Герджиков: ГЕРБ може да успее да събере правителство

Надява се на диалог
8 апр 2023 21:05, Росен Стойчев
154

Тези избори не доведоха до нищо особено - патова ситуация. Две политически сили с почти изравнени възможности, но все пак и превесът на ГЕРБ не е съвсем за пренебрегване. Доброто при тях е, че те са склонни на коалиция с почти всичк. Това заяви бившият служебен премиер и бивш председател на НС проф. Огнян Герджиков в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му отливът на избиратели спрямо "Продължаваме промяната" е заради това, че не са оправдали големите надежди, с които са били посрещнати в началото.

Още по темата

"Самият аз, когато те се появиха, признавам си, казах: "Ето, едни интелигентни, млади хора, ще внесат нещо ново и свежо". Но постепенно този ентусиазъм се спихна. Смятам, че ГЕРБ-СДС ще съумеят да направят коалиция с БСП и ДПС, това ми се струва реалистично. Не че това ще бъде кабинет, който ще изкара пълен мандат, но все пак ще бъде едно начало и дано да бъде поне до местните избори", изрази надежда бившият председател на НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При нови избори нищо няма да се промени. 3-4 + - мандати за партиите.
42
5
 
5
 
! Отговори
Какво правителство преди 1 година
Вече е късно за политика, гответе се за война
41
5
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Добре, че САЩ ни донесоха демокрацията и днес България е развита икономически западна страна а не изостанала социалистическа страна от съветски тип както по времето на Тодор Живков и днес ние българите живее много по-добре отколкото по-времето на Тодор Живков.
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП,ДБ немогат да направят правителство, защо им е? Още повече, че се провалиха с гръм и трясък.
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ,ДПС,БСП, дори Възраждане, могат да излъчат експерти за кабинет. В името на държавата. Да приемат нужния бюджет, да приемат нужните закони. Останалите в залата ще имат възможност, да покажат, дали са евроатлангици и държавно отговорни.
38
4
 
1
 
! Отговори
Радев да се оправя преди 1 година
ГЕРБ не могат да направят правителство, а и защо им е?
37
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ГЕРДЖИКОВ Е ГЕРБЕРСКА ПОД-ЛОГА! ЗАЩО ВСЕ СЕ БУТА ГЕРБ ! ТЕРБ НИКОЙ НЕ ГО ИСКА!!!! ВМЕСТО ГЕРБ МОЖЕ ДА Е ПП-ДБ+БСП+ДПС ОБЩО ИМАТ НАД 121 ДЕПУТАТИ!
36
4
 
0
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
Защо насаждаш етнически конфликт
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалицията между ГЕРБ, ДПС и БСП трябва да сключи договор по политики, а не за промяна на геополитическата ориентация. Пиргов БСП ясно заяви, че ориентацията на България е ясна, евроатлантическа, скрепена с договори. Така че, няма пречка евроатлантиците ГЕРБ, ДПС да се коалират с БСП. И трите партии са представени в Европейския парламент. БСП излъчи дългогодишен шеф на ПЕС Сергей Станишев.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ с ДПС и БСП е идеално в момента за България. ГЕРБ имат нужда от подкрепа а другите са готови да е дадат но ще искат центрицки и леви мерки, демек без военна помощ и прочие за Украйна.
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев има 53% а партиите са ПП, ДБ, Възраждане и БСП. Те ще направят правителство. Ще видим и референдум за еврото и за присъединяване към Русия
32
1
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Като турчин не съм гласувал за ДПС, както и никой, който познавам. Тази организация е създадена от ДС за да се канализира етническия вот, който по презумпция е щял да отиде към СДС- контрапункт на БКП/БСП. В монета това е една корпорация. Вижте къде печелят. Общини в монтанско и ловешко, където няма кьорав турчин. Да, възрастните по районите им гласуват. Дори в Кърджали активността е най-ниска. Няма за кого. Просто бг партиите не внедряват от нас. Освен Вежди, кажете един турчин в останалите?
31
2
 
2
 
! Отговори
Спокойно преди 1 година
Ще видим и референдум за еврото, а след него и за присъединяване към Русия
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
21 Русофилите са Радев, ПП,ДБ, Възраждане, БСП.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руския ботуш все още тъпче България.
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е, само старите партии ГЕРБ,ДПС, БСП, които имат богат политически опит, могат да върнат нормалността, да приемат бюджета, така нужен за всички. Те могат да излъчат експерти, които веднага да се заемат с работата, защото няма време. Могат да носят отговорност. "Възраждане" също може да даде експерти, ако бъде поканена с такъв, след разговори. Разумът трябва да надделее, в случая.
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще видим и референдум за еврото, а след него за присъединяване към Русия
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилията иска Радев да ги клати. Нека бъде така
25
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОМЕНТАР 7, ВЪЗРАЖДАНЕ НАПЪЛНО ИЗГУБИ ВСЯКАКЪВ ШАНС ДА Е В КОАЛИЦИЯ В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ КОЕТО Е МНОГО ДОБРЕ! БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОМЕНТАР 7 И ГЕРБ ТОКУ ЩО ИЗГУБИ НАПЪЛНО ШАНСА СИ ДА УПРАВЛЯВА В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ, ЗАЩОТО ГЕРБ+БСП+ДБ НЕ СТИГАТ ДЕПУТАТИТЕ КОИТО СА ОБЩО 110 :D ГЕРБ ПРИКЛЮЧИ С УПРАВЛЕНИЕТО В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ! ДПС АКО СА ИСКАЛИ МОЖЕХА ДА ПОДКРЕПЯТ ГЕРБ И ПРИ МИНАЛОТО УПРАВЛЕНИЕ И ГЕРБ ДА УПРАВЛЯВА НО ДПС НЕ ПОДКРЕПИХА ГЕРБ НЯМА ДА ПОДКРЕПЯТ ГЕРБ И СЕГА :D
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трудно ми е да повярвам, че в държавата ни има кадърни хора, издигнали се кариерно, които нямат партийна опора. В нашия областен град със сигурност няма нито един на що-годе пост, от който зависи нещо, да не е партийно назначение, Включително местата за учители.