Борисов: БСП има шанс да направи кабинет и без нас, ако си намери подкрепа

Превръщаме се в държава на агитките - правим избирателите да се мразят помежду си
Обновена: 17 яну 2023 17:54 | 17 яну 2023 17:45, Анисия Иванова
136
Борисов: БСП има шанс да направи кабинет и без нас, ако си намери подкрепа
Снимка: БГНЕС

"Към този момент нямаме покана от БСП за преговори по третия мандат. Нас ни поставят в най-лесната позиция, защото ако по всяка друга тема ИК може да взима решения, то нашият най-върховен орган - конгресът, ни е забранил да взимаме решение". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира връчването на третия мандат за съставяне на правителство на БСП. Борисов припомни, че пленумът на ГЕРБ е взел решение да не се подкрепя кабинет с мандата на БСП.

"Те в момента идват на това, на което ние два месеца говорим - вместо Нинова да казва, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, можеше още тогава да се събере лидерски съвет и да се види при кой мандат може да се състави правителство. А не служебно правителство месеци наред да управлява страната.

Напомням, че точно така подходихме с проф. Габровски - отдалечени от всички. Само че тогава всеки искаше да седне на своето его. А нашето правителство имаше 115 депутати подкрепа. След това ПП и ДБ какво постигнаха? - декларация, не правителство - декларация, която събра 63 души подкрепа.

Още по темата

Може да се разговаря, но нашата позиция в случая ще бъде много твърда не заради това, че не сме гъвкави, а защото имаме решение на Конгреса да не подкрепяме правителство с мандата на БСП. В тази нелека ситуация те имат шанс да си направя правителство, вместо да призовават другите за отговорност. ДБ беше в коалиция с БСП допреди месец, ПП - също, заедно с БВ - ако си намерят и друга подкрепа, а те могат - могат да си направят кабинет и без нас. При това много спокойно.

Ще сме любезни като любезния лос. Сега вече - като гледам кой какво прави, всичко е предизборно", коментира още Борисов.

По думите му президентът Радев, мислейки логично и имайки толкова много министри от БСП в служебния кабинет - Явор Гечев, Крум Зарков, и др., както каза и Илияна Йотова, даде мандата на някой, който да продължи политиката на служебното правителство.

И Христо Иванов, и Корнелия Нинова правят това, което искахме и ние - обществен договор с приоритети за управление, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него държавата няма визия, не стои сериозно отвън. БСП има мандата, предлага правителство, няма проблем да го подкрепим, ако имаме договорка за колко време и какво ще изпълнява това правителство, каза Борисов.

Превръщаме се не в държава, в която съединението прави силата, а в държава на агитките - правим избирателите да се мразят помежду си, добави лидерът на ГЕРБ./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
4
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 1 година
Бойко е в КРРРРИЗЗЗА! МНОГО ДЪЛБОКА КРРИЗАА!!!!
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При БСП и ДПС най-добре се краде!
45
6
 
6
 
! Отговори
Крадец в КРРИЗЗА преди 1 година
Буци вика: "Дръжте Кирчо крадеца!!!"
44
6
 
6
 
! Отговори
{ SPQR } преди 1 година
Шкафчия табуци!!!! Помним ШКАФЧИЯТА
43
4
 
4
 
! Отговори
Певец, от народа преди 1 година
Бойко Борисов има имен ден и ще почерпи депутатите си от Герб. Преди да ти раздаде, както си раздаваше парите за магистралите. БОТЕВА.
42
6
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 година
Един паписал нещо за 650000 човика.Това са шлаката на обществото,които по различни причини поддържат банкянската разбойническа организация.Затвор за банкянския крадлив шебек, доживот.Само това е справедливост.
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болни русофили болшевишката мафия искат ГЕРБ да ги подкрепят за кабинет, ами нали вие не го подкрепихте бе ЛЕВАЦИ сега получавате от същото пък и ГЕРБ са първи а вие петти ай сиктир и ЛЕВАЦИТЕ
40
5
 
1
 
! Отговори
БПЦ преди 1 година
Не искам да коментирам българските политици. Нитго пък политиките, които те вжодят. За мен изминалата 2022 г. беше успешна и радостна. Наой-после се запознах с г-жа Ботева. както и тя с мен. С тази разлика, че тя не ми знае името и си мисли, че съм Василий великолепни. Дядо Максим ме е кръщавал, а не някакъв си Неофит.
39
5
 
10
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Абе, тази тиква мутренска защо още не е в затвора??!?!!!! Отдавна трябваше да бъде. Мутренска структура Герб-Сдс : видяхме ви какво представлявате. Крадете, научихте почти цяла България да прави далавери, проституция, наркотици, Банка КТБ и т.. с лопата да ги изринеш още повече, че българите освен, че не ви искаме, не желаем Шенген, не желаем навлизане на еврото. И така ще е! А вие - в затвора. Тде
38
6
 
2
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Само и само да каже нещо, просто е неуморим, то - хората не го искат, стана неудобен на всички, ама - да каже нещо. Представям си какъв пенсионер ще е, само ще дава акъл наляво-надясно. Ще чакам светлото бъдеще, то толкова стана ненормално всичко, че не е смешно.
37
4
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Изненадааа ! Нинова ще предложи Борисов за премиер.
36
3
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Има шанс "Мис Свят" да ми стане гадже ,ако намеря няколко милиона.
35
3
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Дали БСП ще успее с мандата, зависи само от Борисов.
34
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жив труп - болка от смачкано его, потрошен нарцисизъм, непреодолени комплекси, неосъществени мечти, не похарчени пари, зарязан от любовници, не отгледано дете, абе жалка работа. Още по-жалки са "симпатизантите" Му!!!
33
7
 
11
 
! Отговори
\m/ преди 1 година
А е, ***, ти я създаде тая омраза с 12 годишното си мутреене като премиер. Няма нормален българин, който да не се срамува от теб и гербавите избиратели!
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като дойдете да агитирате ще задавам един въпрос на всички: Как така се намериха 500 млн лева от нашите данъци да дарим на една чужда държава, а нямало 200 млн за отстъпка за горива на всички български данъкоплатци?
31
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без теб, сега и занапред!
30
2
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Криптоизмамниците от ПП+ДБ и лично Криптомир Ананиев, Кирю, Асан, Хр.Иванов... ще ги търсят от САЩ. Спукана им е работата :))))))))))))))))))))))))))))))
29
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Той Борисов отдавна е в канализацията на българската история. Също както и менторите му Живков и другия Борисов. Дето му викаха царя.
28
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов го видяхме него никой не иска да го подкрепи и да отиде в сметтището на политиката.