ПП-ДБ не отстъпва, няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ

Обещанието било да не допуснат ГЕРБ в изпълнителната власт
80
ПП-ДБ не отстъпва, няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

От ден едно имаме принципна позиция, че няма да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ, отсече Даниел Лорер от ПП-ДБ, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че номинацията на партията за премиер е еврокомисарят Мария Габриел.

„Въпросът е принципен и пред нашите избиратели сме поели ангажимент, че няма да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ поради липсата на доверие в цялата партия ГЕРБ, а не на отделни личности“, обясни той.

Още по темата
Лорер коментира, че ПП-ДБ няма да предлага личности в правителството на ГЕРБ.

„Водихме начални разгори с тях, за да им покажем и състава, и целите, и законодателната програма на ПП и ако те ни подкрепят, могат да ни контролират в парламента и винаги могат да ни свалят, както направиха първия път“, обясни той.

"Основното ни обещание е да не допуснем представители на ГЕРБ в изпълнителната власт", категоричен бе Лорер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Мария Габриеллорер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ППДБ също както Възраждане, могат да управляват само със себе си. Затова те ще чакат да им се даде цялата власт, което няма да се случи. Следователно няма друг изход, освен останалите партии да се опитат да направят нещо и сигурно щяха да успеят, ако една от тези други партии не беше БСП, която ще поставя неприемливи условия. Но пък след следващите избори може би ще стане възможно да има евроатлантическо правителство без необходимост от ПП да участват в него.
23
5
 
6
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 1 година
.....И ПАРИ ОТ ЕС ---БЕЗ ГЕРБ ...НЯМА ДА ИМА! ЗАБРАВЕТЕ ЗА РАЗНИ "ПЛАНОВЕ" И "ТЪНКИ СМЕТКИ"---ИНФЛАЦИЯТА И ЕС ЩЕ ВИ ВИДЯТ ВСИЧКИТЕ ТЪНКИ СМЕТЧИЦИ...!
22
8
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
Нямало да гласуват бюджета.Ами за тях винаги най-важното е било да крадат и сега ,като не им дават ,саботират държавата.Ами оставете пенсионерите без пенсии .Вие го можете,мизерията на хората ви е мечта.Искам да видя кои други партии няма да гласуват бюджет?Защото с 69деоутата сте за никъде.
21
0
 
5
 
! Отговори
Нема страшно... преди 1 година
БСП --могат да участват в управлението с кадри от АБВ , също техни хора ---ЕДИН ГЕРГОВ ИЛИ ПЪРВАНОВ , също могат да ги представят..!КЪВ Е ПРОБЛЕМА...??!
20
4
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
получавате мандата и веднага го връщате двамата парапета ги махнете от вашатаикон групировка защото са позор за българия избори до дупка докато случим
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната ако ще има такава трябва да започне с арестите на Божков, Цветан Василев и Радев.
18
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има един злобен чичак в Дубай, мразещ народа си и произхода си, който много иска да командва парада в България и не разрешава на слугите си от ПП да има правителство и респективно нормален живот за българите! От злобата си срещу Борисов ще ни превърне в бананова република!
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дебелият буквално ви затри с тоя свой избор,вие просто нямате полезен ход,ако откажете ще бъдете обвинени от всички,ако приемете отивате на смeтището!
16
15
 
4
 
! Отговори
До "бюджета&quo преди 1 година
Ами ,тези които народът е посочил за победители да си съставят правителство,да си направят бюджет и да управляват.Но нещо не им се получава .
15
0
 
12
 
! Отговори
Ken преди 1 година
Начинът и резултатите от изчегъртването на ГЕРБ от ПП,ДБ, Радев и сие, много прилича на плана и изпълнението на СВО от страна на Русия. Постоянно ги изчегъртват и все по-ниски резултати имат на изборите. И онези така-все повече затъват в безсилието си. Затова явно не обявиха и плана предварително, че голям смях щеше да има сега.
14
4
 
3
 
! Отговори
Стига,бе преди 1 година
ГЕРБ имат 69депутата .Щели да провалят приемането на бюджета.Боридив не е забравил бухалките.Да видим кои ще застанат до тях и няма да гласуват бюджет .
13
2
 
11
 
! Отговори
"бюджета " преди 1 година
...или "ПАРИТЕ НА НАРОДА"---ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ТОЗИ--КОГОТО НАРОДА Е ПОСОЧИЛ НА ИЗБОРИТЕ ЗА "ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА"-----ТОВА Е ИСТИНАТА!БЮДЖЕТ , БЕЗ ГЕРБ-----НЯМА И НЕ БИВА ДА ИМА! ЗАБРАВЕТЕ!!!!
12
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лорере, последния път се свалихте сами защото се изпокарахте вътре в коалицията за пари и власт. Герб не ви бяха виновни, както не са ви виновни и сега. За вас са гласували 20 процента, съобразете се с този факт. Няма как да управляваш и 5 минути с 60 депутата.
11
3
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ... преди 1 година
...НЯМА ДА ДАДАТ ПАРИТЕ ОТ БЮДЖЕТА /на народа/ НА ЛЪЖЦИ И НЕГОДНИЦИ ЗА ДА СИ ХАРЧАТ И ЗАВЛИЧАТ СТРАНАТА В ЧУЖДИТЕ ОФШОРКИ...!
10
3
 
21
 
! Отговори
Надя преди 1 година
Тия нагли лъжци,схемаджии,пълни негодници слуги на олигарсите не си заслужава да бъдат коментирани.Зарежете ги
9
10
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,до смех преди 1 година
Значи ГЕРБ саботират държавата,подиграват се с пенсионерите и децата.Нстоден съд за тях
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тия типове най-важното е министъра на финансите......там е заровено кучето
7
19
 
3
 
! Отговори
До Смех преди 1 година
ГЕРБ са 69 депутата.Бюдбет ще има и без тях.Те да си съставят правителство.Нали са победители.
6
19
 
3
 
! Отговори
ПП вече преди 1 година
Направиха компромис,като подкрепиха Росен за председател на НС.,за да заработи.Сега е време и другите партии да си поемат отговорността.
5
2
 
25
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
"НЯМАЛО ДА ДОПУСТАГ ГЕРБ"----- А , ИНФЛАЦИЯТА И СРИВА НА ЛЕВА , ШЕ ДОПУСНАТ ЛИ...??! БЕЗ ГЕРБ---НЯМА БЮДЖЕТ , БАКЕ...!