Русия е поискала неустойка от България след спирането на доставките от "Газпром"

Това обяви Росен Христов
Обновена: 10 фев 2023 09:33 | 10 фев 2023 09:29, Росен Стойчев
606
Русия е поискала неустойка от България след спирането на доставките от "Газпром"
Снимка: БГНЕС

Русия е поискала неустойка към България след спирането на доставките от "Газпром". Това каза в БНТ енергийният министър Росен Христов. По думите му подробности по темата не могат да бъдат изнасяни.

"Предявени са претенции за нещо, което те смятат, че им дължим. Всички стъпки, които в момента се предприемат, е да се защитят българските интереси, всичко се прави с консултация с компетентни юристи и нещата с този договор са под контрол".

По повод повдигнатите обвинения срещу бивши управляващи за нанесени щети на "Булгаргаз", Христов коментира, че не иска да се намесва в обвинения и да ги интерпретира.

Още по темата

"Съдебната система трябва да си свърши работата. Дал съм показания, цялата поискана информация от министерството и "Булгаргаз" е предоставена. Вярвам, че е обработена и обвиненията са повдигнати на база факти".

Тезата, че обвиненията са повдигнати, защото е спрян договорът с "Газпром", са абсолютно необосновани, тъй като решението да спрем да плащаме според изискванията е изцяло на бившето правителство, посочи той. Европейски държави обаче все още продължават да плащат по същата схема без никакъв ущърб на санкциите.

 "И Гърция, и Унгария, Германия. Много държави продължават да купуват руски газ с намаляващи темпове", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


606
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България само Корнелия,Радев и Костя имат рубли.Да пита тях.
440
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 1 година
:)
439
2
 
5
 
! Отговори
Koko преди 1 година
корумпирания ***-катамаран на яслата на митрофанова
438
3
 
6
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Путин да иска "Неустойка" от Олигарсите си дето източиха от Русия Трилиони Долари и то не един или два!!! Неустойки ама "кук.иш" през крив макарон. Първо да спечели СВО в 4.0.4, пък после шъ видим...
437
4
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
едно време турция е дала на кацапите армения и грузия, да се отърве, а русняците са искали да платим цената на румелия с тонове злато, щото турците разбршлизначи. сега прекараха газта през азерите, и искат диш хакъ щот ни я продават по скъпо и това ги е ощетило.
436
3
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
всеки път като закръшат за пари, газпром или атомекспорт искат неустойка неколко милиарда. и наще "независими" васали плащат. от съединението до днес. иначе, ще ни върнат на турците
435
7
 
10
 
! Отговори
тя преди 1 година
А така, неграмотни управници ,защо заради вашата неграмотност и желание да навредите на някой ,ощетявате народа си ? Затова сме най- бедни от некадърници и продажници !
434
6
 
6
 
! Отговори
хихихи преди 1 година
Путин се опитва да ни извива ръцете но генерал Румен Радев ще се разправи с този враг на Републиката.
433
6
 
6
 
! Отговори
Pro- staka преди 1 година
Линда Петков да почва да прави от нейните скъпи торти да ги продава в Брюксел .С парите да платят неустойките .Другия вариант е всички в дясното -мъжко ,жеско да слага минижуп и чоропагашник и на Дунав Мост 1 и 2,Калотина , Гюшево ,Кулата , Капитан Андреево -Капъкуле. Освен минижупчета и чорапогашници и даси вземат нещо да приплакват гърленцата да не им присъхва по време на работа. Имаме много пари за връщане на Газпром тъй че ги очаква много работа нашето дясно по ГКПП-тата ни! Вариантите ги казах , трябва да се изберат .
432
2
 
10
 
! Отговори
Какво да плащаме бе? преди 1 година
То лани немаше газ.
431
4
 
2
 
! Отговори
КВИ ПАРИ БЕЕЕ?!?!?!? преди 1 година
Ще минеме по любов ахахахаХХАХахах
430
3
 
1
 
! Отговори
Герой преди 1 година
Президентът Румен Радев изказа благодарност на ЕК и на страните-членки за подкрепата, която оказват към държавите с външни за Европейския съюз граници чрез предоставянето на допълнително финансиране за охраната на границите.
429
1
 
3
 
! Отговори
фънк преди 1 година
Роско Катамарана не спира да лъже и маже обаче.
428
3
 
8
 
! Отговори
Дообре преди 1 година
Почваме да плащаме от Върба в сряда !
427
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе слепи котета - вие не видяхте ли че по същия казус беше осъдена финландия да плаща милиарди - на какво се надявате- ние бяхме единствената държава която отказа доставките за да не плаща в рубли -всички тия дето ви командват от запада си плащан сато попове- а вие гладни палето ви насъскват да си рушите държавата- защо да съдят австрия наример - ами тя си плаща в рубли - значи са рубладжии - а де
426
8
 
5
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Немъ страшну, бе!!!! Газпром да съ обърне км Европейските или още по-добре, към Американските Съдилища! ОчеВадно доходите на Олигарсите у "Газпром" съ паднали, та не им стигат парички, за да осигурят нуждите на любовниците и семействата си живеещи на територията на "вражеския" Запад! -)))))
425
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поддражниците на краваршингтон са два вида - тарикати дето използват момента и балами с измити канчета дето не знаят за какво става дума ако не им го кажат по зависимите ни от вашингтон телевизии
424
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щ е се видим след 5 6 години като изтече ресурсса на 5 и 6 блок как ще стоим на тъмно ако турция не ни даде ток от руските си реактори- ама вие ще сте се награбили и напуснали колонията българия
423
6
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
ВСИЧКИ КОМСОМОЛЦИ,ПОДКРЕПЯЩИ ТЕРОРИСТИЧНИЯ РЕЖИМ НА ПУТИН В БЪЛГАРСКИТЕ ВЕСТНИЦИ,ЖИВЕЯТ В НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ!
422
1
 
1
 
! Отговори
селянин преди 1 година
само и тия да не ни тражат ракети щото немаме