Любенов: Няма вариант за правителство на малцинството

Политологът прогнозира труден вариант за втория мандат
2 май 2023 22:35, Росен Стойчев
12
Любенов: Няма вариант за правителство на малцинството
Снимка: БГНЕС

"Във водените разговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ останалите партии в 49-ото Народно събрание не участват. Не ми се вярва първите сили да разиграват някакъв театър и да отидем на нови парламентарни избори. Някои от партиите в сегашния парламент може да са в по-неизгодна позиция от сега". Това заяви политологът доц. Милен Любенов вефира на Нова Нюз.

Още по темата
За предложения днес проектокабинет той обясни, че не е възможен кабинет на малцинството с втория мандат.

"Да си представим какво означава правителство на малцинството с втория мандат. Може да се оформят алтернативни мнозинство и това правителство на ПП-ДБ може да изпадне в капана всяко законодателно предложение на МС да бъде бламирано или така да бъде редактирано, че Министерският съвет да не може да си познае законопроекта. Идеята за кабинет на малцинството без да бъде договорено правителство, без да бъдат договорени мнозинства, по които да се работи в перспектива по дадена управленска програма, ми се счита невъзможно за реализация”, каза Любенов.

Той смята, че ако се стигне до кабинет с ясна управленска програма, стремежът на такова правителство трябва да е пълен мандат. Тези две формации продължават да си нямат доверие помежду си и това е разбираемо – те са антитези, обясни политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възможно е единствено правителство НА ВСИЧКИ БЕЗ ПП И ВЪЗРАЖДАНЕ! / популисти и крайни националисти/.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма и вариант за правителство с мандата на Герб
4
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
абе радев нма ли вече да връчва мандат . цял месец мина от изборите. писна ми само да чета прогнози от политолози
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кризата на държавността от икономическа и съдебна ще се превърне в политическа докато няма голяма промяна . Президентска република и излизане от членство . Докато няма такава промяна и правителства няма да има . Ако пък направят няма да са с дълаг живот . Държавата е превърната в едно хрантутничество което няма никакви зьадължения а само усвояване на обществен ресурс .
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време всички пътища водеха към Рим... Сега, водят към Радев. Шоуто на ПП, ГЕРБ и Възраждане ще го гледаме отново чак на есен.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Te тези политолози са на конвейр вече... от сутрин до обед и вечер само "политолози" да се чуди човек защо сме в политическа криза вече н-та година подред!