Нинова прогнозира: Основният ни опонент сега е апатията на избирателите

48-ото НС оставило много несвършени задачи
Обновена: 24 яну 2023 10:28 | 24 яну 2023 10:28, Камелия Цветанова
150
Нинова прогнозира: Основният ни опонент сега е апатията на избирателите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като върна неизпълнен третия мандат, лидерът на БСП Корнелия Нинова призна, че основният опонент на левицата в предстоящата кампания преди предсрочните избори е апатията на избирателите.  

„Виждаме в хората умора от избори, апатия към политическия живот и за нас това е основният опонент в кампанията и основната ни цел е да убедим хората да гласуват, защото чрез техния вот ще се реши тяхното бъдеще, не нашето. Ние сме готови за кампания“, коментира тя.

Още по темата

Според нея ще има разлика в конфигурацията на следващия парламент в сравнение с 48-ото Народно събрание.  

Нинова очаква 49-ото НС да излъчи редовно правителство, защото политическата криза се е задълбочила твърде много, а тя е в основата на останалите като социалната и икономическата.

А кога трябва да бъде разпусна този парламент, Нинова обясни, че Конституцията не определя конкретен срок, но според експертите това трябва да стане възможно най- бързо.

„Другото би било по ръба на Конституцията, но това ще го реши президентът“, коментира тя.

Нинова добави, че парламентът не е успял да приеме важно законодателство като бюджета за настоящата година, законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, които са важни за следващите десетилетия и съдебната реформа която е ключова.
 
Относно искането на ИТН а президентска република, соцлидерката припомни, че БСП винаги е била за парламентарна и тази позиция не се променя.

Нинова коментира още, че не смята нереализирането на третия мандат като провал за левицата, защото и ГЕРБ, и ПП с много повече депутати, не се справиха със задачата.

„Мисля, че нямаше партия в този парламент, която да успее да реализира третия мандат“, призна тя.

А относно решението на БСП да не влиза в коалиция с ГЕРБ,   Нинова обясни, че този въпрос ще се реши на престоящи конгрес на БСП, ако изобщо бъде повдигнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приключих с гласуването. Аз да не съм мамуна че ще ме правят на такъв? И защо да гласувам да вкарам в парламата сеяндури за да им гледам циркажииските номера и да им плащам по 10 000 лв заплати? Да ама Не.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЧНО ТАКА НИНОВА ПРОДЪЛЖАВАЙ С ТОВА ТЕМПО ДА ОБИЖДАШ ИЗБИРАТЕЛИТЕ И НА 2 АПРИЛ НЯМА ДА ПРЕСКОЧИШ 4 ПРОЦЕНТНАТА БАРИЕРА...
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как ще борите апатията с тази некадърност и некомпетентност
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми Нинче, ти си комсомолка, която храни синчето си в САЩ, как да гласувам за теб :)))
37
1
 
10
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Вижте и долнта челюст - това е вълча паст, недоразвит неандерталски ген, дегенеративизъм. Четете хора, четете! Навсякъде има зрънца истина заровени в море от лъжи, търсете ги и синтезирайте. Какво ли мисли Евгениката за Нинова?
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДРУГАРКО НИНОВА ПРОБЛЕМЪТ Е,ЧЕ СТЕ НЕКАДЪРНИ И,ЧЕ НЕ СТАВАТЕ,А НЕ ,ЧЕ ХОРАТА СА АПАТИЧНИ!
35
1
 
6
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Няма такова нещо като апатия. 99% от хората откзваме да изпълняваме ритуала по гласуване с който ставаме безгласни букви. Процента на гласуващи е направо жалък, лудите свършиха. Дърти комунисти и психично болни, това са изкълченяците които гласуват.
34
0
 
13
 
! Отговори
Абе преди 1 година
в момента в който на фона на задаваща се инфлация и хаос първата работа на депутатите беше да си гласуват заплати по 10 бона и избори с машинки, за да си подсигурят следващ мантат на избирателите им стана ясно, че пак са се прецакали. А като взеха да пробутват роднини и любовници на държавна хранилка и Корнела да пълни офшорни сметки от продажба на оръжие и да приватизира Арсенал се сетихме, че тоя филм сме го гледали.
33
0
 
18
 
! Отговори
wtf преди 1 година
Не е апатия. Хората ви показват среден пръст, ама сте или твърде Tъпи, за да го разберете, или твърде нaгли.
32
1
 
13
 
! Отговори
леля Пена преди 1 година
ВИЕ ЗАЕДНО С ГЕРБ СТЕ ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА ТОВА.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябват нови партии с нови хора.Бекапарският модел се изчерпа още 2021.
30
0
 
10
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Може би е искала да каже "АНТИПАТИЯ", защото двете неща са съвсем различни. Не само това чувство изпитваме. Накарахте ни да изпитваме омраза и отв***е от вас. После чакате избиратели. Чакайте си, ще ги видите през крив макарон.
29
1
 
8
 
! Отговори
Комсомолец столетник преди 1 година
Те вашите избиратели нямат апатия, а дископатия.
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест на партиите вече пречат хората.Основен опонент на Нинова вее не е Герб, мафията, корупцията в законите...а хората.Уникална глупост.Оставка веднага.
27
0
 
8
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
НЯМА АПАТИЯ. ЩЕ ГЛАСУВАМ С " НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО"!!! :)))) ЗАЩО БЯХА ОЩЕ ЕДНИ, НАПЪЛНО ИЗЛИШНИ ИЗБОРИ??? ПИТАМ?
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонименняма бате няма такова нещо като народа е виновен, има обезморален народ, обезверен, политически обезсърчен, когато виждаш как хора протестират по 400 дни и резултат няма, когато по цял ден те бомбардират с криви новини, нормално да се измориш от глупости, не мислете че вие сте проблема, проблема са тези самозвани политици, които задушават всичко българско
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честно казано, само скапан народ може да търпи такива управници.Да кажеш това в една демокрация, че народът ти е опонент.Това е малоумие съчетано с ненаказуемост.Бисер на 21 век.Ботев е малък човек на вицето не е нищо сравнено с това.И все жени ги плямпат такива.Мъж никога няма да допусне да се изложи по тоя начин.
24
0
 
12
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
А Кой предизвика апатията? Не ли вие, политиците?
23
0
 
3
 
! Отговори
Начи преди 1 година
Кака, и ние хората виждаме във Вас умора.. Всички парламентарно представени партии, положихте неимоверни усилия да съставите правителство, е па на не се случи... сега като отечете в канала някои, а на други % едва над 4 и в последствие ще се насложат пластовете...
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами мотивирайте си избирателите,де!Досега само се карахте кой да води бащина дружина и на хората им писна от вашите циркове.