Партиите стопиха своите различия

Нов анализ
28 апр 2023 23:55, Росен Стойчев
66

"Нещата се развиват добре за бъдещето на българската демокрация. Няма да се даде шанс на онези, които са в последния парламент, да сътворят политически хибрид", заяви политическият анализатор проф. Захари Захариев в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му той не може да гарантира нито устойчивост в рамките на държавната политика, нито устойчивост в парламентарен план, нито необходимата демократична представителност от гледна точка на желанията на огромната част от народа.

Още по темата

"Трябва бодро да закачаме с повече оптимизъм, но и с по-сериозна работа по отношение на бъдещето на политическото пространство в България и избирателната система към следващите избори", посочи проф. Захариев.

С всяка среща шансът за формиране на стабилен кабинет все повече се стопява, смята лидерът на "Консервативна България" Борис Ячев.

"Разговорът между двете политически групи прилича на разговор между хора, които говорят на различни езици и са седнали да разговарят без преводач. Борисов си има своята игра, която добре владее. Успя да вкара опонентите си в дебат. Налага се в очите на хората като диалогичен прощаващ политически лидер, който е готов да загърби личните отношения. Пролича и политическата неопитност на хората от "Продължаваме промяната", които все повече попадат в капана на безсмислени разговори", допълни той.

Според него идеологическите различия между ГЕРБ, ДПС и БСП в последните три години са се "стопили", отбеляза лидерът на "Консервативна България".

"Това логична коалиция между тези три формации. Разбира се, и с най-малката политическа формация - ИТН", подчерта Ячев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Американски жиголо преди 1 година
Пак ще ги наобиколя скоро в парламента
53
0
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Истината е в последното изречение. Да се завърне статуквото и да се приключи с тази политическа мъка.Разговорите с ПП са безсмислени.Видяхме че не стават.
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Персийци, Мидийци, Лидийци, Скити. Кой знае точно преди 2500 г. Те за 30 години прочистват държава, а за 2500 колко ли пъти се сменя населението? Големите преселения са правени по онези времена. Конници са били Скитите.
51
2
 
2
 
! Отговори
Това става преди 1 година
Синьото СДС постъпките на Оранжевото БЗНС към отвъдният свят като червените рецидивисти масови убийци посмъртен Паметник им обещали...........Истинските Оранжеви тъй наречени БЗНС бяха умишлено пречукани и унищожени от ЧЕРВЕНИТЕ далеч преди СИНИТЕ................Гаврата с оранжевия труп на БЗНС извършван от червените им убийци от ЦСКА тире София Червено селско шоу на Слафи Тривоноф било.....Ашколсун
50
0
 
3
 
! Отговори
Сценарист червените преди 1 година
От 10.11.1989 чак до 2023 оранжевото БЗНС можеше да управлява Нонстоп България дори без СДС............Червените взеха мерки да унищожат БЗНС заедно със СДС със същите методи на внедрените червени унищожители в техните редици............ Сегашната ситуация гласуваш за БСП получаваш БКП,гласуваш за ГЕРБ получаваш БКП и така до безкрайност им бил построеният Червен рай а си е една червена мафия от рецидивисти
49
1
 
2
 
! Отговори
Цитат ТВ Блумбърг преди 1 година
КИТАЙ има визия за десетилетия напред по отношение на закриването на селата в Китай и преместването на китайските селяни в големите многомилионни китайски градове в следствие на което доходите им ще нарастнат...............................Това е цитат по памет на високопоставен китайски държавник от февруари тази година............Села и Селяни не трябват на Китай ............Ганчев и Трифонов и сие червени СЕПУКО,кога?
48
2
 
2
 
! Отговори
Извратени RED-селяни преди 1 година
Слави Трифонов с КЪРВАВ език на ОМРАЗАТА към жителите София дори от БТВ призоваваше за геноцид над софиянци..........Самоопределил се като СЕЛЯНИН чалгата С.Трифонов вижда в себе си Хеви метъл или Пънкар от САЩ и Англия с незавършен в СОУ и Първи клас като идеология............БКП изтреби заедно след 1989 Сините и Оранжевите да държат червените цялата власт.......И Слава БОГУ Г.Ганчев,Ценко Чоков и селяните от Галата издевателстват само над оранжевия труп на БЗНС пречукан от Червена ужбългария
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Слави вече не говори за субсидиите, за броя на депутатите, за заплатите им. Или от високо по друго изглеждат нещата.
46
2
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Високо вдигнатия среден пръст на Китай за всички марксисти и комунисти е ЗНАЕН но за проф.Захари Захариев "Парите не миришат" то ест наш мошеник от БКП ................Първото официално изказване на ДЪРЖАВАТА Китай след и за КОВИД-19 гласеше:"За Китай най-важното нещо са КИТАЙЦИТЕ".............Дори и те се замислят дали да не изхвърлят Маркс но ги е страх от разпад на Китай...........Българският етнос вписан в ЧЕРВЕНАТА книга за изчезващите видове на Земята благодарение на БКП и сте Нищо Никой
45
0
 
2
 
! Отговори
На Боко Чекмеджего преди 1 година
Ячев, Ячев...дрънкането на глупости по тв не е добре за лидер на политическа партия. Ако можеше да стане правителство с БСП и ГРОБ, отдавна вече щеше да е станало. А и да намесваш ИТН в лай ната заедно с ГРОБ си чиста форма на клевета и омаскаряване на опонента. Консервативна България...имало и такава партия. Я кажи колко гласа спечелихте на изборите??
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партиите /първите две/ може и да са стопили различията си, обаче загубиха с по 5%, според мен. Няма обяснение защо преди да ти връчат мандата, питаш другия "Вие какво правителство ще предложите?". Дали има гласувал за ПП-ДБ, който иска правителство с ГЕРБ? А дали има гласувал за ГЕРБ, който иска правителство с ПП-ДБ?
43
1
 
1
 
! Отговори
Семе Мадурово преди 1 година
Еврейският произход на прабългарите за който пръв намеква Анонимен РИМСКИ хронограф от 374 година(ЗИЕЗИ) а после и други историци като Никита Хониат е от Първият ЦИОНИСТ : КИР ВЕЛИКИ изобразен като Мадарският конник а по същество абсолютен късен дубликат на същата рисунка изобразяваща КИР ВЕЛИКИ на СКАЛА в Иран
42
1
 
2
 
! Отговори
Тайният Мистик преди 1 година
До пришълецът-------праБългарите по открити техни гробове и взето ДНК са на 100% доказани Перси от групата на сарматите и аланите................Доказано е безспорно от ИСТИНСКИТЕ учени че сме Перси......................НОСОС----МИЕНА древния предгръцки империализъм е домашния Минотавър на критската Принцеса Ариадна заради която на копта Арий му ударили шамар че не е египтянка.........кНОСОС и МИкЕНА
41
5
 
1
 
! Отговори
Обичаен българин преди 1 година
1. Искам в ЕС,но ще гласувам за Коце ***,който тръби,че трябва да напуснем ЕС.2. Мразя САЩ,защото са бомбардирали София през ВСВ,но обичам Русия която е бомбардирала Варна и с която сме били врагове на фронта3.Смея се на руската техника,но се възхищавам на руските паради и говоря небивалици,ама какви оръжия за унищожението имат руснаците.И всичко това защото сме комплексирани,маргинализирани,бедни и обезверени. Не особено умни , крадливи и завистливи.
40
1
 
1
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Ще продължите с канадец на врат и персиец на нос:)))
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тодор Живков Ви строи червеният армейски Полски Нов Чадаев СССР на столичния червеноармеец полският офицер Генерал Ярузелски.......Мика Збигнева Стоичкова Бжежинска?.............Няколко месеца преди Путин да нахлуе в Украйна идва ПОЛЯК у нас и от екрана на БНТ1 нарича Българите БРАТЯ на поляците защото ние сме мразили гърците а поляците мразили германците...........Психичното здраве е нещо много важно и посещенията при Психиатър всеки месец на Политиците ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
38
0
 
8
 
! Отговори
Такъв народ преди 1 година
Обедняхме с пари, но се напълнихме с безсмислени анализатори.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захари Захариев от червен руснак стана червен китаец та не е Професор а Шмекер тъй като не го хранят очевидно Москва,Варшава,Киев или Брюксел а друг далечен червен.....Да си слага табела "Не съм Москва а друг комунист" за да не всява хаос и анархия не само у нас а и в главите на ЦРУ,АНС,МИ5,МИ6
36
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Хайде Сашка ! Шофьори, шампиони. Имаме заплати. Има ШАФЬОРИ, има и монтьори. Силикончика, СЛУШАЙТЕ ГИ ТЕЗИ НА ВЛАДКАТА, за да има повече хора в църквите от поповете им на тези от БПЦърквата. Джемилето. Чай шука рие. БЪЛГАРИ СМЕСИ за разлика отдепутатите от ДПС, които са си инвестирали заплатите в турски лири. САПАРЕВА БАНЯ. ДЖЕМИЛЕТО.
35
4
 
0
 
! Отговори
Soli Invictus преди 1 година
Поклонете се на Македонското Слънце и не се правете на държавници! Не се ли виждате колко сте жалки с вашия Кукубенд парламент? Къде се е чуло и видяло циганскиОркестър да управлява държава? Поклонете се на Александър Македонски и добре дошли в Македонската империя!