Борисов: Единственото стабилно правителство е между двете големи партии

ГЕРБ издига Росен Желязков за председател на НС, зове за реален диалог
Обновена: 11 апр 2023 17:38 | 11 апр 2023 17:37, Росен Стойчев
289
Борисов: Единственото стабилно правителство е между двете големи партии
Снимка: БГНЕС

"Ще ни бъде внесен бюджет. Този бюджет ще бъде на 6 или 7 процента дефицит. Без тези данъчни закони, дефицитът няма как да стане три процента. Бюджет не се приема, защото рискът пред партиите, готвещи се за изборите, да направят това, което направиха миналия път", обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов часове преди старта на 49-ото Народно събрание.

"Само ние говорим за финансова дисциплина. Дори сега, когато правителството се готви да внесе данъчни закони, си позволяват да дават добавки към пенсиите. Това е популизъм. Цялата пенсионна система се изкриви. Оказва се, че този, който цял живот е работил и внасял, за да получава висока пенсия, този който не го е правил, сега получава почти същото.

Как да мотивираме младото поколение да си внася пари за пенсии. Изкривена е цялата система за управление на държавата. Дори не искаме да си говорим за тези неща. Всеки се готви пак да ходи на избори", заяви Борисов и продължи:

"Какво става, ако отворим този бюджет и отново го натоварим. Представете си, че вкараме тези 50 млрд. инвестиции. Ще стане катастрофа. Ако това не се гласува, и го казвам за да накарам останалите да разберат колко е важно да има редовно правителство, за да има и бюджет. Някъде около десети юли държавата няма да може да плаща, защото няма бюджет.

За да  не се стигне до такъв вариант, трябва да проявим съгласие. Колкото и да ни критикуват нашите приятели, единственото стабилно правителство е между двете големи партии. Защото по същество имаме еднакви виждания в програмите си.

Това е дългосрочно. Самоконтролът между подобно правителство е най-голям гарант. Обещали сме на нашите избиратели да имат Хемус и Струма. Нашите колеги са обещали по четири. Да сложим Асен Василев да ги контролира, за да се случат. Струма да си продължи до Солун.

Има и други варианти. Има и други варианти, но там имаме голямо разделение. Слушам Слави Трифонов и казва, че те в парламента ще играят ролята на държавен контрол. Те ще контролират. ДПС са готови да управляват винаги.

Най-лесно е да искаш да контролираш, а някой друг да работи. Очаквам в следващите дни повече мъдрост от колегите. Иначе отиваме на избори без бюджет.

Още по темата
"Без нас правителство не може да има. Готови и диалогични сме. Поставяме България над всичко. Единствено искаме към нас да има уважение. Победихме ги заедно, поотделно, с бюлетини и машини. Имаме право да искаме с диалог да управляваме по-добре. Всеки, който мисли за доброто на страната и поставя народа над всичко.

Тези, които обичаме републиката и парламентаризма, трябва да проявим разум. Времето е неподходящо за първо заседание. Ние в петък няма да ходим на работа. Виждате ставащото.

МВФ ни сваля двойно перспективата. Трябва да можем да надделеем егото. Радев е право като каза за страха за управление, посочи още Борисов.

В заключение лидерът на ГЕРБ посочи, че от партията ще издигнат за председател на парламента Росен Желязков, а за заместник председател - Росица Кирова.

Десислава Атанасова пък отново ще бъде председател на ПГ на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена ви даде примерМахкайте се толупи
228
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутри сбогом...
227
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заровете томахавката и управлявайте, дълго и щастливо.
226
2
 
2
 
! Отговори
Главанак преди 1 година
Въпросът над въпросите- този нормален ли е? До онзи ден пп бяха пиянища сатрапи и т.в. сега иска да правят правителство заедно.Да си прави правителство и да си управлява,нали е най знаещи,най можещи и т.н.Или после някой друг ще му е виновен,и така ще се стреми да ликвидира ПП.Стига номера вече се изтърка!
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, к.232 А Тройката на президента, която в края на м.г. той нарече шмекери, колко млрд.лв нейният лидер Просто Киро похарчи за няма и 7 месеци: отказа се от газа на Газпром и ни овътри с 30% за посредници, чрез които закупи газ за запълване на газохранилищрто - Чирен! Сега МЕ се чуди да го прави този скъп газ. Ами изгонването на 70 дипломати,с което Киро още се хвали!От август м.г. досега сме без държавен бюджет - единствените в ЕС и 5 пъти заради депутатите нямаме редовно правителств
224
1
 
0
 
! Отговори
Райдю преди 1 година
До Анонимен"""На баце не му пука.Он отдавна си е пенсионер.Занимава се с това от скука.Има и дрешено в гардероба,има и некой лев.Остава Му само да е жив.А защо гласуват за него?Не знам.Сами виждате,че без него Герб е нула.Феномен!
223
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Депутатите от четирите големи партии: ГЕРБ, ПП, ДБ, Възраждане нямат нищо общо с представители на народа, а по-скоро с шайки, които периодично налитат да се хапят една друга и не ги е еня, че на всяко събиране за разпределение на хляба помежду си харчат по около 100 млн.лв. Вече 5-о събиране - цели 500 млн.лв те изпапаха от бюджета и хич не ги е срам,че това са народни, а не техни пари! Г-н гл.прокурор, няма ли да ги озаптите тези непукисти, изяли толкова народни пари и готови още да грабят!
222
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как имаш наглост още мутро да сочиш с пръст, крадеца вика дръжте крадеца :))) Не ми се прави на цветец Боко :)))
221
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С какви очи и с кой акъл искаш да управляваш с тези,които свали от власт?
220
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ли ти нареди господаря от ФАЩ бай Бидона ?
219
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак лъже!
218
2
 
10
 
! Отговори
Хе хе преди 1 година
Който гласува за тоя е луд - печели процентите и нищооооо - айре пак на избори - пети избори - нема баце връзка с главния мозък следващия път щел да победи - шенген - изпуснахме го, еврото също, по инвестиции Гърция ни мина, неее баце искал нови избори дето щял да победи и да бъде пак 2008 - абе тоя луд ли е или яде баницата дето объркания народ му я дава
217
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-умен
216
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднокнижникът е по-силен от всеки останал европеид. Факт.
215
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 234 "Тоя не разбра че..." - мразиш го, щот ти каза истината, че си про-ст, нали?
214
2
 
5
 
! Отговори
Бегай бе преди 1 година
Тоя не разбра че с присъствието си увеличава вота на фашистите от Възраждане. Няма ли кой да го осъди и затвори за поразиите от 12 годишното му царуване
213
2
 
6
 
! Отговори
истински мъж преди 1 година
Един стар,дебел,невеж и ог.л.уп.ял банкянски клоун броди из страна,приличащ на бостанско плашило,и говори небивалици.
212
3
 
6
 
! Отговори
Мария преди 1 година
До 230 Хаха А ти па кой си бе?!Като какъв се обаждаш щом не гласуваш?! Самонадеян сбърканяк,със самочувствието,че имал държава Елементарен дърдорко,праноглав и нелигиримен.Айде изчезвай ,че си безполезен
211
2
 
9
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Чудя се какъв народ см,та допуснахме крадци,елични разбойници,***.и. и невежи хора да изпълзят във властта на всички нива,и 12 г. да не можем да се правим с тях?Заслужаваме си съдбата.После пак говорете,че ние българите сме умни,работливи,честни,гостоприемни и пр.Ние сме просто един оскотял и изперкал народ,с робска душевност.10% поддържат утайката на обществото,продават се за 50 лв.И онзи банкянски говедар се пули,говори дивотии,крещи,и същите 10% му ръкопляскат?!!Господи боже.
210
3
 
5
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Е колко да са големи тези партии бе, хахаха, реално участниците в цирка "гласуване" са не повече от 20% и то за всички така наречени "партии". Не разбрахте ли - нелегитимни сте!Никой не ви е "избирал". Вземайте си администрацията, НАП и ц.и.г-aните и се махайте от държавата ни.