Димитров: Кабинетът не е направил опит за намаляване на разходите

Възможен е нов бюджет
26 апр 2023 05:00, Росен Стойчев
14
Димитров: Кабинетът не е направил опит за намаляване на разходите
Снимка: БГНЕС

Сметката в предложения от служебното правителство бюджет е надписана, те не са направили нито един опит за намаляване на разходите.

Още по темата
Напротив - има голямо увеличаване. 1 млрд. повече приходи и 3% дефицит можем да имаме, ако вземаме 100% данък дивидент от държавните компании. Това каза за Нова Нюз народният представител от ПП-ДБ Мартин Димитров.

Според него не трябва да се увеличават данъците. "Искаме да видим ефекта от диференцираните ставки по ДДС. Трябва да се прегледат разходите и да се установи кои са излишни. Президентът трябваше да свика срещи с партиите и всяка да предложи как да се свият разходите. Вместо това служебният кабинет е събрал всичко, което са се сетили като разходи, и са получили 6% дефицит. Трябва да обсъдим и да видим кои разходи могат безболезнено да отпаднат", коментира той.

Икономистът обясни, че проектите, които не са готови, трябва да отпаднат от капиталовите разходи. "Служебният проблем се превръща в проблем за България. Той има роля да подготвя страната за избори, ако управлява повече, не може да свърши никаква важна работа, защото чака да бъде сменен всеки момент", смята Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Испания е същото, затънали до ушите в дългове, обаче всяко село и паланка с грандомански проекти, за да има да захлебят наши хора преди изборите.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъчат се завалиите - ГЕРБ и ПП-ДБ да се оженят, мъчат се...ама как да стане насила...няма капчица любов, или поне привличане?? Народът го е казал - насила хубост не става!! Дъртият младоженец Бойко напира горкия, пита, гледа вглъбено...но отсреща булката (ПП-ДБ) гледа към тавана...не ще и да си помисли за брак (съвместно управление) с Боко!! А като кум...Раде е толкоз жалък..
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пример за нищоправец на държавната хранилка и финансиран от Америка за/срещу България
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малтинчо, нали държавното било все на загуба? Сега разчиташ на държавната частна собственост да ти даде дивидентите си за бюджета и да ти върже бюджета? Искай пари от частните бизнесандрешковци, които реват за държавни помощи.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този наглец изгуби времето на държавата да построи АЕЦ Белене. Хем е прос, хем нахален. Хем нанесе милиарди загуби, хем пак е първи нареден на държавната софра и дава пак съвети.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като му зададоха подобен въпрос преди година радев се изсмя и каза че гълъбите му не носят отговорност. това да го мислят партиите
3
8
 
5
 
! Отговори
разочарован преди 1 година
Отивам да прая банички, Копейкин ме излъга че му пука за народа. От как се е видял с пари въобще не го интересуват цени и такива дребни работи
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на Радев и служебното да дестабилизира, всява паника и влошава всяко едно нещо в държавата, така е наредено от Кремъл, Сърбия и Дубай. Разбира се това става бавничко и леко завоалирано за да може плебса да не се усети и да не изрита ушанката от Дондуков.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лакеите на Тлъстия крадец нещо много сговорчиви станали напоследък. Тия Магнитски доста ги е размекнал