Методиев: Състави ли се правителство, то ще бъде сваляно от президента

В Европа става обратното
8 апр 2023 20:45, Росен Стойчев
127
Методиев: Състави ли се правителство, то ще бъде сваляно от президента
Снимка: БГНЕС

„Имаме всички елементи на дестабилизирана парламентарна система.

Още по темата
Президентът е лъжец”. Това заяви бившият началник на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев, в предаването Нова Нюз.

„Пети поредни избори имаме. Президентът е факторът, който дестабилизира политическата система, той насъсква партиите една срещу друга, сваля правителства. Имаме всички елементи на дестабилизиране на партийната система”, обясни Методиев.

Според Методиев се бърза за съставяне на парламент, за да има върху кого да се хвърлят обвинения. „Президентите в Европа правят обратното”, каза той и поясни че там те съветват партиите да се разберат. „Ако се състави правителство, то ще започне да бъде сваляно от президентската институция. Увеличиха се заплатите на администрацията, сменя се всичко до чистачка. От понеделник има смени на посланици, на търговски аташета, шефа на ДАНС назначават в петъка. От понеделник се назначават десетки ключови структури”, обясни Методиев.

По думите му служебните кабинети трябва да бъдат премахнати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
13
 
13
 
! Отговори
До 39 преди 1 година
Борисов 3 кабинета не беше свален с юмрука на Р.Радев.Той изкара пълен мандат.Но като цяло е истина останалото.
39
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости на търкалета: Калоянметодиеви свободни съчения! За 2 години се сменииха 5 състави на НС и лидерите на парламентарните партии не можаха да надмогнат своето его! Президентът вдигна ръце да търси служебни министри, които цели 4 пъти запушваха дупки и подготвяха избори.Подобна ситуация е имало 1931-34 г, когато са се сменяли непрекъснато кабинети.Накрая на офицерите им писнало,извършили 19-майски преврат и до 1940 г. последвал икономически подем.Сега пак си играем на избори.До кога?
38
12
 
26
 
! Отговори
И на преди 1 година
децата е ясно,че главния виновник за ситуацията в държавата е президента! От момента ,в който е избран не е спрял да дестабилизира, разединява,настройва хора и институции едни срещу други, въобще не е спирал да вреди на държавата. Но ,както се знае,крушата си има дръжка! Да не забравяме как и при какви обстоятелства беше номиниран Радев - на среща между Нинова и Решетников,организирана от бившия бензинджия и настоящ президент на Славия В. Стефанов!
37
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали разбирате, че Румен Радев не случайно е избран за президент? Всичко е по план от преди 20г. България е отвлечена държава. Дережират Радев от външни посолства. По същия план свалиха Кабинет Борисов 3. В денят когато приеха България в ERM II, Радев излезе с юмрук и поведе държавата към хаос. За това и Божков го нарече Фигуранта Радев- това е сламен президент. Жалко за България.
36
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 35 Такива са реалностите в Русия такава голяма и богата държава се пази със зелезен юмрук.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
34 И двамата не састока.
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя га лапаше пачките от Масква не ревеше. Като му биха шута стана върл евроатлантик..
33
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
11 Ха,ха, в путинска Раша пък не познават демокрацията и парламента. От абсолютизма на царете им, скочиха в комунизма. За първи път видяха парламент при алкохолика Елцин. Днес Русия е диктатура, която се управлява с указите на агресора Путин.
32
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев го е разкрил този и сега бълва змии и гущери по негов адрес.
31
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителство се съставя от политици по принцип, а не от корумпирани лукови глави. Дано президентът да не допусне правителство с евроориентация.
30
6
 
11
 
! Отговори
мак преди 1 година
Пророк, знае, какво ще прави Радев. А не беше ли той уволнен от Радев? Всичко изговорено от него звучи като отмъщение. С една дума - калоянова излагация.
29
9
 
15
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Прав е Методиев, президентът Радев е злият гений на промените от 2 години насам. Възстановява съветската власт, ще промени бъдещето на страната към Москва. Москва ще ни глътне, както глътна Беларус.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На президента на ЕЦБ са й направили пранк с лъжеЗеленски в който признава, че дигиталното евро се въвежда за контрол над масите. Опичайте си акъла на референдума.
27
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато през декември 2020 ДПС поискаха ИМПИЙЧМЪНТ на Президента Радев от трибуната на НС, тогава трябваше да ги подкрепят БСП и ГЕРБ, но те се скатаха. Сега когато цялата власт е в ръцете на Радев през служебни кабинети е късно. Трябва да се промени възможност за служебни кабинети. Много ясно е, че Радев работи с цялата държавна машина за свой интерес. Нали иска да е на държавна софра доживот? А и дългата Деса трябва да хрантутим и да я храним покрай него. Докато не бутнем президенството
26
0
 
0
 
! Отговори
До ц преди 1 година
Ама и ти си една...
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6 Кабинет между ГЕРБ и ПП,ДБ няма да има, защото от ГЕРБ се убедих, че ПП не стават за нищо и че който се обедини с тях, пропада. ПП играе доминиращо над коалиционните си партньори, сключва натъмно, задкулисно съмнителни сделки с посредници.
24
4
 
16
 
! Отговори
456 преди 1 година
Радев не е безпристрастен, а лобира за някои партии - преди - за Киро и Аси, сега - за Мая Костинбродска. Вечно говори колко некадърни са партиите... е затова сме дотук!
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз бил началник на служебен кабинет пък иска да забрани служебно правителство? ...
22
1
 
3
 
! Отговори
Ц до 19 преди 1 година
И защо да ти е вярна съпругата като ти си некадърен в многото отношения и тя те носи на гърба си като трето дете??? Не става дума точно за теб, а по принцип. И отгоре на всичко той се смята да върховен цар на света и счита, че си му подчинена! Не е познал обаче!
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
11 е рускискапантрол.