Проф.Герджиков: Не изглежда нормално да пратиш баща си на преговори

Не ми изглежда коректен ход от страна на Петков, допълни той
9 фев 2023 16:05, Нели Христова
72
Проф.Герджиков: Не изглежда нормално да пратиш баща си на преговори
Снимка: БГНЕС

Да изпратиш баща си да участва във важни преговори, когато ти си премиер, това не изглежда много нормално. Това заяви пред БГНЕС проф. Огнян Герджиков, председател на 39 НС (5 юли 2001 – 4 февруари 2005 г.) и служебен министър-председател (27 януари – 4 май 2017 г.).

С Огнян Герджиков, който е професор по право в СУ „Св. Климент Охридски“, коментираме информацията, че бащата на Кирил Петков е бил ангажиран с доставките на „синьо гориво“ за страната ни. Той официално е пътувал до Турция за преговори заедно със съветника по външната политика на Петков - Весела Чернева. Летял е на държавни разноски през първата половина на миналата година, разкри бившият заместник-министър на енергетиката Пламен Данаилов.

Във връзка с целия този казус проф. Герджиков цитира една своя любима латинска мъдрост: Da mihi factum, dabo tibi ius - Дай ми фактите, да ти дам правото.

"Сега възможно е това да е точно така, но не изключвам и да не е така. От тази гледна точка това, което ще кажа, го казвам малко под условие. Ако действително е така, не ми изглежда коректен ход от страна на Кирил Петков", заяви бившият служебен премиер.

Проф. Герджиков подчерта, че подобна практика наистина не изглежда много нормална.

"Признавам си, че не би ми дошло на ума", каза той усмихвайки се, отговаряйки на въпроса дали би изпратил свой близък роднина на важна дипломатическа мисия в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
2
 
! Отговори
Нина преди 1 година
И да уточня за всички плювачи ,които плюят ей така по инерция,разбрали не доразбрали,чули не дочули, чели не дочели -Пламен Данаилов зам.министъра е от партията на Трифонов ИТН. А станете по- отговорни и по- възпитани бе
47
0
 
7
 
! Отговори
Нина преди 1 година
Значи когато си се родил Т Ъ пак и *** завинаги си оставаш такъв.Зам.министъра по енергетика Пламен Данаилов казва,че с очите си е видял документи които оторизират Петко Петков ,бащата на Киро да води разговори за газта в Турция ,тука някакви негодници продължават да драскат лъжи и да номесват ГЕРБ и ДПС. Що за наглост и без умие това?!. Вие не сте нормални бе,абсолютно из перкали сте.Как не ви омръзна да живеете само в помия,как ?!Отвратителни,гнусни неща.... стни...щи
46
0
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
"ако действително е така" опит за измъкване,обаче продължава с присъдите и манипулирането,от руски обслужващ персонал не можеш очакваш много,и това ви е професор по конституциунално,пази Боже,иска още да ви оправя,без царя тоя път и ще е за късо 600 дни,крадци ви манипулират бре,12 г.го храни боко в парламента ...сега ще го използва,дължи му ...услуга,като във дон Корлеоне сме,съберете си акълите бре!
45
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербодепесарите измислят такива фейкове. Те бяха ужасени, че Киро и Асен са Спасителите на Украйна. Не смеят да ги обиждат, защото Германия и САЩ следят гербодепесарите и техните партийни медии и знаят, че са путински медии и че са фалшиви евроатлантици. Измислят си следващи лъжи. Тези лъжи ги пуска Вожда на калинките си, да ги повтарят като предишните. ЦРУ зорко ги следи и знае всичко за тях. За тяхната игра с Путин и руските пари за партийните им медии.
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами притеснявал се човека - пратил дядо Петко, че Кико е слабохарактерен милия. Сигурно дядо Петко и той побарвал кака Лена:))))))))))
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъдър е Герджиков- браво!!!!
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мишката излезе на припек!
41
1
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
СЪВРЕМЕНЕН ФЕОДАЛИЗЪМ , НАСЛЕДЯВА СЕ ПО БАЩИНА ЛИНИЯ.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя па!!! Сега ли се събужда!??? Я да види баща и син Байдън как си юенкат синьото гориво в Украйна. Хората са феодали и тва е семеен бизнес.
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият български народ се чуди кой ще наследи царската корона на българите. Кой е престолонаследника? Подготвен ли е? Дъртата Втора умря и се знаеше кой къде е. Резервният Хари и Мулатката написаха цяла книга. Ние нищо не знаем. Ще се скарат и ще стане гражданска война.
38
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професор Герджиков да ни съобщи кой ще е следващият български цар, който ще наследи баща си. Цар Киро ли ще бъде, Цар Кардан, Цар Петрохан?
37
4
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Има "професори",които не струват колкото един среднист,с направление и специалност облекло и обуща за населението.Коментатор под номер 43,блестящо е описал въпросният индивид.
36
12
 
12
 
! Отговори
хюго капет преди 1 година
Герджиков никога не е блестял с много ум, но сега като е и изкуфял и дементен, е потресаващ
35
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баща му на Киро ясно ,а какво прави дядо му?
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати изказването, не знам дали е така, ама ако е така, така и така. Герджиков лошо, че го поема отз ад, не знам дали е истина, ама ако е истина лошо
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво прави дедо ???
32
1
 
18
 
! Отговори
Що бе преди 1 година
И ние в детската така преговаряхме.
31
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Про ста ка е патерица на Тиквата. ГЕРБ се пръкна от остатъците на НДСВ.
30
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо пращал баща му на преговори хахаха Баща му в ролята на какъв е участвал в тези преговори? На каква длъжност е бил назначен? Как може човек, който не е назначен на съответната длъжност да води такива преговори? Това не е ли противозаконно? Ако е, тогава не трябва ли да бъдат съдени и ако да, защо все още няма дело? Ако не е противозаконно, защо не е? Леле мале... пращал тати да преговаря хахахах ... Чудя се да се смея ли, да плача ли... :) ... Да не прати тати да набие ББ хахаха
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герджиков джирото коментира Киро шоумена, мила родна картинка:)