Нинова прогнозира: Основният ни опонент сега е апатията на избирателите

48-ото НС оставило много несвършени задачи
Обновена: 24 яну 2023 10:28 | 24 яну 2023 10:28, Камелия Цветанова
150
Нинова прогнозира: Основният ни опонент сега е апатията на избирателите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като върна неизпълнен третия мандат, лидерът на БСП Корнелия Нинова призна, че основният опонент на левицата в предстоящата кампания преди предсрочните избори е апатията на избирателите.  

„Виждаме в хората умора от избори, апатия към политическия живот и за нас това е основният опонент в кампанията и основната ни цел е да убедим хората да гласуват, защото чрез техния вот ще се реши тяхното бъдеще, не нашето. Ние сме готови за кампания“, коментира тя.

Още по темата

Според нея ще има разлика в конфигурацията на следващия парламент в сравнение с 48-ото Народно събрание.  

Нинова очаква 49-ото НС да излъчи редовно правителство, защото политическата криза се е задълбочила твърде много, а тя е в основата на останалите като социалната и икономическата.

А кога трябва да бъде разпусна този парламент, Нинова обясни, че Конституцията не определя конкретен срок, но според експертите това трябва да стане възможно най- бързо.

„Другото би било по ръба на Конституцията, но това ще го реши президентът“, коментира тя.

Нинова добави, че парламентът не е успял да приеме важно законодателство като бюджета за настоящата година, законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, които са важни за следващите десетилетия и съдебната реформа която е ключова.
 
Относно искането на ИТН а президентска република, соцлидерката припомни, че БСП винаги е била за парламентарна и тази позиция не се променя.

Нинова коментира още, че не смята нереализирането на третия мандат като провал за левицата, защото и ГЕРБ, и ПП с много повече депутати, не се справиха със задачата.

„Мисля, че нямаше партия в този парламент, която да успее да реализира третия мандат“, призна тя.

А относно решението на БСП да не влиза в коалиция с ГЕРБ,   Нинова обясни, че този въпрос ще се реши на престоящи конгрес на БСП, ако изобщо бъде повдигнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Няма апатия единия пуска ракети другия говори за слава. Явно са почитатели на Та Ту.
20
1
 
3
 
! Отговори
бойко умре преди 1 година
АЛО БАТ БОКО е ,Вдигай.
19
2
 
9
 
! Отговори
Речник преди 1 година
ПОЛИТИК= ЧОВЕК, КОЙТО ВЛИЗА В ПОЛИТИКАТА , ЗА ДА КРАДЕ ЗАКОННО ОТ НАРОДЕЦА.
18
2
 
4
 
! Отговори
ДЕМИР МЕЕМЕД преди 1 година
До Анонимен 11 "Ай, как се е закръглила другарката! Явно за някои инфлацията не води до "дефлация", а точно обратното. Като матрьошка се е докарала по форма на туловището.__"НЕ ОБИЖДАЙТЕ ХУБАВАТА ЖЕНА !!!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И още по-голяма ще стане щом реши да се сгодиш с ГЕРБ.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краката много загладила косъма , за какво да гласуваме за вас?
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Нинова, най- сетне да признае един от олигарсите на БКПарската демокрация, че ваш опонент е демоса- народа- суверенът.Браво Нинова, слагайте повече жени да казват в пряк текст кой е враг на мафията, че народа ви пречи и е ваш опонент.За това в белите държави се подава оставка.Даже лудата ислямистка от Нова Зеландия накрая се засрами, но тук ще връщали Баце.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основният ви проблем е, че избирателите не искат да гласуват за вас.
13
1
 
9
 
! Отговори
ТАЯ ЛЕЛКА преди 1 година
е за сливенския затвор.
12
1
 
17
 
! Отговори
Пак каруцата е пред преди 1 година
магарето!Нинова,апатията е следствие,а не причина!Хората не искат да имят нищо общо с вас политиците,защото вие,(освен на приказки),не милеете за хората.Политиците се произведохте в класа,и то във висша класа,при която губещи няма,без значение кой е на власт(защото помни,че утре може да не е той).Огромни заплати и екстри,власт и влияние,лобизъм и комисионерство(новите имена на корупцията).И то без значение народът за кого и колко е гласувал.Затова хората са обезверени и не желаят да гласуват.
11
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
няма какво да прогнозираш ти съсипа бсп това не е партия няма идеология виесте икон групировка оставка и се махаите пред изборите ниска изб активност закакво върнахте хартиената бюлетина да купувате с дпс гласове и едни и същи да севъртите 30 години из нс до два мандата всички капиталисти вън
10
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Рухна "руската мечта" на Рундю за президентска република от руски тип. Последен шанс - Славчо холограмата ще прави референдум?!? Един път му мина номера, понеже беше заедно с другите избори и бутаха в ръцете на бабите бюлетини, лъжейки ги, че е задължително да гласуват. Ай сиктир!!!
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай, как се е закръглила другарката! Явно за някои инфлацията не води до "дефлация", а точно обратното. Като матрьошка се е докарала по форма на туловището.
8
0
 
17
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
Нинова ти ще влизеш в историята на БСП като лидерката закрила Столетницата. На бас че този път няма да минете 4%. То и бабите вече разбраха че защитавате олигархични интереси. Не че другите не са същите но Вие имате претенции за социална-народна партия Ха Ха Ха!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главният прокурор Гешев щял да ходи при Байдън на "молитвена закуска"!!!!! На кой бог ще се моли и как ще се моли?????? Богът на Байдън, койтого подкрепя да фалшифицира избори, да оказва натиск върху прокуратурата да не разследват престъпленията на сина му. който го подкрепя да руши стратегическа инфрастуктура на съюзниците на държавата, която ръководи...????? На кой Бог ще се моли и защо Гешев????? Това спирутуалистичен сеанс ки е? Или нудистка сбирка? (както се оказа нападението в дома им.)
6
2
 
8
 
! Отговори
селянин преди 1 година
да пукнем ако гласувам сите сте мошенници кат почнем от костов царо та и тия последните дека и у война ни вкараа
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5 "Защо скрихте толкова бързо статията: "На какво се дължи ръстът на цените у нас, често по-високи от Западна Европа". Уплашиха ли ви коментарите на хората?09:2464" __НЕ СА Я СКРИЛИ. АКО НЕ ТЕ МЪРЗИ МОЖЕ ДА Я НАМЕРИШ В -- БЪЛГАРИЯ --ВСИЧКИ НОВИНИ. ТЪРСИ!!!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОРДЕЛИЯ И С ФАЛШИВИТЕ ХАРТИЙКИ НА ГЕРБ-СДС ЛИ РЕШИ ДА Я БОРИШ НИСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ ??!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо скрихте толкова бързо статията: "На какво се дължи ръстът на цените у нас, често по-високи от Западна Европа". Уплашиха ли ви коментарите на хората?09:2464
2
1
 
15
 
! Отговори
Петьо преди 1 година
Благодаряние на апатията на избирателите, БСП все още е в парламента. Ако излязат всички да гласуват, партията повече от 2-3% няма да събере посмъртно