Йорданов: Гешев вероятно има папка с името на Борисов

Притиснат е
16 май 2023 07:29, Росен Стойчев
90
Йорданов: Гешев вероятно има папка с името на Борисов

Достигнахме историческо дъно за ръководството на прокуратурата. Толкова ниско едва ли някой е очаквал, че може да се падне.

Още по темата
Така бившият вътршен министър Емануил Йорданов коментира в студиото на Bulgaria ON AIR последните обвинение по върховете на прокуратурата.

Той обясни, че всеки от замесените има свое виждане за истината, но никой не вади конкретика, включително и по делото за къщата в Барселона.

"Гешев е притиснат до стената. Хората, които го подкрепяха, се отказаха от него. Не е тайна, че Иван Гешев е назначен от Бойко Методиев Борисов. Аз не съм наричал Борисов "шефе", Гешев го е наричал: "шефе, много добре се правиш на луд" - имаше такъв запис. Сега ли стана "лицето Бойко Борисов". За ДПС е интересно, че Гешев не нарича някого лице. Може би има повече респект от ДПС, отколкото от Борисов", заяви Йорданов.

Пред Bulgaria ON AIR бившият вътрешен министър изрази предположение, че вероятно Гешев държи папка с името на Борисов, която обаче е празна.

Юристът не очаква ВСС да вземе решение и да  отстрани Гешев.

"Оставам с впечатлението, че лобито на Гешев е готово с всички възможности за шиканиране на процеса. Разпределението на силите в този Висш съдебен съвет беше "много срещу 2" - има две колежки, които си позволяват собствено мнение, всичко останало гласуваше дълго време това, което искаше Гешев. Не бих се изненадал, ако продължи в този дух и сега", предположи Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, к.35 ДеРМЕНджиев, ако говориш за Динко Дерменджиев, лека му пръст, отдавна е в гроба. ДеМЕРджиев все още е служебен министър на МВР. МВР служители няма да разследват такива важни неща, а те ще бъдат обект на следователите от НСлС,която чрез Сарафов и Яс.Тодоров е замесена в скандала. Сарафов и Гешев са членове на ВСС , а Яс.Тодоров беше член на бившия ВСС. Настоящият ВСС е с 2 години просрочен мандат.
70
3
 
4
 
! Отговори
до 80 преди 1 година
Комунисти никога не е имало тук.Има такива които използваха ситуацията и си живяха 45 годи като "симеончо",а и до днес.На 10.ноември,се събудиха демократи,влязоха в черквите и запалиха свещ.Първи станаха капиталисти.Какви комунисти!Роднина бях с двама партизани и много добре знам защо са били в "шумата"и какво са правили от първо лице.От тях знам и програмата,истинската на "ОФ".Така,че има интереси.Защо събориха мавзолея?Защото се кланяхме на един престъпник,сатрап и алкохолик!
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалка марионетка! Нещо да кажете за Вашите роднини - лекарското семейство Колеви - Емил Колев и лъчетерапевката Илияна Колева.Колко хиляди левове измъкнаха от клиничните изпитвания на предишната им месторабота в голяма столична университетска болница???
68
4
 
7
 
! Отговори
ехххххх преди 1 година
Министър Мими пак се изказа неподготвен !
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе Бойко им пусна кукичка за Гешев,когото и с топ не можеш да го мръднеш и почнаха да се хващат шараните!
66
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 31 бг боят настана . . . . . . Имаш минус от мен защото истинската дума е лустрация! Депутинизация няма, защото Путин отдавна не е комунист и то отдавна го е доказал! Той си е просто един империалист както някои други отвъдокеански пуяци! И както всички такива си търси правото, дай ми това, искам си онова и за това го разбирам, но не значи одобрявам! От всички предидущи руски пияндури и предатели за сега е един от най-добрите, повтарям за слабоумните, не че го одобрявам!
65
2
 
7
 
! Отговори
Сеир ! преди 1 година
Хе,хе! Винаги е приятно да гледаш как се ритат атовете по високото ! Все пак добре е , че още няма кръв , но пък без кръв нищо няма да се оправи ! Викайте горския !
64
2
 
12
 
! Отговори
Женерал преди 1 година
Този Йорданов , когато беше министър, нито веднъж не е повдигнал обвинение към нито един политик или мафиот ! Но днес го раздава "умен" , защото никога не е бил фактор, лидер, отговорен за нещо ! Винаги е удрял токове и високо е кряскал "Слушам!"
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първият мандат бе проигран от Борисов/Габриел, с исканата оставка на главния прокурор Гешев. Така се получава, когато някой се престарава в това, да търси партньори в лицето на провалени политици, като тези от ПП,ДБ. Които трябваше да бъдат клиенти на Темида, а не план "Б".
62
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правят се всякакви циркове за да не се осъзнае народа, че 20 милиарда народна пара са окрадени и прахосани.
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Емануела е видна лъжлива комунистка сипваща ни ежедневната доза лъжи на ппдббсп.
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редно би било да излязат всички, които знаят нещо и да го кажат. За всичко, което се случва в държавата.
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви сигнали изпрати България към ЕС, света, със дадената охрана на заместник главния прокурор/Сарафов, който се страхувал, да не го убие главния прокурор/ Гешев, защото "го познавал добре"?! Лоши, много, много лоши.
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов си простреля крака, с искането на оставката на Гешев. Нещата бяха спрели до, нужна е цялостна реформа в правосъдието, включително и промени в конституцията. Това трябваше да се случи, да започне, в правителството на първия мандат, това на Габриел. Тогава и Гешев щеше да се озове в неконфортна за него ситуация. Ако това е била целта на Борисов. След исканата му от Борисов/Габриел оставка, настана истински хаос в прокуратурата. Проблемът "Сарафов", който оголи други проблеми...
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
задайте си въпроса ЗАЩО СЕГА? Гешев вече не е удобен на господарите си? Първо замаза и покри каквото можа, второ- Герб и сие го жертват за да спечелят позиции и в крайна сметка властта, като се дистанцират от него.Само че той явно е посъбрал доста компромати докато им е служил и им идва нанагорно. И още- фактът че вече има прокурори които открито са срещу него-значи имат подкрепа от някого, няма да шукнат без подкрепа иначе..... следва лошо. И това е някой който иска,ама много иска властта-сега.
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, ужас! И сега какво??? Ще легне и Борисов ли?
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Иван 2 - Борисов сте го взели за боксова круша! Сякаш е слабо звено в системата!
54
3
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
До 62. Ти пък кой си и какъв си, та знаеш точно какво се случва. Аман от невзрачни църввули като теб, които "разбират" всичко.
53
8
 
5
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
не съм му фен на Гешев и го смятам за един от основните виновник за сегашното положение в Бг ,но не мога да му отрека и смелоста да направи такова неяо и да се опълчи така на Тиквата и Шиши.Е за дпс само загатна но и това стига.Няма ли безпристрсно правосъдие в една страна това не е цивилизована държава, а нещо друго и рано или късно тази държава умира!
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 54. Нищо няма да се случи (както винаги в България) и никой няма да влезе в затвора, включително "тиквата".