Слави за РСМ: Българи биват унижавани, оставяни без работа, пребивани

Той отново призова за връщане на ветото върху РСМ
Обновена: 20 яну 2023 13:50 | 20 яну 2023 13:50, Нели Христова
241
Слави за РСМ: Българи биват унижавани, оставяни без работа, пребивани
Снимка: БГНЕС

"Още през октомври, когато в Северна Македония беше приет антибългарския закон за сдруженията и фондациите, написах, че българският парламент трябва моментално да гласува връщането на българското вето срещу Северна Македония. И да поиска срещу падането му защита на българите в Северна Македония, гарантирана от промени в Конституцията", това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във Facebook профила си.

Той коментира случката със секретаря на българския културен клуб "Цар Борис Трети", който бе жестоко пребит от трима души в Охрид снощи. Ето целият му пост:

Докато ние се вълнуваме от това, че Бойко Борисов за първи път стъпи в българския парламент от години, докато се вълнуваме дали една криптобанка е платила на българска партия, за да вкара нейни хора в парламента, в Северна Македония се случи нещо ужасно и за съжаление - очаквано.

Трима души са пребили зверски секретаря на българския културен център “Цар Борис Трети” в Охрид. Секретарят Християн Пендиков е в болница със счупена челюст на две места, със счупени ребра и със спукани прешлени.
Християн е пребит зверски, не за да бъде обран, а защото е българин. Къде по света пребиват човек, само защото е българин?

Ами, как къде? В Северна Македония.

А в България на някого пука ли му, че оттатък границата ни български културни центрове биват палени, българи биват унижавани, българи биват оставяни без работа, българи биват пребивани?

Сега българските политици, които носят пряка вина за това, ще напишат декларации, ще осъдят побоя над Християн, ще привикат министъра на външно министерство да говори в парламента… И… толкоз. До следващия побой.
Или до убийството на българин в Северна Македония.

Българското вето срещу Северна Македония беше инструмент правата на българите там да бъдат защитени с моменталното им вписване в Конституцията на републиката като равноправни на всички народи в страната.

А какво стана - шепа национални предатели в българския парламент гласуваха българското вето да падне безусловно и защитата на правата на българите в Северна Македония да бъде отложена за неясното бъдеще.
И какво - да чакаме безропотно това бъдеще, докато в настоящето наши сънародници биват пребивани почти до смърт? Така ли?

Политиците в българския парламент, които гласуваха за падането на ветото, са съучастници в побоя над Християн.
Не, те не насяха бруталните удари върху Християн, но те гледаха безучастно отстрани и оставиха Християн сам.
Утре ще оставят сам някой друг Християн, или някой Петър, или Иван. И ще гледат пак безучастно отстрани.

Още през октомври, когато в Северна Македония беше приет антибългарския закон за сдруженията и фондациите, написах, че българският парламент трябва моментално да гласува връщането на българското вето срещу Северна Македония. И да поиска срещу падането му защита на българите в Северна Македония, гарантирана от промени в Конституцията.

Само така българските политици може да измият националния срам и позор и всички ние да застанем достойно зад Християн, Петър, Иван.

Накрая имам един въпрос към всички вас, които четете тези думи: Когато започнат да избиват българи в Северна Македония, първо - как ще се почувствате, и второ - какво ще направите?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
3
 
16
 
! Отговори
Българин! преди 1 година
До 172: Да тази омраза наистина е насаждана отвън! Само, че не от АНГЛО-САКСОНЦИТЕ, КОИТО ТОЗИ ПЪТ НЯМАТ НИЩО ОБЩО, А ОТ СЪРБИЯ (ЮГОСЛАВИЯ) И РУСИЯ (СССР), КОИТО С ПОМОЩТА И НА НАШИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И РОДООТСТЪПНИЦИ ОТ БСП (БКП) СЪЗДАВАТ МАКЕДОНСКАТА НАЦИЯ, ЕЗИК И КУЛТУРА И ЗАЛИЧАВАТ ВСИЧКО БЪЛГАРСКО В МАКЕДОНИЯ!
141
3
 
10
 
! Отговори
ЕГ преди 1 година
До АнонименТези хора може и да са мъртви, но наследството им е живо. Отделно, кой каза, че славянската азбука била дошла "от македонските земи"? Май не беше американец.Македонската нация така или иначе вече съществува, харесва ли ни или не, и истината е, че няма какво да се направи по въпроса. Това, което евентуално можем да направим е да защитим поне българите там и да се противопоставим на отркитото проповядване на омраза към нас, останало като наследствво от тези "отдавна умрели".
140
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая омраза е насаждана отвън. Убеден съм, че подмяната на историята, промиването на мозъци в Македония върви по същия англо-саксонски сценарий прилаган в Украйна и други страни. Разделяй и владей!Вечни империи и вечна власт няма. Всичко ще си дойде на мястото.Дано човек да оздравее по-бързо. Бог да пази България и всички българи по света.
139
5
 
8
 
! Отговори
ШАЙКА преди 1 година
Какво става на балканите не знам мразим се като кучета гърци мразят турци македонци българи албанци и бошняци сърби хървати сърби Абе ние сме диви народи ...затова Европа ни има за втора ръка хора и Шенген няма да видим Турция ЕС през крив макарон ееейййй няма мира...
138
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не миоб яснявай кой е създал макенднската нация. Тези хора са мъртви и нишо не можем да им напрявим за дс ги накажем. Я кажи кой сега я поддържа и й пробутва интереса ? Русия ли е или презокеанските ни "приятели"?
137
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички дето гласуваха за вдигане на ветото - на Народен съд.
136
3
 
20
 
! Отговори
ЕГ преди 1 година
До НатовецаРусия (СССР) създаде македонската нация в полза на стария си съюзник Сърбия (Югославия). По това време Сталин и Тито все още са приятели, а нашият "вожд" Георги Димитров угоднически издава македонски паспорти даже и на българите в Пиринска Македония. Така че, ако има историческо възмездие, то не е за нас.
135
4
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
и пак ще ни принудят да склоним глава за тези мър ши макета! и нашите продажни политици ще поддъдат бузки! и ще стане така както ни казват от ею! този отвратителелн алианс който ни води до само нешастия!
134
1
 
7
 
! Отговори
Watch преди 1 година
Защото такава ни е властта...гъ"зо:Лиз"ачи.пускат тия май"мини в ес
133
8
 
9
 
! Отговори
фф преди 1 година
А ти Слави с какво се занимаваш?! Искаше да пращаш македонец в космоса, направи Хищната Хиена Лена и Киро Шоумена за някво момиче дето дори може да ти е внучка вече. По-добре се скрий някъде.
132
5
 
19
 
! Отговори
Роналд Македоналд преди 1 година
Македония ще посаледва съдбата на Украйна! Това се случва с изкуствените държави. Не е ясно само дали ще влезе в Албания или Сърбия. Ние държавна политика нямаме!
131
6
 
10
 
! Отговори
GG преди 1 година
Аз ако видя македонец тук, ще го пребия. Тия не разбират от добро и нещо се помислиха за много големи, а са една шепа ***
130
6
 
7
 
! Отговори
Уилям Линч преди 1 година
Подлог0, подложке Край Догано седиш мори Бело прахче редиш Все надолу гледаш, душо толупче мое, подлог0!
129
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може ли да изгоним тоя *** чалгар в Македония? Там много ще му се зарадват.
128
4
 
7
 
! Отговори
mcto преди 1 година
Така и във Украйна тормозеха руснаците,но стократно повече.Бива и ние да направим една специална военна операция за спиране на тормоза и завземане на нашите български територии.
127
3
 
7
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Ей ти я Бг, да продават всичко в МарСедония и да си идват у дома, от къв зор шъ трябва да търпят унижения, побоища и убийства от марсианците и шиптърите!? Де е Бг държава да си прибере децата? Я колко земя и къщи са запустели из Бг!
126
6
 
8
 
! Отговори
Генерал Радев преди 1 година
На 24 февруари 2023та Българската армия ще проведе специална военна операция за денацифициране на Македония! Обявявам пълна мобилизация за всички мъже от 18 до 60 години!
125
1
 
6
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 1 година
Тоз набиятия, ако гласува за мене ще му дам 20лв хехе ГЕРБ ПОБЕЖДАВА!
124
11
 
4
 
! Отговори
Американофил преди 1 година
Не ме интересуват българите, важно е Македония да е в ес! Българите да се оправят не са моя работа! ГЕРБ ПОБЕДА!
123
11
 
6
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!