Синдикат "Образование" скочи на Асен Василев, иска му оставката

Недоволни са от негово изказване
16 фев 2023 18:35, Росен Стойчев
116
Синдикат "Образование" скочи на Асен Василев, иска му оставката
Снимка: БГНЕС

От синдикат "Образование" призоваха Асен Василев да подаде оставка от ръководното място в ПП.

Това стана, заради негова реплика в ефира на БТВ. Там той обясни, "че е нормално да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва навлизат нови кадри".

"Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление! Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа, Вие им казахте, че работят некачествено, Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители.

Още по темата

От там припомнят, че дори последните две увеличения на учителските заплата от миналата година не станаха по предложения на "Продължаваме промяната". "Първото беше заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия. Припомняме Ви, г-н Асен Василев, че правителството, управлявало преди Вас, увеличи двойно учителските заплати, като това увеличение се обезличи по вина и на Вашето управление!", се казва в позицията.

Синдикат "Образование" смята, че по тази причина Асен Василев няма експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната "нормалност" и външен вид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
18
 
! Отговори
Пфу преди 1 година
Не го ли е срам да се показва след като обраха бьлгарите до шушка с кире
47
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той ги защитава,а те недоволни.Сбъркана работа.Сигурно когато получаваха 600 лв.заплата бяха по-доволни.
46
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Храни куче да те лае.
45
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Асен, а ти ПП и ДБ ще направят голяма дупка в задната част на чорапогащника ГЕРБ.
44
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не бяха ли тези синдикати, които бетонираха заплати, развитие и условия на работа на учителите, в тясно сътрудничество с ГЕРБ? Добре че дойдоха ПП че уителите заплати видяха. Аре марш, синдикати на ГЕРБ ли сте какви сте...
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 43 Как какво издържат? Издържат шефа на синдиката, който пък играе с шефовете на партии и скубе пари и от тях като нагло агитира за платилия по-голяма миза.
42
10
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Не мога да глауувам за - пп колкото и да не харесвам останалите такава посредственност да обиждаш учителите , то и без това не останаха
41
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На изборите ГЕРБ ще изяде хурката без вазелин. Така и неразбраха че трябва да се отърват от воденичния камък закачен на врата им Бойко Борисов.
40
8
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До Анонимен"За мен българска учителка е асоциация на посредственост слагачество и голяма доза нечистоплътност и естествена свръ хх миризливост на държавна заплата" Напълно разбираемо защо е така. Мразиш ги защото нищо не успя да научиш от тях, като например, че има такъв пунктационен знак като запетая.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1500 лв. заплата - 15 лв. на месец за синдиката. 55 000 са учителите в България. Да предположим, че 50 000 членуват в някой от 3-те синдиката - това прави 750 000 на месец, на 1 година - 9 000 000. Какво издържат синдикатите с 9 милиона годишно?
38
5
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
До кьде я докарахме сочен за премиер след просто киро да завиди на учителките за чорапогащниците и да го искаже на глас по медиите - ми купили са си ги носят ги да не ги е платил - василев прес посредници като газа
37
9
 
20
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Асене безсрамен си нагъл си и всичко това от алчност потрес
36
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Синдикат "образование" съвсем грубо агитира за ГЕРБ.
35
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен българска учителка е асоциация на посредственост слагачество и голяма доза нечистоплътност и естествена свръ хх миризливост на държавна заплата
34
4
 
11
 
! Отговори
Do 28 преди 1 година
От програмите. ГЕРБ продължиха на НДСВ и Тройната коалиция безумията.Законът на Даниел Вълчев/Милена Дамянова доуби и малкото останало незасегнато в системата. МОН-ьо се интересува кога пак да напечата нови учебници на възможно най-тежката хартия,за да може едни хора да изкарат едни пари.МОН-ьо се интересува какви безсмислени програми да натресат насила на учителите в възможно най-тежката бумащина, за да може цялата енергия на учителя да отиде именно в обслужване на бумащината.Синдикатите - нищо
33
7
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Асенчо завидя на учителките , че носели мрежести чорапогащници
32
9
 
6
 
! Отговори
Лол Родино мила преди 1 година
Значи му искат оставката , понеже е защитиш правото на достоен бивот на учителите?! Закривай
31
2
 
3
 
! Отговори
Костов преди 1 година
Чорапогащника не беше ли разходен материал? значи,може да се скъса,може и да се зашие или залепи. Но така умело сте се скрили зад една примка,че да Ви завиди човек.А когато под давление на Путин в България беше променен статута на на Българската просвета и култура,всички онемяхте.Тогава имаше даскалици/със здрави чорапогащи/ които бяха уволнявани защото реагираха против тази низост. Мълчите ,а !!!
30
10
 
9
 
! Отговори
@@@ преди 1 година
Каква оставка му искат на този *** , нали вече не е министър , а и няма да бъде.Учителите да си знаят не гласувай за ппидб
29
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този шарлатанин не бива и не трябва да влиза в парламента. Нека тези, които гласувам за тази измислена и безпринципна коалиция да дават референции на другите и този да отпадне.