Йотова: Европа живее от криза в криза

По думите й гарантирането на човешките права не може да бъде само в документите
Обновена: 17 май 2023 11:50 | 17 май 2023 11:49, Нели Христова
41
Йотова: Европа живее от криза в криза
Снимка: БГНЕС

Гарантирането на човешките права не може да бъде само в документите. Всеки опит за тяхното нарушаване трябва да среща категорична позиция и силни действия. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в кръгла маса „Противодействие на новите предизвикателства пред правата на човека – бъдещето е вече тук“, провела се в рамките на IV Среща на Съвета на Европа в Рейкявик.

Държавни и правителствени ръководители от 46 страни са в исландската столица, за да препотвърдят единството на Съвета на Европа около общите ценности, върху които е изградена организацията – демокрация, правова държава, права на човека. В кръглата маса участваха държавни и правителствени ръководители на Албания, Азербайджан, Унгария, Исландия, Португалия, Обединеното Кралство, Латвия, както и генералният секретар на Съвета на Европа и върховният комисар на ООН за човешки права, съобщиха от пресцентъра на президентството.  

„Европа живее от криза в криза, това предизвиква още по-голямо разслоение в обществата, неравенствата се увеличават, хората все повече се противопоставят едни на други“, посочи Йотова. Тя изтъкна опасната тенденция за задълбочаване на потъпкването на човешки права, извоювани с десетилетия и записани в основни документи на най-важната институция за защита на човешки права – Съвета на Европа. „Все повече политици си позволяват да говорят за човешките права като за отживелица или луксозна политика. Затова трябва да сме особено бдителни, когато се сблъскваме с нетолерантност, незачитане на етнически права и дискриминация.

Вицепрезидентът запозна участниците в кръглата маса със системното потъпкване на правата на българите в Република Северна Македония.

В ръководената от вицепрезидента делегация е заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС от криза в криза живее, докато накрая кризите ще го погубят.
29
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Руски таракани се загрижили за "демокрацията" в Европа??? Безценно ... Нали за това е демокрацията ! На който не му харесва, пътят към Сибир е отворен! Ама като гледам , никой не се е засилил натам!
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След това прозрение ще обясни ли Йотова какво търсим там и какъв беше зорът да се набутаме в кризисната Европа? Че то кризи и у нас дал господ, не е като да няма.
27
1
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Тази яко я тресе кризисната възраст...
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кризите се предизвикват изкуствено с различни цели. Пр. Газовата криза в Бг предизвика редица кризи.
25
2
 
2
 
! Отговори
Йотовице преди 1 година
Аз живея в България,а Европа и другите държави в нея не ме интересуват.май те си живеят европейски живот а ние гробарски ,защото умираме прави.
24
1
 
7
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
Само за теб няма криза рошло, щото цoцaш директно от бидоня на Решетников!
23
3
 
3
 
! Отговори
до Лаврентий Берия преди 1 година
А ти краварчо,не е ли време да си изкараш главата от...и да се образоваш малко,защото краварските тв,вкл.българските дават едно и също-сащ са добри,всички,които не ги слуШкат са диктатори.Сигурно ти е трудничко да потърсиш и да гледаш КЛАНЕТАТА НА УКРИТЕ,където Те стрелят на месо в опожарена сграда от тях,защото аз го гледах и вярвам на очите си,ане на пропаднали краварчета,за които сащ са "велики".Сигурно и не знаеш,че газта от "добрите" е 2,5 пъти по скъпа от руската,но ти имаш пари,щото си...
22
1
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Вин - мне, тук лайтмотива е друг. В Европа-та е зле, обаче в Задунайская - ехееее!!!
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то Европа сама си е виновна за кризите! Като започнем от емигрантска, икономическа, политическа...
20
2
 
0
 
! Отговори
Вин преди 1 година
Всъщност БЮРМинстан, именно затова не е в ЕС, защото не изпълнява условията! Малко, не разграничава ЕС от Европа, като географско понятие, другарката комунистка, случайно, може би?!:)
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До баба мара - оплачи се на Другаря Гергов! Той е "истински" ляв човек. Може и на теб да отчупи от погачата "на Домусчиев". Все пак, вчера прилапа един Пловдивски панаир по "лявому". Редно е да почерпи и редовите леви като теб!
18
2
 
8
 
! Отговори
Ле-ле , преди 1 година
...руска метреса се загрижила за "демокрацията в Европа??? Няма такава перверзия! Когато падаше на колене да целуваш на руския Поп ***, не ти пукаше за демокрацията! А когато Превратаджията Радев размахваше юмру в най-голямата Ковид криза, и насъскваше две тълпи една срещу друга, седеше до него, и плътно следеше как ще протече преврата! Комунистическото лицемерие е безгранично!
17
3
 
6
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До ами - милия ти! Я кажи другарю, дето "блъскаш тука с 4ука", ти като фен на Майчица РуZия което прозира в думите ти, за последните 30 години колко "евтин" нефт си купи от Лукойл да напълниш в Ладичката? Колко "евтин" газ ползва? Но не! Петата руска колона тук подържаше през цялото време цените на руските енергоносители скъпи и прескъпи. Но вие другарите с "радост" ги плащахте - нали е за Майчица Русия? Америка обаче ви била виновна. И за кланетата на Путин в Украйна - също! Браво!
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кризите са нещо нормално, г-жа Йотова, свиквайте с тях.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според конституцията вицепрезидент води делегация в странство, когато президентът е починал. Институцията президенство е една и неделима.
14
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
По тъжното е че кризите се предизвикват от некадърността на политиците, които после отчитат дейност "оправяйки" ни.
13
2
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
как може да правите погачата за внучето в ресторанта на домусчиев 200 лв порциякакъв ляв човек сте вие изобщо не се наричаите така съвсем сте объркали понятиятазатова на следващите избори бсп ще падне под 100 000 гласа за такива като васкоито не знаете кога да спрете
12
6
 
5
 
! Отговори
ами преди 1 година
Европа живее от криза в криза".Сега се започва г-жо Йотова и най-големият виновник за това е сащ,защото те нямат интерес от силна и единна Европа,така няма да могат да ги "водят по носа".ВЪвлякоха цяла Европа във войната,която водят с Русия на територията на трета страна и с налошените САНКЦИИ на Русия,а тя беше НАЙ-ЕВТИНИЯТ износител на ВСЯКАКВИ СУРОВИНИ и това устройваше напълно всички,но не и сащ.Забележете кога започна упадъка на Европа...след 2014,когато сащ организира майдана в украйна...
11
2
 
6
 
! Отговори
?!? преди 1 година
До гуша ми дойде от тия лозунгари Йотова и Радев. Туи трябвало да стане унуи било правилно. Две годиниуправляват само празни приказки. Народ на много зле отива и тия носят основната вина