Синдикат "Образование" скочи на Асен Василев, иска му оставката

Недоволни са от негово изказване
16 фев 2023 18:35, Росен Стойчев
116
Синдикат "Образование" скочи на Асен Василев, иска му оставката
Снимка: БГНЕС

От синдикат "Образование" призоваха Асен Василев да подаде оставка от ръководното място в ПП.

Това стана, заради негова реплика в ефира на БТВ. Там той обясни, "че е нормално да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва навлизат нови кадри".

"Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление! Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа, Вие им казахте, че работят некачествено, Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители.

Още по темата

От там припомнят, че дори последните две увеличения на учителските заплата от миналата година не станаха по предложения на "Продължаваме промяната". "Първото беше заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия. Припомняме Ви, г-н Асен Василев, че правителството, управлявало преди Вас, увеличи двойно учителските заплати, като това увеличение се обезличи по вина и на Вашето управление!", се казва в позицията.

Синдикат "Образование" смята, че по тази причина Асен Василев няма експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната "нормалност" и външен вид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
12
 
! Отговори
Гражданско образован преди 1 година
Интересно кой е обучавал тези нови кадри, които сега трябва да заемат достойно местата на вече негодните, според Василев, учители? А него кой го е обучавал? Явно умозаключенията, които прави, са от личен опит. Българското образование целенасочено бе съсипано. Там, където все още има бели лястовици, биват спъвани умишлено. Това са политически решения, не хрумки на учителското съсловие. Така че... Много моля господинът да бъде по-прецизиран в изказванията си.
67
6
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
Аз пък плющя една млада учителка по български език 24 годишна мома веднъж два пъти седмично, като и помагам и финансово, че получава под 1300 лв. и не ходи със скъсан чорапогащник. Стига да имат желание учителките винаги могат да намерят начин да си докарат и нещо допълнително към заплатите.
66
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Синдикат "Образование" първо да си погледне "образованите" ученици, от които над 47% са функционално неграмотни. Станахме най- неграмотната нация в ЕС! Затова който може, бяга да учи навън.
65
4
 
4
 
! Отговори
Антоанета Атанасова преди 1 година
Ами вярно е ,учениците им са неграмотни, незнаещи ,незаинтересовани, отегчение.Учителите ги занимават с неадекватен материал, много лоши учебници и най-важното, не ги вдъхновяват.Учителят е този, който трябва да привлече децата.Вместо кова най-чиновнически преподават неразбираем материал.Резултат-мързеливи и прости ученици. А децата по природа са любознателни.Тогава, господа учители, направете си 7ами изводи за себе си и работата си!
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз нищо скандално не виждам в тези думи. Василев образно казва, че мизерните учителски заплати са оставили сектора без достатъчно качествени кадри. И това е точно така.
63
5
 
5
 
! Отговори
абе СТИГА С ТОЯ ПЕДА преди 1 година
крайно време е да го ПРИБЕРАТ в СЛИВЕНСКИЯ
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двойкаджиите от класа на моя син станаха учителки и полицаи. Набор 98.
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Завърших много училища някои от които отдавна по татово време. И да допълня образа на учителка член на БКП или ОФ. Днешните на ГЕРБ. Няма значение винаги са правилно политически ориентирани
60
0
 
4
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Що така ме трият джурналята в този сайт? Щото им казвам истината. Иначе оставят всякакви гнусотии на разни дроги. Платени каки.
59
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До 62 Явно отдавна си завършил училище, може би по татово време! Тогава моите учителки носеха вълнени поли, пък и нямаше много дрехи по магазините! Но, това не е обида за учителите, даже и бримките по чорапогащници те! Обида е за всички българи, че индивиди като Асен и просто Киро яхнаха държавата и докараха народа до мизерия
58
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масовата бълг. учителка е в общия случай е индивид с висока доза на природна злоба ненормалност и несбъднати мечти облечена с вълнена пола и обувки с равна подметка и *** върхове
57
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Този не-щаст-ник Асенка, полово неориентиран, прати "бедните да го ду-хат" а сега и седнал да брои дупките на чорапогащите на учителите! Току що, ПП загуби гласовете на всички настоящи и бивши учители и техните близки! Към тях трябва да прибавим и ду-ха-щи-те бедни, около 700 хил. На МРЗ!
56
0
 
12
 
! Отговори
Hristof преди 1 година
Моите учители вдъхваха уважение и респект..
55
1
 
10
 
! Отговори
ПЕДАЛЧЕТО преди 1 година
дали е видял колко дупки има по гащите на МУСТАФА или мъжа му СПЕЦОВ му е забранил да гледа под чужди ***
54
10
 
5
 
! Отговори
Възрожденец преди 1 година
Този път кокорчо е прав. Учителите са тотално неграмотни, мързеливи и лакоми. Всяко лято са на някакви квалификации, (организирани от синдиката им) на Албена по една седмица. Платени от нас. Винаги се изкарват жертви и че никой не разбира огромния им труд. А всъщност ще цитирам обръщение на познат даскал към сина си: " Ако искаш да вземаш пари и да не правиш нищо, стани учител".
53
4
 
13
 
! Отговори
Матура преди 1 година
Учителите в бг спешно трябва да преминат допълнителни квалификационни курсове по оцеляване в агресивна среда, военни тактики по заглушаване на комуникацията на противника в час, както и дресура на диви животни. Бримките по чорапите са им последния проблем.
52
6
 
16
 
! Отговори
Пфу преди 1 година
Хубаво е , че няма да го виждаме вече по медиите след изборите - всички видяха що за стока саТакова грабене никога не е ималоЗа -6 месеца ни прибраха всички спестявания трупани с години при мизерията на герб
51
4
 
13
 
! Отговори
АСАН ПЕДАЛА преди 1 година
е крайно време някой да му направи ДУПКА в ЧОРАПОГАЩНИКА
50
13
 
8
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Синдикат Образование, да си погледне качеството на продукта, който произвеждат и тогава да мрънкат. Даже много меко ви говорят. Срам. Големината на учителската заплата, не определя качеството на образованието. Същото важи и със санирането на училищата.
49
4
 
11
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Добре , че беше слави да ги спаси ако бяха управлявали още хората щяха да ги изметът от парламента след тоя грабеж