Двата вида гласуване ще се вписват отделно

Това обявиха от ЦИК
Обновена: 4 мар 2023 21:21 | 4 мар 2023 21:02, Росен Стойчев
60
Двата вида гласуване ще се вписват отделно
Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия реши, че гласуването с хартиена бюлетина и вотът с машини все пак ще се вписват отделно в протоколите.

Още по темата
Това се отнася и за общия резултат от двата вида гласуване, съобщи Нова.

По време на обсъждането имаше спорове между членовете на ЦИК, като част от тях заплашиха, че отделното вписване на резултата ще затрудни секционните комисии. А това можело да доведе до грешки в протоколите. До това решение се стигна след като преди седмици Комисията реши, че ще вписва резултата от двата вида гласуване общо в протоколите. Това предизвика вълна от недоволство и след обжалване решението беше отменено от Адиминистративния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: вотобявихадокумент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
умрем за гласуване преди 1 година
До като някои гласуват си бера гъбки,и се терзая кои комунисти ще спечелят!?Дали от Герб или ПП!?Или ДПС или Възраждане!?
35
0
 
2
 
! Отговори
мак преди 1 година
На членовете на комисиите за това им плащат. Според мен е правилно гласовете да се вписват поотделно, ще се види ясно колко са гласували с бюлетина, а колко машинно, и сумата от тези гласове да съвпада с общия брой, иначе може да има машинации.
34
0
 
0
 
! Отговори
няма да си добре преди 1 година
До О И там ще трябва да работиш!
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатани+Костовици искат да управляват.
32
1
 
5
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 1 година
Каквото и да правят , купуване на гласове и манипулиране ще има.Нали сме българи.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
42 за това е важно да гласуваш, колкото повече гласове толкова по трудно е за фалшификация - 1 твой глас неутрализира 1 глас на неграмотен ром или турчин който не говори български
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте за новата коалиция на герП и ДъПъСъ - ГЕ ПИ СЕ
29
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След това хората от списъка на гласувалите с бюлетина ще бъдат подложени на преследване гаранция. Затова никакво гласуване повече в тая държава
28
1
 
4
 
! Отговори
Име преди 1 година
Ако пак ни изиграете под някаква форма - ще видите как една сляпа и могъща гняв се заражда. Гневът е лош съветник, ама - като няма какво.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече от ясен беще мотивът за събирането на двата вида гласуване - Да не стане ясно кой от тях е предпочитаният от гласуващите. Защо ли? - Защото ако се окаже, че повечето са гласували с машини това си е един своебразен референдум кой е предпочитаният вид. Но има сили у нас, които няма как да се откажат от практиките за купуване на гласове, защото без тях няма как да са по върховете на политиката на гърба на най-маргиналните, необразовани и заблудени части от населението.
26
2
 
3
 
! Отговори
От Северозапада преди 1 година
не е важно вписването. важното е какво ще се впише и какво ще стане след изборите... а ще стане по-лошо, по-бедно, по-агресивно, по-тъпо... защото ни управяляват слугите и зомбитата на Господатите от Запада!.. гласувалите на избори ще гласуват срещу котенната популация на територията и за нейната доликвидация!
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори в мафиотска държава. Смях. Избирателна активност под 40%... Повечето хора са наясно, но още има заблудени
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще отиде да им гласува?Кой?Кой е толкова заблуден,да си мсли,че избира някого?!Като преброят накрая ще се види колко будали са останали!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както е тръгнало, до 2-ри ще останат само машините.
22
8
 
5
 
! Отговори
ПАЗЕТЕ СЕ преди 1 година
ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ се смее като серийния убиец Чикатило. И изглежда по същия начин. При изчезнали хора, той трябва да е първия заподозрян.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...и резултатът ще е лесно манипулираща се манджа с грозде!
20
7
 
8
 
! Отговори
О преди 1 година
Ако ГЕРБ спечели, ще емигрирам. Може да ида и в Украйна - пак ще съм по-добре.
19
3
 
5
 
! Отговори
Тайна на вота преди 1 година
На тези избори няма да има тайна на вота, защото който гласува с Хартия, ще е ясно, че е от ГЕРБ-ДПС-БСП, а който гласува с машина е ясно че е от ПП-ДБ, което е нарушение на изборния кодекс.
18
11
 
11
 
! Отговори
:D преди 1 година
Трябва да си абсолютен мaнаф с интелект на aмеба, за да гласуваш с хартия, която после да я задраска някой ГЕРБ-аджия, когато имаш избор да гласуваш на машина за 5 секунди и там няма как да ти задраскат вота. То за това е цялата патаклама. ГЕРБ-ДПС иска да драска вота на ПП-ДБ. Няма да стане.
17
1
 
12
 
! Отговори
Гласувай преди 1 година
Който не гласува не заслужава да мрънкя после. Ако живее мизерно - сам си е виновен. И за това няма право да циври, че Кокорчо го управлява. Или Тулупа.