Овчаров пред БСП: Нямам офшорни сметки, нито притежавам 5 млн.

Битката е за бъдещето на България и енергетиката, допълни той
Обновена: 11 фев 2023 16:22 | 11 фев 2023 16:07, Анисия Иванова
153
Овчаров пред БСП: Нямам офшорни сметки, нито притежавам 5 млн.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Бившият министър на енергетиката и част от ръководството на БСП Румен Овчаров определи попадането си в санкционния списък "Магнитски" като разбиване на българските интереси в областта на енергетиката. Пред делегатите на 50-тия конгрес на БСП Овчаров отрече, да е имал офшорни сметки, нито притежавани 5 милиона, съобщи БНР.

САЩ наложиха вчера санкции на петима българи за участие в корупционна дейност в България. Това са Владислав Горанов, Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов и Николай Малинов.

Още по темата

Ситуацията с включването му в санкционния списък "Магнитски" Румен Овчаров определи и като война за изтикване на руските енергийни доставки за цяла Европа.

"Тази битка срещу мен не е битка за миналото, битката е за бъдещето на България и българската енергетика, и въобще за изтикването на Русия от България. Нито един от нас не е защитавал руски интереси, ние сме защитавали българските интереси, защото Българя е заинтересована от това да доставя евтино ядрено гориво, да доставя сигурно ядрено гориво. Американското ядрено гориво е старото руско гориво", каза Румен Овчаров.

След което Овчаров призова БСП да се държи като единна и отговорна партия и да не се подава на политически меркантилни групи.

"Не знам дали ме разбрахте правилно - не искам да защитаваме Влади Горанов", каза той. Владислав Горанов е "друга бира" във всичкото това, той е по друга схема там, той е по схемата на Васил Божков и по онези всичките милиони, спестени от плащания на държавата, добави Овчаров. Докато останалите, тримата, включително и Николай Малинов донякъде сме точно по тази линия - да не би някой да си помисли от експертите от нивото на Румен Овчаров, че може оттук нататък да се изказва срещу американските интереси и американските проекти в България, коментира той. Да не би някой да си помисли от нивото на експертите на Александър Николов и Иван Генов, че може да противостои на американските интереси, да не би някой да си помисли като Николай Малинов, че може да прави нещо заедно с Русия, заяви още Овчаров. Затова си мисля, че е важно БСП и Конгресът да кажат - ние стоим зад националните интереси на България и подкрепяме хората, които са защитавали тези интереси, заяви той.

По отношение на вътрешнопартийните въпроси Румен Овчаров коментира, че да се свали лидера на една партия, не е елементарна работа. Аз съм убеден, че БСП е на правия път, БСП направи стабилни стъпки в лявата социална политика, предложи модел, който да изкара България от политическия блокаж, заяви той.

Ние няма как да се прегърнем с ГЕРБ, няма как да се прегърнем и с ДПС, но можем да се разберем с тях за пет или шест неща, които трябва да се направят, добави Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хехехе, те всичките са невинни в списъка Магнитски !Друго и не сме очаквали да кажат .
83
4
 
10
 
! Отговори
До Равнопоставеност преди 1 година
Празноглавец,Поемай тогава с твоето мнение към Северна Корея или пък Русия,там можеш да ползваш на воля техните картинки от дъвки,наречени рубли и вонове,да придобиваш активи и да им се радваш!
82
0
 
3
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 76 - Не си ме разбрал. Аз споделих какво е моето мнение и какво правя аз. Въобще, ама хич даже не искам да те убеждавам в нещо. Ако ти имаш желание ползвай ги. Ако искаш даже ги събирай. Даже ако има нещо друго, което за мен не е надежден актив, а ти си готов да го купиш още по добре. Трябват ли ти картинки от дъвки, но те са по-тежки от доларите и ще са малко по-скъпи. Принципно богатството е винаги спрямо другите така, че съм доволен, че събираш хартията зад която стои най-големия дълг.
81
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе,щом има наложени санкции от големият брат спрямо лицата Горанов,Божков,Пеевски,Овчаров и сие крадци не трябва ли да има Запориране на сметки,авоари и имущество на същите и техните фамилии в България?
80
1
 
9
 
! Отговори
Живял-видял преди 1 година
1995 г. Лято, море, лежа си на плажа и слушам радио. Говори министърът на енергетика в правителството на Жан Виденов Румен Овчаров - Цените на електроенергията трябва да се повишат! Още тогава, преди почти 30 г. разбрах, че Р. Овчаров е много точен човек, защото от тогава досега цените на тока непрекъснато растат. За мен Овчаров е един пророк! Долу ръцете от този енергиен пророк. Не 5 мил. трябва да има, а 5 милиарда заради точните прогнози.
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто не са точно 5 млн., т.е. не са познали тотото
78
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че са американците, да свършат работата на нашите милиционери...
77
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Р. Овч. един класически милиционер - гледа ни в очите и ни лъже - класически милиционер.
76
1
 
3
 
! Отговори
До Вальо Топлото преди 1 година
Прав си, партийно дарение е. Американците не вкл. кой да е в този списък, ама той си знае неговата
75
4
 
1
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 75 - Със сигурност не говоря за този от Фукушима - нещо като този от Козлодуй дето цял живот ти позволява да имаш ток та да може да задаваш подобни въпросчета в нет-а.
74
3
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До Равнопосавеност 65 Зелени хартийки без покритие , а все поскъпват. Как става това ? Обясни.
73
0
 
2
 
! Отговори
До 71 преди 1 година
Като за тая от Чернобил ли говориш?
72
2
 
9
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Че кой ще е тоя тъ па нар да каже имам,смешното в цялата работа е ,че слушаме как БСП се е превърнала в модерна лява партия,променена, с нова визия обаче начело с комуниста от БКП, Другаря Овчаров,как ще откажете човек крал цял един живот,вече да не краде? Просто - никога
71
6
 
8
 
! Отговори
Неразбиращ преди 1 година
Суверенна България за крадци като Овчаров означава само спокойно крадене. Много хубаво американското разузнаване си попълва списъка.
70
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това трябва да се случи в България с всички комунистически фамилии и техните отрочета,пълна лустрация и конфискация на имуществото което в голямата си част беше откраднат по времето на прехода,ако искаме да я има България и да има някакво възмездие,не трябва да чакаме на САЩ или закон Магнитски а сами трябва да свършим това!
69
15
 
6
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
Под шапката на Русия имаше истинска храна а сега робите на Америка се хранят лабораторна храна пълна с отрова .
68
2
 
9
 
! Отговори
Вальо Топлото преди 1 година
Той Р. Овч. не живее и в мезонет от 390 кв.м. Това гнусна лъжа! Той няма пари за да си купи такова жилище.
67
7
 
12
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Аз и не разбирам какво му скачате на човека! САЩ не са дали едно доказателство за нещо до сега. Някой да е чул нещо конкретно да е посочено за някого? Овчаров преди беше за втори АЕЦ и ако го бяха чули вече да го имахме, но нали е с руски реактори... има много хора на които им е по-важно не да имаме евтин ток, а какви са реакторите. Тогава пак всички скачаха и се правеха на умни - защо, като ви удариха високите сметки не ги накарахте те да ги платят или пак забравихте? Прокопиев светец ли е?
66
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите петата колона на Путин
65
0
 
7
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Апък бившия милиционер няма 20 имота ,и Ана Никол се е оженила по любов.