Прокуратурата се държала като нечул, невидял, неразбрал

В България системата на обвинението буксувала
85
Прокуратурата се държала като  нечул, невидял, неразбрал
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската прокуратура е време да спре да се държи като нечул, невидял, неразбрал. Това не може да продължава. Такова мнение изрази пред Нова телевизия Надежда Йорданова, член на новата коалиция ПП и ДБ и бивш правосъден министър в последното редовно правителство.

Според нея санкциите, които САЩ наложи на българи по закона „Магнитски”, са показателни, че в България системата на прокуратурата буксува.

Нейните очаквания са съдебните и разследващите органи наистина да започнат разследване на всички обстоятелства около „Магнитски”. Според нея е крайно време България да приключи производствата по големи скандали по убедителен начин.

На въпрос дали името й ще присъства в листите на новата коалиция, тя каза следното:

„Процесът по номинациите на различните кандидати тече в момента. Листите не са най-важната тема, която стои пред новото обединение. В момента сме в процес на обсъждане на предизборната програма. Важни са задачите, целите и политиките, зад които заставаме”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Надежда Йорданова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
9
 
! Отговори
Виц преди 1 година
Катаджии спират блондинка: - Не видяхте ли ограничението 40 км в час? - Видях го, но помислих, че е за елените от предишния знак...
44
2
 
4
 
! Отговори
До Берба преди 1 година
Ами от номенклатурата ще излезнат, те имаха възможност да си образоват децата, няма да са от ТКЗС-то. Предпочитам на образовани да се доверя, отколкото на чалга певци, пожарникари и тем подобни ушета на ДС.
43
1
 
8
 
! Отговори
Виц преди 1 година
Въпрос: как се чувства мозъчната клетка на блондинка?Отговор: самотна.
42
2
 
4
 
! Отговори
Виц преди 1 година
Как може да се познае, че блондинка е работила с "Word"?По мастилото върху монитора.А как може да се познае, че глупава блондинка е работила с "Word"?По коректора върху мастилото на монитора.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да знаете, че Сорос си няма друга работа, освен на направи труден живота на Жоро складовия работник. Жалко, че в България образованите намаляха много, а това е лошо за всички.
40
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб превърнаха България в бандитска държава
39
6
 
8
 
! Отговори
Виц преди 1 година
Въпрос: какво е блондинка с две мозъчни клетки?Отговор: бременна блондинка.
38
5
 
1
 
! Отговори
Виц преди 1 година
Въпрос: какво е купа сено до една блондинка?Отговор: Extended Memory.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха Магнитски са Оскари за прокоратурата наградиха ги какво да правят
36
6
 
8
 
! Отговори
запознат преди 1 година
До Абе тия са ,: Такава програма са им заредили в чипа! Вие не виждате ли че са като роботи! То и от една руса кака с една невронна клетка какво да очакваш!
35
4
 
10
 
! Отговори
Берба преди 1 година
Харесвам комунистическите лозунги на ДБ-тата: "Не е важно, кой ще застане в боя - какво тук значи някаква си личност?..." закърмени до един от старата червена номенклатура, сега са първи демократи и борци за интересите на сащ
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
П.П. са в основата на санкционираните по Магнитски.Опит да се саморазправят предизборно с конкурентите
33
4
 
8
 
! Отговори
КУРтев преди 1 година
Позвайте си русите каки по предназначение, защото за политици не стават!
32
6
 
10
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Разградската мома и протеже на Прокопиев палк се изказа неподготвена! Тя ли ще дава оценка на прокуратурата след като няма юридически опит и кога в списъка ще влезе финансовия покровител Прокопиев и останалите олигарси? А групата с щедри дарения за Донос България NEXO , имаща забрана от 5 години в САЩ и дължаща 45млн долара и много повече към измамените? А Кирчо и Кокорчо за ошфорните сметки? Не мислете че и вашия ред няма да дойде хора на Сорос и юродически САщ не може да се меси в друга страна
31
4
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До 38. Ха-ха-ха, най-тъnият министър на правосъдието, който сме имали. Ти роднина ли си й?
30
4
 
12
 
! Отговори
Абе тия са , преди 1 година
като навити пружини,само "Гешев,прокуратурата ,Гешев,прокуратурата"! Бе няма ли за вас следствие, съд ,закони?! Уж учили,уж експерти,пък се оказва,че един обикновен човек е по наясно! Или така е по-лесно ?! Или такава е задачата - да се смени Гешев ?!
29
4
 
7
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Пише се " НИ ЧУЛ, НИ ВИДЯЛ, НИ РАЗБРАЛ"!!!
28
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много интелигентна, ерудирана и възпитана жена, каквато отдавна не е имало в българската политика! Пак трябва да бъде избрана за министър на правосъдието, дори би била достойна за премиер или вицепремиер!
27
2
 
12
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Грозно е това , така да се заблуждава като тая. Куца правосъдна система. А тя е полицоя, следствие, прокуратура и съд. Тия от ДБ искат само да си настроят прокуратурата по техен вкус. Нищо повече. Жалки са, не мислят въобще да има справедливост и навременни решения.
26
8
 
7
 
! Отговори
моето мнение преди 1 година
Внимавайте за кого ще гласувате, за да не се налага след време да реват децата ви на гробищата след като загинете по украйнските степи! Тези партии които пращаха оръжие за украйна, утре ще ви мобилизира и ще ви прати ВАС на фронта, защото въобще не им пука за ВАС!