Захариев: Това ще е векът на Китай

Решенията в китайската държава
29 окт 2022 05:29, Росен Стойчев
48

Си Дзинпин си осигури исторически трети мандат като лидер на Китай. Един от първите, които го поздравиха, беше руският президент Владимир Путин.

"Китай очаква, че благодарение на тези решения и на стабилизирането на централното ръководство на партията и държавата, ще постигне реализацията на китайската мечта - връщате на Китай на подобаващо му от цивилизационна гледна точка  място в световната политика - Китай като непреодолим фактор в световните дела и определящ фактор за курса, който ще поеме светът", коментира международният анализатор проф. Захари Захариев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той прогнозира, че 21 век сигурно ще бъде наречен "Векът на Китай", който ще бъде основен икономически и научно-технически фактор.

Още по темата
По думите му страната определя 37% от нарастването на световната икономика за година и в голяма степен решава геополитическото разпределение.

Международният анализатор коментира близките отношения на Китай с Русия.

"Това е демонстрация по отношение на САЩ, че Китай не би се поддал на техните планове - да подобрим отношенията с Москва, като укрепим своите позиции по отношение на Китай", заяви проф. Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистът си е комунист!Вари го печи го.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захариев, ами какво стана с векът на Русия който рекламираше преди 15 години? Същото ще стане и с векът на Китай. Няма особена разлика по отношение на идеологията в Русия и Китай. Просто руснаците са по крадлива нация и по-бързо се смижурясаха от Китай.
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Векът на Китай който така широко рекламира господин професора русофил пребоядисал се вече в чайнафил завърши вчера с указа на президента Байдън за драстично ограничаване на Китай от високите технологии особено в областта на електрониката. Всички американски специалисти работещи в Китай са предупредени да се приберат в САЩ в противен случай могат да се лишат от американско гражданство, много от тях са етнически китайци с образование получено в САЩ.
33
0
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Открай време, Китай и Русия са непреодолимите врагове на западняшките "господари" на Света. И тези изблици на напъни и заливане на техните съюзници с "помощи" няма, ни на йота, да променят НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД, КОЙТО СЕ ОФОРМЯ И НАБИРА СИЛИ.
32
0
 
3
 
! Отговори
приятел преди 1 година
Захо от кога смени руската водке с китайска ракия още ли спиш на стълбището.
31
2
 
7
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Русия се подмазва всячески на Китай , защото знае какво ги очаква в недалечно бъдеще. Китай ще им види сметката , а не САЩ.
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям мyхъл лъха от думите на тоя професор. На Китай му сложиха юздите на високите технологии. Оттук насетне ще развива традиционното китайско производство на чадъри и джапънки.
29
2
 
4
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
направиха най-голямата историческа грешка през 1984-та. Почнаха да си местят производствата в Китай. За златен Век не знам ама ако сега прекратят тази глупост ще бъдат 20 златни години за синантропите. А ако не прекратят да инвестират в тях. ще бъде не златен Век, а Край на човешката цивилизация.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам, Захариев започнал да изневерява на Русия с Китай.
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захариев е добър човек.
26
2
 
6
 
! Отговори
Ким Чен Кардашян преди 1 година
Дрън дрън, чaвка ти изпила мозъка деде. За съжаление няма шанс комунистически диктатор да направи една страна световен лидер. И това се доказва от действията на Си в последните години - опит за контрол и манипулация във всички сектори. А бизнеса и парите не искат това а ясни регулации, сигурност и предвидимост, характеристики присъщи само на САЩ и Европа.
25
8
 
0
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
До Chimerica Китай и сам може да си произвежда тоалетна хартия. И ще му излезе далеч по-евтино отколкото да купува произведената от ФЕД!
24
5
 
13
 
! Отговори
Chimerica преди 1 година
Глупости. Това е мантрата на всеки комунист виждащ, че руската икономика е на ниво Африка. Как Китай ще е новия хегемон. Китай без САЩ като пазар, на който да си продава стоките ще фалира за една година. Русия ли ще купува стоките? С какво? Докато най-силната валута е долара и най-силната армия американската, тези да забравят да са някакъв фактор, отвъд производител на дрънкулки! А както се вижда при криза всеки бяга към долара. Никой не се втурна да пазари юани. Нали?
23
9
 
1
 
! Отговори
Яяяя преди 1 година
До BOYAN - Най-големите научни постижения на руснаците и то на световно ниво бяа по време на СССР чиста комунистическа диктатура пред която Путин е либерал. Да кажеш ,че хилядолетна империя няма култура говори колко и каква е твоята култура. Но ако имаш предвид съвременна "култура" (поп, рап, супергеройски филми и т.н ) пак мноого бъркаш. Просто са огромен, самодостатъчен и затворен за западно влияние пазар. В интернет има огромно количество филми, сериали, клипове, блокбастери. На китайски :-)
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахариев за още 4 хил ще каже и че е третополов
21
8
 
6
 
! Отговори
Ssss преди 1 година
До BOYAN - Китайците всяка година увеличават парите за наука. Има ясна тенденция за запазване и привличане на чужди мозъци в Китай. Драстично водят по издадени годишно патенти. Най-реномирани професии са финасисти, медици, инженери и учители. Така че пари + огромно население не мое да е губеща. Същото се опитват да направят и Индия. САЩ просто и изсмукват интелектуалния потенциал на света както и всички други ресурси но на това му се вижда края.
20
5
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Захариев, я кажи кой ще го отнесе първи от суперсилата Китай? Май ще е родната ти страна - Блатная, нали? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опазил господ... жълти комунисти. Трябва да спрем китайските стоки на макс. Оядоха се... утре ще почнат и те да се правят на голямата работа.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да стане Китай световен хегемон първо трябва да погълне Русия.При положение че до него стой също с милярд население не по-малко технологична нация-Индия малко полека.Светът е твърде голям а китайските уста не са толкова големи.Всичко е въпрос на пари и за пари.Пресилено е да се размахва Китай като плашило.Заради Индия Китай няма да бъде и регионална суперсила доминираща в Азия.Века на Азия Да но само на Китай едва ли.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живко от Варна съвсем е изплискал легена! Няма ли психиатри, които да го приберат?