Сачева: ГЕРБ ще положи всички усилия да има правителство

Целта е да се върне стабилността
50
Сачева: ГЕРБ ще положи всички усилия да има правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не сме предпоставили подобно решение, че непременно ще внесем експертен кабинет. Посланията към нашите избиратели са, че ние сме готови отново да положим всички усилия България да има редовно правителство, за да може да се върне на пътя на стабилността и да си създаде перспектива за развитие".   
Това заяви пред БНР Деница Сачева от коалиция "ГЕРБ-СДС".

"Ако продължаваме в тази спирала от кризи и непрекъсната политическа нестабилност, държавата няма как да има перспектива за развитие. Основните ангажименти, които ние поемаме, са тези, които сме представили и в предходната си предизборна програма, защото макар че антикризисните ни мерки в значителна степен успяха да бъдат изпълнени в рамките на последното Народно събрание, особено тези в енергетиката, дългосрочните политики са в застой, защото държавата няма редовно правителство и има поредица от кризи", обясни тя в предаването "Неделя 150".

Според нея усещането на хората е за политическа нестабилност, хаос и слаба държава.

"Крайно време е да сложим край на всички тези спекулации с игри на думи, а да видим кой наистина е готов да поеме отговорност, защото критиките и представянето на розови идеи вероятно звучат привлекателно, но в крайна сметка политиката е да поемеш отговорност, да носиш тази отговорност и да си готов да платиш висока цена за избора, който си направил", коментира Сачева.

Според нея обаче е твърде рано да се говори за коалиции и партньорства за бъдещо управление. Тези партньорства се определят в значителна степен от вота на българските избиратели, смята тя и припомни, че досега избирателите са казали, че управление без ГЕРБ в България в момента не може да има. Очевидно всички по-важни решения бяха взети именно с гласовете на ГЕРБ-СДС, посочи тя.

"Ние няма как да твърдим, че искаме правителство в партньорство с хора, които всъщност искат очевидно в нестабилност и искат да хвърлят държавата непрекъснато от избори в избори. Отново сме на път да дадем над 80 млн. лв. за поредбте избори в страната и очевидно това по никакъв начин не притеснява колегите от ПП, които иначе са много загрижени да не се харчат обществените пари за неща, които биха могли да бъдат инвестирани в други проекти", коментира Сачева и изброи какви критики имат към ПП - инфлацията, еврозоната, нестабилността в държавата и позицията ни към войната в Украйна.
 
По думите й е крайно време да стане ясно които са големите общи цели за България. За ГЕРБ-СДС това са стабилността и международния авторитет на страната, ускорени стъпки към еврозоната и Шенген, както и съставяне на редовно правителство.

Според нея в момента някои партии използват страховете на хората и по този начин се опитват да спечелят обществено доверие.

"Не е патриотично да искаш България да продължава да бъде на опашката и да искаш Бълария да бъде вън от цивилизования свят. Аз това не наричам патриотизъм по никакъв начин", каза тя.

По думите й основен приоритет за тях остава и съдебната реформа, "за която всички говорят, но в крайна сметка никой не иска да каже какви точно очертания на съдебната реформа предлагат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: ГЕРБСачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но българите вече знаят какви ги вършите!!!
20
0
 
3
 
! Отговори
срамота преди 1 година
тръгвате с дб и пп - защо тогава да се гласува за вас???
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не си хабят усилията!
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъй ли рекоха на Козяк? Шъ праити правителство, па макар и с ПП-ДБ! Украинците на фронта взеха да приключват. Трябва прясна охладена мръвка за мecoмeлачката на източния фронт на НАТО.
17
0
 
8
 
! Отговори
долап паша преди 1 година
айде че долапа се раазсъхна... трабва да се зарежда
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почти всички големи партии не работят за България и българите, а за чужди посолства и държави! Такива се наричат предатели и родоуби й ци!
15
0
 
10
 
! Отговори
аууу преди 1 година
Красавица та дрънка, па и умна...
14
0
 
15
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 година
Тая тъповата лелка в качеството си на какво се изказва?
13
0
 
11
 
! Отговори
Мис Бикини преди 1 година
Важно е да се полагат усилия. Иначе чекмеджетата и чувалчетата остават празни!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако ще е с Простото и Изцъкленото , по добре недейте !!!!!!
11
0
 
6
 
! Отговори
А така преди 1 година
Усилвайте се, усилвайте госпожа! Само да е с мяра, че да не заметнете някоя жила или кокалче.... Същите фалшификати сте си!
10
0
 
8
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 1 година
А бе дрУУУгарко Сачева ...Баце кога пак ще ходи на 5-степенна аудиенция на "Козяк"-16 за да мога прдварително да му кажа да предаде мнОООго... по-ЗДРАВИ...на Херо Мустаката...изпратени от един мой приятел от Женския пазар,който и е заклет фен ....
9
0
 
12
 
! Отговори
Бойко преди 1 година
.......за да могат да крадът още, разбираемо.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, за да ни вкарате във войната и еврозоната! Не заради българите?
7
0
 
14
 
! Отговори
български избирател преди 1 година
Много лозунги...много опорки .... и накрая ни показвате ония пръст намиращ се между показалеца и безименния...Айде ЪРььь У ЛЕВО !!!
6
0
 
19
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 1 година
Оная предишната беше Цецка Цачева...а сегашната е Деница Сачева...хвани едната ,па удари другата-т.е. от трън та на глог!!!
5
0
 
15
 
! Отговори
аноним преди 1 година
Закривай, не Ви вярваме на Вас, не ВЯРВАМЕ ВЕЧЕ НА НИТО ЕДНА партия, закривай. Няма за кого да гласуваме,
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обещания, обещания......И в предния парламент ги положихте, ама резултат нямаше. Не знам на какво основание и сега всички партии го обещавате и се надявате да ви повярваме. Толкова изгубено в нищоправене време, че и още искате.
3
2
 
12
 
! Отговори
Храчева преди 1 година
Да си направят държава в Банкя и да си назначат правителство на зайчарника. Могат да си я оградят с ограда или да им сложат решетки отвън.
2
1
 
12
 
! Отговори
еле па тая... преди 1 година
Сачева...Цачева...Нагаждачева...