Димитър Манолов: Акцията в ТЕЦ-овете е поръчкова

Според него ще внасяме ток от Украйна рано или късно
27

Има двоен стандарт в ЕС по отношение на въглищните централи. В Германия се отварят, а нас ни натискат да ги затваряме, каза пред Bulgaria ON AIR президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Според него акцията в ТЕЦ-овете е поръчкова.

"Преследват се две цели. Едната - да му направят нещо на Ковачки, защото ровят неговите неща, и другата - да провалят възможните преговори за поправките в Плана за възстановяване и устойчивост. Цялата работа е съшита с бели конци. Виждат се поръчителите и играчите, каква е работата на Европейската прокуратура да се занимава с енергетиката? Шумът вече е вдигнат, делегатите ни се водят от човек, който не иска да преговаря", заяви Манолов.

По думите му най-добре би било България да се откаже от парите по Плана.

"Всичко това е лицемерно. Ще внасяме ток от Украйна на цена, която няма да можем да плащаме, това ще стане рано или късно. Очертава се страшна прогноза, апокалиптична. Ние сега покриваме невъзможностите на тези около нас да произвеждат ток. Но няма да построим атомна електроцентрала, ще затворим ТЕЦ-овете и лека полека ще започнем да внасяме от Украйна. Под което черно на бяло се бяха подписали български бивш министър-председател с негов украински колега", заяви Манолов.

Той коментира и спекулата с цените в големите търговски вериги.

"Нещата трудно могат да бъдат контролирани, още повече административно. Това звено, което създадоха, вероятно ще даде резултат само да ги понаплаши. Само можем да му стискаме палци на този орган. Той ще отиде да контролира всички продавачки на "Женския пазар", на "Димитър Петков", плюс големите вериги, в които никой няма да им позволи да пипнат, ще могат да обикалят  около тях и да пазаруват", коментира Манолов.

Според него трудно държавата ще наложи таван на цените в магазините, но не изключва да се стигне до дефицит на стоки по рафтовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Шут като по магнитски в руският ***:)))
13
2
 
9
 
! Отговори
до ББ преди 1 година
Нерде енергийна сигурност, нерде НАТО. Енергетиката на България е един от стълбовете на националната сигурност и няма нищо общо с военните ти съюзи, драги ми смехурко. Този сайт се е напълнил с планктон...
12
4
 
14
 
! Отговори
до ББ преди 1 година
Драги ми смехурко, от въпрос на национална сигурност е България е сама да произвежда на необходимата й енергия. Какъв ток ще купуваш от Украйна, ти нормален ли си бе?
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоа си е най-добре
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без енергетика България е загубена! Все едно чия собственост е, все едно ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ ли е. Интересите на Бг, са по важни от чуждите интереси!
9
1
 
10
 
! Отговори
Stan преди 1 година
До Анонимен номер 5Стига манипулации ееее, съвсем обърнахте мрежата на лаладжийска историяединствените две държави в Европа, където се добиваше шистов газ доскоро, са Полша и Великобритания. Има си статистика, уикипедия, специализирани сайтове....много е лесно да постваш глупости в нета и да събираш лайкове. Факт е, разбира се, че фракингът води до малки земетресения, и това е една от причините дори Великобритания да забрани фракинга на шистов газ.
8
7
 
21
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Преди три години случайно минах с колата покрай един английски ТЕЦ близо до Selby. Казва се Drax power station. Нямаше нищо общо с преизподнята на другаря Ковачки (Брикел). Нито миризми, нито пушеци. Огромни комини от които излизаха водни изпарения. Така че Д.Манолов да не философства много по темата.
7
5
 
22
 
! Отговори
Оххх преди 1 година
Я кажи работниците или робите на Ковачки, както е по-правилно да се каже, колко 400 лева получават на месец. Що не им защитавате правата? Аз се наслушах на апокалиптични сценарии. Според твоите думи от преди 6 месеца щяхме да сме без парно, топла вода и ток, а литър бензин щеше да бъде 50 лева. Миташаки, не всички сме нещастници на хранилка при ДПС и герб.
6
5
 
10
 
! Отговори
Вън преди 1 година
окраинците!
5
21
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари, истината е ясна и тя е само една. САЩ желаят много да закрием тецовете и да започнем изследване за газ в Черно море. Интересен факт - Турция и Румъния започнаха такива и вижте земетресенията, които се получиха точно след започване на шистовия газ в тези две държави. Нека си държим на тецовете и да не се занимаваме с евро и САЩ глупости.
4
16
 
28
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Ей тоя как се хвърлил на амбразурата,да защитава ТЕЦ а на Ковачки. Всички са в услуга на мафията.
3
14
 
16
 
! Отговори
Нане преди 1 година
От ППДБ много държат да плащате тока по 1 лев киловатчаса, затова топят в брюхселса... ===))) гласувайте за тях оФси....
2
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митко , обяви протест да изметем продажника Радев с мекерето пеканов
1
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това се знаеше от самото начало и не е нужно тоя гербераст да ни го казва.