Тежки последици след евроразследването за ТЕЦ-овете ни

Зам.-министър: Под отговорност ще бъдат подведени лицата, извършили нарушения
4 мар 2023 15:15, Елка Василева
42

Резултатите от европейското разследване за парниковите емисии от ТЕЦ-ове и топлофикациии ще имат сериозни последствия за страната ни и предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост. Това заяви пред Bulgaria ON AIR зам-министърът на околната среда и водите Ренета Колева.

Европрокуратурата води разследване за измами за стотици милиони евро в България.

Още по темата
Под отговорност ще бъдат подведени лицата, които са извършили нарушения, поясни Колева.

Европейската прокуратура в момента проверява фирмите, които анализират данните за замърсяване на въздуха от ТЕЦ-овете и топлофикационните дружества.

"В докладите, които са представяни до момента от органа, няма констатации по отношение на отделените емисии от дейността на дружеството и бележки, които да установяват някакви отклонения, свързани с коректно количество на емисии", каза още тя.

За ТЕЦ "Брикел" зам.-министърът подчерта, че има констатирани нарушения при комплексното му разрешително, както и изпускане на вредни вещества, които нарушават качеството на въздуха.

"ТЕЦ "Марица-изток 3" има налагани административни нарушения, има и принудителни административни мерки и наказателни постановления, същото се отнася и за инсталации в Маришкия басейн", сподели още Ренета Колева.

И двете централи се свързват с името на бизнесмена Христо Ковачки, който е консултант в централите, а собственици са чужди граждани.

"Ясно е на всички, че това са това са сламени хора, зад които стоят други хора, които на практика упражняват контрол и изсмукват средствата от тези дружества", подчерта бившият екоминистър Борислав Сандов.

Според него резултатите от европейското разследване ще има тежки последствия върху страната ни.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
23
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Срамота госида министри от последното правителство на Партията нс провалите! Не стига че фалирахте страната ами направихте вдичко възможно да се закрият ТЕЦ и страната да стане вносител нс енергия! Срамота за екомилионерите Сандов и Белев които всячески спират развитието нс важни инфраструктурни проекти в това число Струма , Витоша и другаде! Ввно те не мислят за страната а как да си попълнят банковите сметки!
13
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички ,тези ,предприятия ,трябва да принадлежат на България ,защото са съградени и създадени от труда на Българите и те трябва да ги притежават и управляват !
12
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта е да няма тецове. Европейска цел. Стадоооооооо, стига бля!
11
3
 
5
 
! Отговори
В. преди 1 година
Кой ли не използва Миньорите. Да разследват има ли свързани лица от производителя и декларатора и дружно по съответните прокуратури.
10
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде беше наша прокуратура, а вярно, тя пази хората с парите да си правят каквото си искат, докато народа намалява със страшни темпове.
9
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значиии, пипнете енергетиката и ще има кютек! Помните ли протестите 2013??? Ако сте ги забравили, хайде припомнете си ги!
8
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковачки си ни трови с тецовете, за да си прави пари, докато после ние събираме пари за болни от рак деца, което се дължи от замърсяването, само защото контролните органи в България не работят. За тая жалка държава не трябва и една стотинка данък да плащам.
7
3
 
22
 
! Отговори
ВИНАГИ преди 1 година
Чакаме други да ни свършат работата. Да се разчуе хубавичко да ни приказват с лошо. ДАНО ВСИЧКИ КРАЖБИ МАНИПУЛАТОРИ ДА ИЗЛЯЗАТ НА СВЕТЛО. И ДА СЕ ЗАПОЧНИ НА НОВО С ЧЕСТНИ И ТОЧНИТЕ ХОРА. ГЕШОФ МЪЛЧА ТОЛКУЗ ГОДИНИ СЕГА ИЗБЕГА БЛИЗО ДО АЗИЯ. МОЖЕ И ТАМ ДА СИ ОСТАНЕ.
6
10
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
До Анониментоно така ! но народа си иска ЕС и Еврозната ...така че си заслужава съдбата !
5
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка фалшиво добронамерена намеса, започваща с "евро.." трябва да бъде огромна червена лампа за нормалния живот в България. Щото от както сме в "Евросъюза", сме станали последната дупка на флейтата.
4
8
 
19
 
! Отговори
перко преди 1 година
Това Сандов ли го каза или татко Петко?
3
1
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
До Анонименще плаща защото е про***СТ !
2
3
 
23
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
В еНЕРГЕТИКАта са страшни кражби !
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновни няма да има !Но ,Народа ще плаща !