Слави за РСМ: Българи биват унижавани, оставяни без работа, пребивани

Той отново призова за връщане на ветото върху РСМ
Обновена: 20 яну 2023 13:50 | 20 яну 2023 13:50, Нели Христова
241
Слави за РСМ: Българи биват унижавани, оставяни без работа, пребивани
Снимка: БГНЕС

"Още през октомври, когато в Северна Македония беше приет антибългарския закон за сдруженията и фондациите, написах, че българският парламент трябва моментално да гласува връщането на българското вето срещу Северна Македония. И да поиска срещу падането му защита на българите в Северна Македония, гарантирана от промени в Конституцията", това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във Facebook профила си.

Той коментира случката със секретаря на българския културен клуб "Цар Борис Трети", който бе жестоко пребит от трима души в Охрид снощи. Ето целият му пост:

Докато ние се вълнуваме от това, че Бойко Борисов за първи път стъпи в българския парламент от години, докато се вълнуваме дали една криптобанка е платила на българска партия, за да вкара нейни хора в парламента, в Северна Македония се случи нещо ужасно и за съжаление - очаквано.

Трима души са пребили зверски секретаря на българския културен център “Цар Борис Трети” в Охрид. Секретарят Християн Пендиков е в болница със счупена челюст на две места, със счупени ребра и със спукани прешлени.
Християн е пребит зверски, не за да бъде обран, а защото е българин. Къде по света пребиват човек, само защото е българин?

Ами, как къде? В Северна Македония.

А в България на някого пука ли му, че оттатък границата ни български културни центрове биват палени, българи биват унижавани, българи биват оставяни без работа, българи биват пребивани?

Сега българските политици, които носят пряка вина за това, ще напишат декларации, ще осъдят побоя над Християн, ще привикат министъра на външно министерство да говори в парламента… И… толкоз. До следващия побой.
Или до убийството на българин в Северна Македония.

Българското вето срещу Северна Македония беше инструмент правата на българите там да бъдат защитени с моменталното им вписване в Конституцията на републиката като равноправни на всички народи в страната.

А какво стана - шепа национални предатели в българския парламент гласуваха българското вето да падне безусловно и защитата на правата на българите в Северна Македония да бъде отложена за неясното бъдеще.
И какво - да чакаме безропотно това бъдеще, докато в настоящето наши сънародници биват пребивани почти до смърт? Така ли?

Политиците в българския парламент, които гласуваха за падането на ветото, са съучастници в побоя над Християн.
Не, те не насяха бруталните удари върху Християн, но те гледаха безучастно отстрани и оставиха Християн сам.
Утре ще оставят сам някой друг Християн, или някой Петър, или Иван. И ще гледат пак безучастно отстрани.

Още през октомври, когато в Северна Македония беше приет антибългарския закон за сдруженията и фондациите, написах, че българският парламент трябва моментално да гласува връщането на българското вето срещу Северна Македония. И да поиска срещу падането му защита на българите в Северна Македония, гарантирана от промени в Конституцията.

Само така българските политици може да измият националния срам и позор и всички ние да застанем достойно зад Християн, Петър, Иван.

Накрая имам един въпрос към всички вас, които четете тези думи: Когато започнат да избиват българи в Северна Македония, първо - как ще се почувствате, и второ - какво ще направите?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
31
 
6
 
! Отговори
Поповски преди 1 година
Евала на макетата не лижат подметките на Путин. Пратиха танкове на украина.
161
5
 
23
 
! Отговори
Фил, българо фил преди 1 година
Незнам какво трябва да се случи за да се разбере, че главите на ония няма да уврат поне в следващите 50 години!Толкова трябва да ги държи и българската спирачка по пътя за ЕС!Аз лично считам, че никога няма да се очовечат, защото личните ми наблюдения са, че там, като цяло, интелектуалните упражнения не ги влечат! Толкова са им възможностите!
160
5
 
20
 
! Отговори
Слави ! преди 1 година
А, какво стана с космонавта, бе ?!Да не е вече на Луната ! А !
159
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ви бият вие ги наричате братя, ами щом сте толкова глупави и страхливи си го заслужавате
158
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави, ТИ какво направи за българите в Македония!?!
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пред некои месеци под превезот на ,,унапредуване,, ми беше понудена нова работна позициа каи што работев. Иако 3 пати одбивав (многу задолжениа и одговорности за ич паре) но на краи бев приморан да прифатам. Исто као МК и БГ а ла фран. грозотиа. Ги положив сите потребни обуки за новото место. Во мегиу време барав работа на друго место и иа наидов. За на краи во наи критичниот момент да им зачукам отказ точно пред да доиде висок аудит од странство. Е тоа е македонскиот начин.
156
8
 
21
 
! Отговори
Трончо преди 1 година
Да си ги анексираме, както Русия си анексира Украйна.
155
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На българина не му пука за нищо друго освен за ,,членство,, и ,,усвояване,, Кви българи Ква България Кви пет лева ??????? Членството да е до последния българин и да усвояват наще . Хайде на избори . Само наще . Лески - цесека .
154
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана с космонафта
153
1
 
1
 
! Отговори
един бля 184 преди 1 година
д се е скатал у нас от войната де води неговия вожд и смело дава акъл анонимно естествено
152
4
 
8
 
! Отговори
време е преди 1 година
слави, тошко, фифо, мифо и останалите юнаци да препашат по една сабя и да идат да освободят който иска да бъде освободен
151
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само като си спомня онова кирчовоконституционалистонарушителче как 8 месеца мрънкаше и сваляше звезди на макета и украинци и ми идва...... хайде да не губим публиката! Искам маке посланика да бъде привикан на обяснение. И за Бога, сезирайте европейските органи, ЕК и ЕП за това! Нека Аналена и компания нещастници знаят какво точно са защитавали. НАПРАВЕТЕ ГО!
150
0
 
12
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Щото на еб... я ЕС въобще не му пука и нашите слугинажи си траят
149
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
скрий се бе бооклук
148
7
 
14
 
! Отговори
Анти РСМакедония преди 1 година
Смърт за тия овчари посегнали на българин. Веднага екстракция в България да бъде съден или да нахлуем и да ги избием за една нощ
147
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не те ли е срам да дрънкаш глупости от стола. Никой не иска вече дори да те вижда.
146
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе кво се пенявиш бе слафчо . аре стига лицемерие . първо българите в българия също не са цвете и върха на толерантността когато става въпрос за малцинства в българия . Знаеш го много добре , бъди чествен. И второ - кво сега ? Ще обявош война на макетата ли Ще ходиш с патерицата в окоп ли ? Аре стига толкова лицемерие !
145
5
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Македония -държава е имало в древността и е била гръцка.Сега е само област в 3 държави,като най-важния град-Хераклея Синтика е у нас.
144
28
 
7
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
Нека първо видим какво направихме ние ,България спрямо македонците в България и тогава да съдим Македониа и македонците.Асимилация по всевъзможни начини,разграбване на всички македонски доме и клубове в България ,закупени и построени с тру и дарения от македонците в България. ВМРО ,българското открадна всичко което не е тяхно.Пренебрежително отношение и унизяване на македонците в България.Това е отговора на Македониа сега.За окупацията да не говорим...и т.н
143
1
 
2
 
! Отговори
ЕГ преди 1 година
До Българин!Именно.