Радев: Целта на еврото е българите да живеят по-добре

Членството в еврозоната и Шенген е стратегическа национална цел
24 фев 2023 11:20, Красимир Ангелов
140
Радев: Целта на еврото е българите да живеят по-добре
Снимка: БГНЕС

За България членството в еврозоната и Шенген е стратегическа национална цел. Нейното постигане трябва да бъде организирано по начин, по който нашата икономика да се впише най-добре в процесите на общия европейски пазар. Постигането на това членство е логичен заслужен завършек на процеса на нашата европейска интеграция, заяви президентът Румен Радев по време на конференцията "България по пътя към еврото".

Още по темата
По думите на президента в исторически, културен и географски план България винаги е била важна и неделима част от Европа. Държавният глава отбеляза, че напоследък в България се внушава, че участието в еврозоната е въпрос на политическа воля. “Не е само на политическа воля. Членството в еврозоната е сложен и всеобхватен процес. Този процес иска всеобхватна работа, прозрачност и преди всичко много доверие”, подчерта Радев, цитиран от БГНЕС.

Той отбеляза, че разходите за най-неотложните човешки нужди у нас са най-големи. Радев е категоричен, че целта на въвеждане на еврото в страната е българите да живеят по-добре и икономиката ни да е по-конкурентоспособна.

Държавният глава призова партиите, на които им престои да се включат в предизборна кампания да мислят за реални действия, а не само да говорят политически.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
1
 
! Отговори
ПАРДОН ЕВРОГЕЙСКИ преди 1 година
До ИвоБГ
110
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Някои получават само 280 лв военноинвалидна пенсия. Дали ще станат 280 евро или 1100 евро, колкото е пенсията на военноинвалидите в други държави?
109
0
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Радев, а не смятате ли, че с рублите ще живеем по-добре или пак направихме кавак на 180 градуса и як ривърс, за да не ни подпукат новите стопани от ЕС и САЩ и се задържим на пРезидентското кресло по-дълго от нормалното. Вярно е, че по конституцията на САЩ президентите се избират за период от два мандата, но има един президент на САЩ, който стоя четири мандата. Отличник съм по история на САЩ и затова гражданството ми беше гарантирано от раз. ;) Явно Радев е чел The history of the United States.
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако целта е това-да живеем по-добре, дай да видим коя е причината да не се случи приемането и съответно...кого наказваме?! Защо пак нас?! Искам наказания, оставки, връщане на заплати за некадърна работа и никакви държавни служби повече на цялия политически и синдикален башибозук
107
0
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
МУН чо водата е мокра,морето е солено,захарта е сладка,небето е синьо и...... Крим е Руски,хм ученото си е учено много знае тоз чиляк бе.
106
2
 
9
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 година
Аз пък не мисля така. Да ме прощава президента но аз лично полза от еврото за страната не виждам. За някои богаташи и банкери да, но за страната не. Който не вярва - проверете с колко скочиха лихвите на кредитите в евро и с колко в лева.
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съд за държавна измяна на Радев и компания!
104
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЕРНО ЕДНА ШЕПА БЪЛГАРИ СЕ СЦЕПИХА ОТ ЖИВОТ ДРУГИТЕ 6 МИЛИОНА БЕДНИ И ПОСЛЕДНИ
103
2
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Браааа радев ей затуй та харесвам тебе....
102
1
 
8
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Да казвам ли, с какво е покрит пътя към ада ...ами с добри намерения!Ние сме малка икономика и като такава ще ни се казва:прави това, прави онова, за да имаме ние големите от ЕС с какво да се храним!пък вие, нали ви дадохме евро, а сега играйте по нашта свирака!
101
1
 
14
 
! Отговори
вет.д-р Г.Заров преди 1 година
За кои българи става въпрос , г-н Радев , дето ще живеят по-добре ?! Впрочем , не ги казвайте , знаят се кои са , т.е. пак са същите !
100
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Про'с'тотии като автора им.
99
1
 
16
 
! Отговори
тя преди 1 година
Не лева е виновен , че живеем зле , а корупцията по високите етахи - министерства , НС ,Президентство , комисии , агенции и др подобни ,а също и огровните доходи на неправомерно големите заплати и привилегии !
98
1
 
2
 
! Отговори
но българите са преди 1 година
особенно племе(тез де са оставени да се плодят свободно под зоркия поглед на 100 годишната партия) та за тва са на тоз хал
97
10
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 104 преди 1 година
Този вашият (имам предвид на руските симпатизанти) нов световен ред идва от има няма 100 години. И все не може да го дочакате. Ако не бяхте такива национални предатели можеше и да го хване жал човек за вас. Като държавата се изчисти от такива като вас, тогава може и да тръгнем напред. П.С. Нека почнат обиди от типа на "яж си щурците", "евроджендър", "***" и т.н. Реални доводи никога нямате и без това, само опорки и наизустени анти-западни тъпотии. Ама иначе ползвате благата на запада...
96
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СПОКОЙНО! ЦЕНИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ СЪЩИТЕ! ВМЕСТО 8 ЛВ КРАСТАВИЦИ ЩЕ СА 8 ЕВРО. ВМЕСТО 10 000 ЛВ ДЕПУТАТСКА ЗАПЛАТА ЩЕ Е 10 000 ЕВРО
95
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плюя на еврото ви и европейските ви ценности!
94
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврото е фалшива колониална валута ,а идва нов световен ред !!
93
8
 
5
 
! Отговори
До Не на Еврото преди 1 година
Помня как затвориха хиляди заводи, щото никой не им изкупуваше продукцията. Европа се затвори и край, фалити, че фалити. Сега много ви наяде демокрацията, забравихте гладните години, че пак суверени ха ха. Няма да забравя как БСП и стоторната коалиция бягаха за да подпишат да сме част от европа, шенген че и нато. Що не бягаха към русия като мряхме от глад и мизерия, а към Европа. Сега се оядоха и айде пак към Русия, но това значи шшибан фалит, отново. Хипер инфлация, нулев пазар, бе работа в чуж
92
7
 
4
 
! Отговори
До Не на Еврото преди 1 година
Слушай сега, първо това са тъпитте руски опорки, второ-нека да се хване някой журналист и да види къде учат децата на Нинова, Президента и куп червени партийни лидери и депутати. Ще видите как с Рубли купуват Евро за да усигурят по-добър живот на децата си на ЗАПАД. Що не ги пратят в Русия? Там да учат, да живеят, да работят. Помним 90 години като бяхме "суверенни" като Турция какъв глад, гърч, мизерия и хипер инфлация беше. Колко народ остана без спестявания. Няма да приемем Еврото и кво?