Партиите трябвало да се обединят, за да се случи промяната

Лорер вярва, че обединената десница ще спечели на изборите
81
Партиите трябвало да се обединят, за да се случи промяната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партиите дължат обединение вдясно на българското общество, защото поотделно е по-трудно да направят промяната, която много е закъсняла. Това заяви депутатът от "Продължаваме Промяната" Даниел Лорер пред Нова телевизия.

„През далечната 2009 г. Европа ни каза много ясно: За да стане България свястно място за живот, за да не ги е страх хората, че ще им вземат фирмите, нивите, за да може да живеете спокойно във вашата държава, вие трябва да направите правосъдната реформа”, припомни бившият министър на иновациите и растежа в кабинета „Петков”. По думите му тази реформа буксува от 2009 г. Лорер обаче подчерта, че не вярва законът за контрол на главния прокурор да бъде приет на второ четене от 48-ото Народно събрание. „Не ми се вярва, защото не вярвам на волята на статуквото”, коментира депутатът.

Той изрази убеждение, че обединената десница ще спечели предстоящия предсрочен вот. „Не само, за да спечели тези избори, а за да предложи на България мнозинство и правителство, които могат най-после да превърнат тези реформи в реалност, за да тръгне България напред”, коментира народният представител от ПП. Според Лорер риск от отлив на избиратели след подобно обединение има, но той уточни, че това не предизвиква страх. След като всички политически формации дадат зелена светлина на коалицията, тя ще излезе с обща програма, с която да каже на избирателите как си представя България на бъдещето, каза още Даниел Лорер.

Коментар имаше и по обвиненията на ГЕРБ, че съпредседателите на „Продължаваме Промяната” са правили злоупотреби чрез посредничество с оръжия за Украйна. „Българската оръжейна индустрия работеше на максимум, за да изпълни договорите си с приятелските страни от НАТО, които след това са предавали тези оръжия на Украйна. Това е абсолютно нормално и тя винаги е работела така”, заяви бившият министър на иновациите и растежа.

Според него напрежението между България и Република Северна Македония е изкуствено. Въпросът с побоя над Християн Пендиков се политизира, смята Лорер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: ППлорер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 44: точно от ЦИК https://results.cik.bg/ns2022/rezultati/ виж колко са гласовете на гроб. А това с дневника е подправен е още едно доказателство, че машината е в пъти по добра от тоалетната хартия защото машината казва, че някой се е опитал да прави корекция и отказва да работи, а тоалетната хартия няма такава функция, но това е сложна мисъл за гробар който вярва на всичко което китайската реплика на бай Тошко му говори от голямата кутия!
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП трябва да отстъпят крачка встрани и да оставят други млади, и образовани българи, които имат морал, и умения да управляват. Стига сме слушали лъжи и цвилещи гласове в парламента.
42
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40 Лореп само дето и котката си не назначи в правителството. На Киро просто "татко" участва не само в митинги, на които рева катомагаре, а и в заседанията на МС, като виден биолог и геолог. Ужас! Никога повече, семейната сбирщина на съпрузи, кумове, бащи, сестри, любовници, съученици, приятели...от ПП, във властта.
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
45 ГЕРБ имат 800 000 гласа, според ЦИК. Дали това ти харесва, или, не. ПП манипулираха машинния вот, Киро парапета предлагаше кода на БСП?! "Дневникът е подправен", забрави, ли? Машините складираше близък до кръга Нексо...Надявам се, на следващите избори да има по-голяма избирателна активност, та да изметем изобщо ПП от парламента. Време е.
40
0
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
За тия 30% трябва някой да нахрани цъ-гъните.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40 Лореп само дето и котката си не назначи в правителството. На Киро просто "татко" участва не само в митинги, на които рева катомагаре, а и в заседанията на МС, като виден биолог и геолог. Ужас! Никога повече, семейната сбиршчщина на съпрузи, кумове, бащи, сестри, любовници, съученици, приятели...от ПП, във властта.
38
3
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 35-тото нещо: 5% повече при 30% избирателна активност. Стига сте фантазирали, че машините са виновни, че народа е отвратен от партиите! Машините само изкараха реалната избирателна активност и затова всички партии имат РЕАЛНА ПОДКРЕПА ОТ ЕДНОЦИФРЕНО ЧИСЛО! Машините нямат вина, че народа е отвратен от всички партии! На последните избори за гроб са гласували 634627 (това с купеният вот) от 6850969 потенциални избиратели или 9.26% от всички имащи право на глас!
37
0
 
10
 
! Отговори
шашми преди 1 година
Преди избори се обединяват, след изборите се цепят, а преди разпадане на правителството се местят от една партия в друга.
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От няколко дни столичният умнокрасивитет е изпаднал в състояние на трескава възбуда. ПП твърдят, че били леви, а пък ДБ се определят като десни. Истината е, че нито едните имат нещо общо с лявото, нито пък другите са свързани с дясното. И двете формации са представители на една, смятаща се за елитарна, общност, която се вълнува от едно единствено нещо как да постигне колкото се може по-голям материален просперитет за колкото се може по-кратко време
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искаш да се харесаш на Големите чуждестранни началници, трябва сутрин, обед и вечер да обясняваш как още с майчиното мляко си засукал евроатлантическите ценности. Ако има нещо, от което нексо-политиците се страхуват, то е да не би с някое своенепремерено изказване или действиеда ядосат чуждестранните кукловоди.
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен Василев казва, че не са дясна партия, Ицето пък твърди, че ДБ са единствените истински десни. Интересно какво ли ги е обединило, след като не са идеите им?
33
1
 
10
 
! Отговори
Гаргара преди 1 година
Лорер олекна с две министерства наведнъж.
32
8
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Младежкото БКП (гроб), ДъПъСъ, дъртото БКП (БеСраПак) и *** да си направят една лява коалиция БКП и така да се явяват на избори! И без това за всичко гласуват заедно под строй и номер на червената книжка. Поне имат много обща история като се почне от първите конгреси на партията майка и се стигне до постоянното им местене от един червен проект в друг! Пък и всеки от тях в един момент или друг е споделял леглото на вожда на БКП!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как така? Нали Асен Василев бе категоричен, че не е дясна партия!
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
32 ГЕРБ е първа политическа сила с повече от 5% пред ПП, която манипулира машинния вот, при това. Без машините ГЕРБ ще има повече от 800 000, колкото има сега гласове и повече депутати. За ПП/ДБ едва да има 10-15. Ако не и по-лошо. Свиквай.
29
0
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Според Мен Народите до които трябва да стоим Близо са Германците и Турците - и те Взимат процент Печалба, ...........Но Пък Другите ти Взимат и Гаащите и Душата и Земяна и Жената .......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реално единствената автентична дясна партия е КОД.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са не на път да се разцепят. Има много недоволни от потенциалния съюз с Дай БГ, заради искането да им отстъпят избираеми места в листите
26
7
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До гербер: какви ти 700000 българи бе, младежкото БКП на китайската имитация на Тодор Живков с гръмкото име гроб с мъка събра 8% на последните избори. 700000 заблудени не са гласували за гроб от поне 6 години и тогава бяха толкова заради печатниците от Костинброд и купеният вот от маалите. Те затова гробарите толкова реваха за тоалетна хартия на изборите, че реалната им подкрепа е по малка отколкото са гостите на селска сватба
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо не забелязаваме промяна особено в София от страна на общинските съветници от ДБ, който единодушно гласуваха заедно с ГЕРБ продажбата на общиснки парцел в Драгалевци на Кубрат Пулев за 197 лв. кв.м