Цените на чадърите и шезлонгите по Черноморието остават същите

Очакват се ръст на туристите това лято с 5-6%
27
Цените на чадърите и шезлонгите по Черноморието остават същите
Снимка: БГНЕС

Цената на чадърите и шезлонгите на плажа ще е близка до миналогодишната, заяви пред БНТ служебният министър на туризма Илин Димитров. Той предупреди, че властите ще бъдат безкомпромисни в инспекциите за състоянието на плажовете.

"Цените на чадъри и шезлонги ще са близки до предишните. Търсим по-добро качество на същата цена. Чистотата на плажовете, достъпност за инвалиди, тоалетни, броят чадъри, свободни зони - ще бъдем безкомпромисни в това", каза Димитров.

Туризмът в България се е възстановил от ковид кризата и дори бележи ръст спрямо най-добрата година преди ковид - 2019-агодина, сочат данните за зимния туристически сезон и прогнозите за летния.

Тази зима у нас са направени 1,7 туристически регистрации, което е с 24% повече от миналата и с 6% повече от 2019 г. През лятото се очакват 4,8 млн. туристи, което е с 5-6% ръст в сравнение с 2019 г. Единственото, което би могло да попречи на летния сезон, е евентуална ескалация на войната в Украйна, уточни министърът на туризма.

Между 35 000 и 40 000 души недостигат в бранша, посочи още Илин Димитров. Компенсираме с кадри от Молдова, Украйна, Турция, Шри Ланка и Индонезия - общо около 25 000 работници в туризма.

Това решение на проблема, обаче е временно, допълни той. Затова държавата търси начини да задържи младите специалисти, изучаващи туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ААКО СИ ДОНЕСА ЧАДЪР И ШЕЗЛОНГ КОЛКО ЩЕ МИ ПЛАТИТЕ ***?????
23
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
На кой му пука? И това лято сме в Гърция.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да си вземат поука и да понаучат нещо, нашите мутро-хотелиери упорито всяка година една и съща мантра мрънкат. Винаги има покачване в броя на туристите. По тая логика то цяла България трябва вече да живее на плажа с тая геометрична прогресия. Щели да внасят персонал от... Индонезия?!? Явно не са ходили в Индонезия... Аз бях в Джакарта. Сега вижте София какво село е за сравнение. Тия сериозно ли ни лъжат толкова нагло? Все едно да дойдеш от Лас Вегас, за да работиш в казино в Студентски
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе с безплатни кафе и кола,гадове
20
0
 
4
 
! Отговори
Яяя преди 1 година
Мафията е окупирала черноморието къде е тая родина къде е тая чест като фашистите са в българия.
19
0
 
6
 
! Отговори
Питане преди 1 година
А, може ли със собствен чадър или и за него ще трябва да платя на мускулистите младежи???
18
0
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Безкомпромисни сте за свободните от чадъри зони докато не ви кихнат нещо под масата. Я отидете на Несебър особено южен плаж да видите колко са чадърите и колко свободните зони и как последната свободна зона е забутана в буната.
17
0
 
4
 
! Отговори
Генерал Залужни преди 1 година
Костя,приготви хляба и солта!
16
0
 
4
 
! Отговори
КОСТЯ преди 1 година
А В КРИМ ИМА СПЕЦИАЛНИ АТРАКЦИОНИ ЗА ТУРИСТИТЕ. ОКОПИ,БЛИНДАЖИ,БУНКЕРИ. ВСИЧКО Е БЕЗПЛАТНО. ТАМ СМЕ ,ПРОЛЕТАРИИ
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да попитам , платени бариери , такса вход и рдуги подобни глупости ще има ли . Защото в една книга наречена Конституция пише , че морето е изключителна държавна собственост , демек на всички нас . Заградили са го навсякъде с бариери и не може да се стигне без да се плати , това нормално ли е ?
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато морето се изчисти от мутрагени и стане интелигентно и весело място за почивка , както си беше навремето , тогава ще отида . До тогава , има и други места за море .
13
2
 
10
 
! Отговори
Празни прогнози преди 1 година
Глупости! Без рускините на Златните и на Слънчака - няма как да станат повече туристите отколкото през 2019-а
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мчи те още преди 2 сезона им вдигнаха цените на пред-Ковидни нива. Къде повече да ги вдигат?!
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не ме засяга, аз си отивам в Гърция.
10
1
 
9
 
! Отговори
= преди 1 година
Откакто паднаха визите преди 20 г. Ходя на море само в чужбина, предимно в Гърция. Не че не харесвам Черно море, но мутрите по нашенското море са отвратителни,такива бяха баскетболистките при соца,такива са и сега. Не съм мазохист и бягам в чужбина.
9
3
 
7
 
! Отговори
хехе преди 1 година
не съм ходил на черноморието от 5 години ... и няма да стъпя скоро ....след отвратителните условия и недружелюбното отношение на персонала ... бях на хотел пъърва линия ..в несебър ..платихме по 1200 на човек за 7 дена .... .... по добре Турция /... Гърция ..Хърватска.... там се отнасят с теб като с човек !Обичам си стрната но .... на черното бяло не мога да кажа!
8
0
 
11
 
! Отговори
Гай Турий преди 1 година
Чиновничеството отново се изказа на вятъра. Цените, казаха мутрите по плажовете, че ще ги вдигнат, а вас изобщо защо ви има?! Принципно, със закон трябва да бъде премахната формата за отдаване на концесия на националното богатство на България, надземно и подземно, в случая включително и крайморските плажове. Само в колонии като нашата се командва по жидопросташки, граби се чрез концесии страната и народът й.
7
3
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Що ли си мисля,ч.е ресторантьорската турко-украино-израелска мафия на морето ще инициира яко раздаване на Български паспорти на мънгълите от Сирия,Афганистан,Украина,Мароко и Индия.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе лунгури, я вдигайте цената двойно. К'во са правите на такива? Ние бизнес ли ще прайм или к'во?
5
10
 
8
 
! Отговори
Хотелиер преди 1 година
не мога да ги разбера тия младежи - давам им 900лв заплата и им осигурявам стая за двама по 200лв на човек на месец. Храна в ресторанта. Остават им 700 на месец в джоба. Перфектна лятна работа, пък те ми мрънкат, че тва не били пари и щели да ходят в испания да берат портокали.