депутат да става....Ми поканил Лойко -китени партийци-Кърджалийска проостаа,Деса устакеса,Цеца хубавица,море злобна Сачевица..Па ми тръгнал Лойко-Лойко из Европа-чорбаджии да търси,той да им слугува,пари да му дават,по главата да го галят...Там ми срещнал Лойко-Киро и Асеня-двама луди млади-двама аджамии-..
18
11
 
6
 
! Отговори
Тиквааа преди 1 година
Има няма , вие свалихте редовното правителство и хвърлихте страната в хаос!
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бокку искаше да го вземат хората на Маджо и Маргините.
16
4
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
10 да точно така но се питам Докога ще продължи това пропадане и кои сили кои политици могат да и се противопоставят с гласуване ли с какво ли машините се манипулираха нагло рашковите плашеха баби и старци по селата да не гласуват а телевизиите явно ни манипулират и постоянно ни облъчват с разни фалшиви образи уж сме Демокрация дали
15
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и пачки и кюлчета да имаш пак ще влезнеш при бай Ставри Баце!Никакво правителство няма да купиш,защото и на тях им е ясно,че ще изгорят покрай теб!
14
5
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Певец, от народните..........Алоууу, Боко изкара 2 пълни мандата бре, лъжльо!
13
8
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А пък след правителствата му все никой не искаше да управлява фалиралата България. Все служебни и назначени правителства, за да БУЗ. Честита да ви е Новата 2023 г. на българските политици и техните лидери. Познайте какво е БУЗ, преди да ми го замените със звездички. ВАСИЛКЕ И СТОЙНЕ. Между Б и У има едно му.
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя така и не разбра,че с него е свършено и с Гешев също.Ще лежат!Ама не за една нощ като миналия път!И това го иска и САЩ и ЕС!Трябва да лежат бе!Това е положението!
11
5
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Дописниците застъпиха на служба ето защо нямаме правителство едни самоназначени черепи овладяха държавата вече трета година и няма кой да и се противопостави и постоянно наливат много пари на своите протежета спец съда беше закрит делата на олигарсите заминаха
10
7
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
............Ще сме любезни като любезния лос........ Ааааааахахахахаа, култов Боко ще ги такова с 200 :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8:Да,някакви насаждат омраза и ако забележиш повечето не пишат правилно български.Плащат им да правят пропаганди да насаждат омраза.По медиите също им плащат.
8
15
 
4
 
! Отговори
Певец, от народните преди 1 година
То и партията му на този имаше шансове да направи правителство, че дори и три пъти беше министър на предзседателите. Дори и три пъти не си довърши доверието, което приятелите му от мутрите и БКП-то му гласуваха. Честита да ти е 2023 г., банкянска мутро. Щеше да е по-добре, ако продължаваше да охраняваш приятеля си от Правец и бивш съпъртиец. Дай си членската книжка от БКП на Корнелия, за да има шансове за правителство на България. БОТЕВА.