Партиите трябвало да се обединят, за да се случи промяната

Лорер вярва, че обединената десница ще спечели на изборите
81
Партиите трябвало да се обединят, за да се случи промяната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партиите дължат обединение вдясно на българското общество, защото поотделно е по-трудно да направят промяната, която много е закъсняла. Това заяви депутатът от "Продължаваме Промяната" Даниел Лорер пред Нова телевизия.

„През далечната 2009 г. Европа ни каза много ясно: За да стане България свястно място за живот, за да не ги е страх хората, че ще им вземат фирмите, нивите, за да може да живеете спокойно във вашата държава, вие трябва да направите правосъдната реформа”, припомни бившият министър на иновациите и растежа в кабинета „Петков”. По думите му тази реформа буксува от 2009 г. Лорер обаче подчерта, че не вярва законът за контрол на главния прокурор да бъде приет на второ четене от 48-ото Народно събрание. „Не ми се вярва, защото не вярвам на волята на статуквото”, коментира депутатът.

Той изрази убеждение, че обединената десница ще спечели предстоящия предсрочен вот. „Не само, за да спечели тези избори, а за да предложи на България мнозинство и правителство, които могат най-после да превърнат тези реформи в реалност, за да тръгне България напред”, коментира народният представител от ПП. Според Лорер риск от отлив на избиратели след подобно обединение има, но той уточни, че това не предизвиква страх. След като всички политически формации дадат зелена светлина на коалицията, тя ще излезе с обща програма, с която да каже на избирателите как си представя България на бъдещето, каза още Даниел Лорер.

Коментар имаше и по обвиненията на ГЕРБ, че съпредседателите на „Продължаваме Промяната” са правили злоупотреби чрез посредничество с оръжия за Украйна. „Българската оръжейна индустрия работеше на максимум, за да изпълни договорите си с приятелските страни от НАТО, които след това са предавали тези оръжия на Украйна. Това е абсолютно нормално и тя винаги е работела така”, заяви бившият министър на иновациите и растежа.

Според него напрежението между България и Република Северна Македония е изкуствено. Въпросът с побоя над Християн Пендиков се политизира, смята Лорер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: ППлорер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно разчитат на късата памет на избирателите. Каква промяна е Атансов от ДБ? БКП прокурор прекарал целият си живот след промените в политиката и не пропуснал нито едно НС, активно подкрепял останалите издънки на БКП и ДС от ГЕРБ за гласуването на всички важни законопроекти.
23
2
 
5
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Лорерчо, кажи кога ще изгоните Кире от ПП. в ПП назрява бунт срещу обединение с Дай БГ заради по малкото дупетатски места за ПП които ще останат. Само Кире беше от ваще на срещата на ДАЙ БГ. Ама нищо не каза. Нито да нито не. Козяк го натискат, ама сегашните дупетати на ПП се опъват и не щат. Ко ше прайм?
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички обединения се правят с цел узурпиране на властта. Само Възраждане може да спаси България.
21
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Тези са по-леви и от БКП ,какво дясно какви идеи,те ще си заминат в канала на тези избори както Слави си замина безславно и бързо,то с лъжи и некомпетентност няма как да се управлява.То не беше Украйна,то не беше Македония,то Гешев щяха да свалят,а накрая Възраждане предложи дългоочакваната им съдебната реформа ,тези са пълни аматьори с претенции.Само че сега като си замина генерал-губернаторката и им излязоха кирливите ризи кой и как ги е финансирал ,се надпреварват да замазват положение.
20
1
 
8
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Седем месеца не ви стига, че оглозгахте кокала на България, а сега искате да изядете и кокала, като едни озверели от глад (за власт и пари) вълци. Но ако мечтаеш да нямаш финанси, да те тъпчат партньори и врагове, да не те зачитат като народ и да бягаш в чужбина, за да гласуваш за унищожението си на собствената си държва, гласувай пак за ПП.
19
1
 
7
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Лорер какви сънища сънуваш? Какъв напредък от такива като вас , които заради бездарното си управление докарахте страната до фалит във всички области? И за каква съдебна реформа говориш след като с Кокорчо сте в обвързали с ПВУ?И просувутата Венецоанска комисия дава указания как да се рзавивс дадена страна , това не е ли намеса във вътрешните работи на страната? Ще видоте първо място на куково лято партии на олигарсите!
18
1
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
А ве, Лорер, ами нали само допреди няколко месеца бяхте на власт и то обединени в четворна коалиция. Е? Какво постигнахте и колко издържате с вашата "промяна"?
17
4
 
7
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
До амииии. Тя тази работа не става с ялови драсканици по сайтовете на невзрачни оххлюви като теб. Много ти поздрави от 700 000 българи.
16
0
 
7
 
! Отговори
перко преди 1 година
Пролетарии и всички партии оединявайте се за да построите комунизма! Бай Тошо н можа, но ве неговите наследници це успеете! С десни мерки леви политики или простичко казано с дясна в ляв джоб! Писна ни от вас! Киро, Миро, Атанас и аз!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До амииии - Само в мокрите ти сънища!
14
5
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
Ама вие имате одобрението на една четвърт от избирателите, какво мнозинство бълнуваш бе, семит? Обединете се с ГЕРБ, имате много общи неща и тогава. Само че вие преливате от завист и омраза към тях само защото те да първи.
13
2
 
8
 
! Отговори
харди преди 1 година
те партиите ше се обединят бе лаурел , но вие шарлатаните какво ше правите :)
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ви се случи случка, като започне мобилизацията.
11
1
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Те Още Преди 30 години - Ирак, Афганистан , Либия , Сирия........- Тръгнаха към Демократична ***Промяна*** - под Закрилата и Инструкциите на САЩ и Израел .....По Мои Исчисления - за 30 години - Трябва да са Най-Богатите Държави в Света - тъй като имат природни Ресурси - но Статистически за 30 години - са Станали - 10 пъти - По Бедни .....Аз съм Патриот ...и си Обичам Родината ......
10
1
 
5
 
! Отговори
Миии преди 1 година
Идеята на Сащ е Европа и особено Източна да се хвърлят физически в тяхната война на Сащ срещу Русия. Европа на Меркел дори имаше идея Русия да влезе в ЕС, с взаимни ползи, но на Сащ това Не се хареса!!!!
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убеден в победата Лорер! Тия така ще си заминат заблудени и няма да разберат що са си заминали.
8
1
 
6
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
АМАН ОТ ПАРТОКРАЦИЯ!!! Няма никаква демокрация!
7
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Така е. Всички антиевроатлантичесщи сили да се обединят, за да може България да излезе от ЕС и НАТО и да бъде отново свободна и независима.
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъй като виждат, че без манипулирания от тях машинен вот, ще се сринат на изборите, ПП зоват за обединение, но над което те, да доминират.
5
1
 
11
 
! Отговори
Много преди 1 година
Партиите са си едно ДС.