Прокуратурата се държала като нечул, невидял, неразбрал

В България системата на обвинението буксувала
85
Прокуратурата се държала като  нечул, невидял, неразбрал
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската прокуратура е време да спре да се държи като нечул, невидял, неразбрал. Това не може да продължава. Такова мнение изрази пред Нова телевизия Надежда Йорданова, член на новата коалиция ПП и ДБ и бивш правосъден министър в последното редовно правителство.

Според нея санкциите, които САЩ наложи на българи по закона „Магнитски”, са показателни, че в България системата на прокуратурата буксува.

Нейните очаквания са съдебните и разследващите органи наистина да започнат разследване на всички обстоятелства около „Магнитски”. Според нея е крайно време България да приключи производствата по големи скандали по убедителен начин.

На въпрос дали името й ще присъства в листите на новата коалиция, тя каза следното:

„Процесът по номинациите на различните кандидати тече в момента. Листите не са най-важната тема, която стои пред новото обединение. В момента сме в процес на обсъждане на предизборната програма. Важни са задачите, целите и политиките, зад които заставаме”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Надежда Йорданова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
Как са го измислели това име,...??-прокуратура...явно е дошло от думата-презкура..??
24
1
 
7
 
! Отговори
Реймънд Рединктън преди 1 година
Тази съм я включил в моя списък!
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата се държала като нечул, невидял, неразбрал . . . . А пък ти танцуввш по масите, като single ($) girl от баровете! Който е живял в Щатите знае какво имам в предвид и после триеш! По първична министърка по каквото и да е може би не сме имали! Един прокурор не можа да пребори!
22
3
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
До Анонимен 27 === Айде научете вече като пишете глyпости, кой каква функция има в държавата. Прокурорът отправя обвинения, съдия произнася присъдата. Мен примерно ме осъдиха за половин час. Ако знаех кой ми е прокурора и съдията почти гарантирано нямаше да имам присъда. Ама с тоя счупен крак не можах да се задействам навреме. Иначе на мен като материално осигурен човек ми харесва да живея в корумпирана БГ. И в Перу ми хареса повече от САЩ, защото полицията те пази като крадеш :)))
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме най-корумпираната държава с най-много санкционирани по Магнитски в света, но прокуратурата не прави нищо по въпроса. За 32 години нито един политик не е осъден за корупция. Това са доказателствата за ефективността на прокуратурата, а публично изнесете колко отиват за издръжка годишно. Нека народът да знае.
20
5
 
3
 
! Отговори
Фон Дер Лайно преди 1 година
Прокуратури и други тури слушат МЕНЕ! Вие си таковайте онаковото. От утре ще ядете ***, а облисляме и въвеждане на храни-втора и трета употреба (на прах) в колбаси, консерви. Имате вече и изкуствено месо и яйца. Истинските не са за вас, плебеи!
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се реформира системата, иначе държавата България е загубена. Тука нищо не работи, няма контрол и всеки си прави каквото иска. При бай Тошо поне имаше контрол. В чужбина контрола е дори по-голям.
18
4
 
7
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
А ти се държиш като не успял. Имаш приличен външен вид , но откъде тази злоба и простотия. Сигурно е наследствена.Една задача имаше да свалиш Гешев , и не успя.
17
5
 
4
 
! Отговори
Обаче преди 1 година
Все пак имаме претенции, че сме независима държава. Не може да водим дела, защото някой ни е свирнал от чужбина (независимо от Русия, САЩ или някъде другаде).
16
11
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 година
До Пустиняк Продажника го виждате в огледалото срещу Вас :) Защо ни изхарчихте толкова милиарди за чертежи на самолети, щом сте толкова смели, гербав тролe? Защо отиде каскетът ви да се моли, като сте с достойнство? И защо баце ви каза, че сте го наритали горанката от партията? :)
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как може да разследваш началника си?Не става.
14
4
 
5
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Много такива като тебе сме жонгръцали, да им е убаво.
13
10
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Ако черепа беше на власт,да сме си решили много проблеми.Той поне е образован и умен,за разлика от едни тикви,които са простовати,нагли и крадливи.
12
3
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Вие,от северозападнала България друг епитет не можете ли да си измислите или пустиняк ви е най-любимия?Иначе съм съгласен с теб,такива сте си.
11
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говорителката на Черепа ни запозна какво мисли Черепа.
10
6
 
7
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
До 3. Продажник си ти краварче.
9
7
 
15
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Г-жа Йорданова с всичките си действия до днес,показа че може да бъде назначена само за начелна учител в н-ското село на областта от която е тръгнала. Визия да,но покритието се губи...
8
0
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
Аааааааа НЕ...това за нашата баба Станка може,но не и прокуакута....
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами така си е.Прокуратурата си има шеф и той живее в Банкя.
6
3
 
15
 
! Отговори
КлубДондуков53 преди 1 година
Тя винаги се е държала така. Май разчитате на късата памет на хората, но вие крепяхте Бойко няколко мандата, а той ви се отблагодаряваше с европроекти за милиони, чрез които източвахте министерства и държавни агенции. Кариерата на Надка тръгна именно от най корумпираното министерство, а после премина към НПО за да намаже дебело филията, даже я разследваха и от ОЛАФ, но нашата усложлива прокоратура прикри всичко. Та накрая и миналата година и се отблагодариха с министерски пост