Овчаров пред БСП: Нямам офшорни сметки, нито притежавам 5 млн.

Битката е за бъдещето на България и енергетиката, допълни той
Обновена: 11 фев 2023 16:22 | 11 фев 2023 16:07, Анисия Иванова
153
Овчаров пред БСП: Нямам офшорни сметки, нито притежавам 5 млн.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Бившият министър на енергетиката и част от ръководството на БСП Румен Овчаров определи попадането си в санкционния списък "Магнитски" като разбиване на българските интереси в областта на енергетиката. Пред делегатите на 50-тия конгрес на БСП Овчаров отрече, да е имал офшорни сметки, нито притежавани 5 милиона, съобщи БНР.

САЩ наложиха вчера санкции на петима българи за участие в корупционна дейност в България. Това са Владислав Горанов, Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов и Николай Малинов.

Още по темата

Ситуацията с включването му в санкционния списък "Магнитски" Румен Овчаров определи и като война за изтикване на руските енергийни доставки за цяла Европа.

"Тази битка срещу мен не е битка за миналото, битката е за бъдещето на България и българската енергетика, и въобще за изтикването на Русия от България. Нито един от нас не е защитавал руски интереси, ние сме защитавали българските интереси, защото Българя е заинтересована от това да доставя евтино ядрено гориво, да доставя сигурно ядрено гориво. Американското ядрено гориво е старото руско гориво", каза Румен Овчаров.

След което Овчаров призова БСП да се държи като единна и отговорна партия и да не се подава на политически меркантилни групи.

"Не знам дали ме разбрахте правилно - не искам да защитаваме Влади Горанов", каза той. Владислав Горанов е "друга бира" във всичкото това, той е по друга схема там, той е по схемата на Васил Божков и по онези всичките милиони, спестени от плащания на държавата, добави Овчаров. Докато останалите, тримата, включително и Николай Малинов донякъде сме точно по тази линия - да не би някой да си помисли от експертите от нивото на Румен Овчаров, че може оттук нататък да се изказва срещу американските интереси и американските проекти в България, коментира той. Да не би някой да си помисли от нивото на експертите на Александър Николов и Иван Генов, че може да противостои на американските интереси, да не би някой да си помисли като Николай Малинов, че може да прави нещо заедно с Русия, заяви още Овчаров. Затова си мисля, че е важно БСП и Конгресът да кажат - ние стоим зад националните интереси на България и подкрепяме хората, които са защитавали тези интереси, заяви той.

По отношение на вътрешнопартийните въпроси Румен Овчаров коментира, че да се свали лидера на една партия, не е елементарна работа. Аз съм убеден, че БСП е на правия път, БСП направи стабилни стъпки в лявата социална политика, предложи модел, който да изкара България от политическия блокаж, заяви той.

Ние няма как да се прегърнем с ГЕРБ, няма как да се прегърнем и с ДПС, но можем да се разберем с тях за пет или шест неща, които трябва да се направят, добави Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
24
 
! Отговори
Kuncho преди 1 година
Прав е другаря :) Нито има офшорни сметки нито 5 милиона :) Просто наговите офшорни фирми имат сметки не той, а и той има много повече от някакви си 5 (пет) милиона !
103
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОВЧАРОВ Е ТЕРОРИСТ
102
3
 
13
 
! Отговори
Р.Овч преди 1 година
Невинен съм бате имам свидетели от маалата.
101
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Овчаров нема сметки за 5 млн..Това за него е обида, да не търговски фирмаджия,или строителна фирма за герберски поръчки или зърнар?! Р. Овч. е на друго, по-високо ниво. НЕК, Лукойл, атомна енергия, а за такива кримидеиности възнагражденията са атомни, десетки милиони $ в сигурни сметки в чужбина.
100
4
 
16
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
СПИСЪКА МАГНИТСКИ Е ПУНТА МАРА. ЗАЩО ГИ НЯМА ВЪТРЕ КОСТОВ, СОФИЯНСКИ, НИНОВА, ДОГАН, РАДЕВ -ГРИПЕНА?
99
0
 
2
 
! Отговори
до 102 преди 1 година
а те бият ***
98
5
 
12
 
! Отговори
КЪШ преди 1 година
А къде е рашков-дамаджаната с НЕГОВИТЕ 20 АПАРТАМЕНТА???
97
1
 
1
 
! Отговори
hahahaha преди 1 година
не е за сметки, капиш? не е. скоро и ЮК. и ЕЮ.
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От АЕЦ и ядрена енергетика разбира! Колко е обективен е въпрос!
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая всички честни и неподкупни нашенци от списъка Магнитски ще ги издирват с червена бюлетина на изток от Урал. Това ще стане след ерата Путин, докарала списъка Магнитски.
94
2
 
0
 
! Отговори
В. преди 1 година
Има сили търсещи хаос в управлението. Атакуват Президента, БСП и ГЕРБ. Възраждане са малки, ДПС остава без подкрепа заради земетресението.
93
1
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
От 15 г.всеки ден се виждаме с Овчаров докато си разхождаме кучетата в Южния Парк.Винаги ухилен до ушите богат пенсионер:):):)Доберманът му също е доволен:):):)Тва сега му е сигурно 3ти поред Доберман:):):)Явно е фен на породата!
92
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
затова ли те наричаха"дългият инкасатор"
91
2
 
18
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК преди 1 година
Заедно с Вальо топлото вдигнаха 2 милярда евро. Тогава беше министър на енергетиката през 2005-2009 година. Сигурно има милярди.
90
2
 
14
 
! Отговори
Как да се съгласи, преди 1 година
че има 5 М в офшорки,като сумата е с много пъти по-голяма,а офшорките се водят на някое близко лице-я от семейството,я друг верен ятак?Не съм фен на Пеевски,но той води съдебни дела в САЩ заради включването му в списъка Магнитски.Р.Овч.защо не води(е,рано е още,но поне да обяви намерение да заведе дела)?Не напразно наричат Р.Овч."дългия инкасатор",той е една от касичките на БСП и те ще го защитават яростно.А като държиш комитетската касичка си друга писта,много хора и дела зависят от тебе.
89
3
 
6
 
! Отговори
Рундьо Травеститов Р преди 1 година
като разделим наполовина се пада по 2.5 млн. на калпак!
88
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такова нещо, като корупция в България ! Особено чисти и почтени са всички наследници на БКП, както и всички бивши червени апаратчици, станали в последствие капиталисти . А пък децата на тези, са изучени в Канада,Сащ и ЕС за мениджери и са образец за морал и евроатлантизъм. Очевидно е, че САЩ са в грешка - подвел ги е Путин, за да набедят тези хора !
87
3
 
14
 
! Отговори
Траян преди 1 година
Дано никой да не вярва на тоя измамник. Отдавна трябваше да е на топло. На американците не им дреме за него, техните финансови служби уведомяват че е комисионерче с милиончета. Нашите служби си ги знаем ----той е невинен, няма сметки в офшорни фирми, само лични сметки в ЮАР, ДУБАЙ и други братски дестинации....
86
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Овчаров защитаваше българския АЕЦ и енергетика и затова е неудобен на лайнарете.
85
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Гешев бръмча като стършел когато САЩ наложиха санкции на криптобанката Нексо,сега какво се умълчал като пуукал?Нещо обиски,задържане и запориране на сметки няма ли да видим?