Всяко правителство би било по-добро от избори, а решението - експертен кабинет

Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не можели да започнат от начало
297
Всяко правителство би било по-добро от избори, а решението - експертен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Съставянето на кабинет със значими приоритети и резултати е от жизненоважно значение за "Продължаваме промяната", смята политологът и университетски преподавател проф. Румяна Коларова.

"Новата ситуация по нов начин дефинира отстъпките, които всяка една страна от преговарящите (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - б.р. ) трябва да направи", смята тя и уточни, че ПП трябва да дадат персонални гаранции.

Още по темата

Тя подчерта, че всяко едно редовно правителство е по-добро от предсрочни избори в тази ситуация.

"Шанс да се състави правителство има само тогава, когато има взаимноприемливи отстъпки. Новата ситуация по нов начин дефинира отстъпките, които всяка една страна от преговарящите (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - б.р. )трябва да направи", коментира проф. Коларова пред БНР.

Тя добави, че според нея ПП са в много трудна ситуация, защото в самата коалиция ПП-ДБ балансът на силите се променя.

"Второ - всички социолози прогнозират продължаващ електорален срив на ПП. Затова съставянето на кабинет със значими резултати е жизненоважно за ПП", коментира проф. Коларова.

Тя беше категорична, че ситуацията на замразени преговори може да бъде определена като безизходна само от човек, който не иска да намери изход, а всячески иска да се отиде на нови избори.

"Решението е експертен кабинет", уточни тя и подчерта, че преговорите за кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не могат да започнат от начало.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аа щом е всяко предлагам Митьо Очите за премиер, тамън излезе от затвора срещу 20 бона. После ще му поръчам да ви ликвидира всичките.
164
0
 
12
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
Таз изявена краварска грантаджийка, що не оди да си копа царевицата, а седнала акъл да дава... Ти да видиш... ===)))
163
0
 
17
 
! Отговори
Не преди 10 месеца
Бандитите трябва да са в затвора, а не да управляват. Лъжецът ще излъже пак, крадецът ще открадне пак.Хора, които не могат да съставят и едно сложно-съставно изречение също не трябва да управляват.
162
1
 
7
 
! Отговори
Red hardliner преди 10 месеца
Какво правителство с този никакъвец и тази никаквица?Жалки безличия!Прав беше Бойко,цитирам :Бил съм ги,бия ги и пак ще ги бия!
161
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев използва ДС и незаконни записи за да компрометира правителството и да си остане той на власт. Да, Радев е овладял службите и трябва да бъде спрян. Тук е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА НЕ ПРЕЗИДЕНТСКА. Радев е слуга на ПУТИН
160
0
 
8
 
! Отговори
СТАР ЕРГЕН преди 10 месеца
Това е като приказката на стария ерген: съвсем съм свалил критериите, остана ми само един: ДА Е ЖЕНА И ДА МЕ ИСКА! В случая единствената опорка остана да не ходим пак на избори. От там натататък НАГЛОСТ И РАЗПАД.
159
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе ясно е, че коззяшките ратай ще направят кабинет - така им е наредено на БХК - БацеХристеКирЕ..... Какво се правят на девствени буллки?!?! Айде взимайте се младоженците - то се е видяло.... Кому е нужен тоя цирк за раята?!?!
158
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това не е първият случай когато Радев се притичва на помощ на Борисов.Направи го и когато изгубнаха протестите след кюлчета и чекмеджета а ДБ набираха главоломно скорост след Росенец. Тогава той излезна на площада с вдигнат юмрук, произнесе прословутите "Мутри вън" и по тозин начин иззе инициативата от протестиращите.На площада се намести едно отровно трио с които той се събра пред президентството след като Гешев инсцинира претърсвания в офиса му.Задачата на триото бе да "изрегулира" протеста така че да се изпусне насъбралата се пара и те се справиха чудесноГешев по онова време добре и
157
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До понеделник ще имаме правителство. Айде да видим как пак "няма да стане"
156
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До България е член на НАТО и ЕС. Я прочети договорите не с тях. Естествено, че със съюзници се съгласуват нещата. Няма да ви стане преврата. Креватен комунист
155
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 220 На течения спят такива като теб. Кое не разбра от това което казах? Има ли лъжа която изрекох? Русоробе. 300 000 хил копейки сте.
154
1
 
11
 
! Отговори
до 218 преди 10 месеца
Спиш на течение, пич!!! Какви закони, каква конституция? То държава вече няма той закони и конституция!!!Целия държавен апарат се разпада буквално за седмици...откровенни лъжци, записани как правят схеми за злоупотребите, които предстоят и посолството което пък одобрява ще правят правителство а народа си блее също като теб....кви копейки... кви пет лева...ние сме вече за виетнамски донги и народ не сме...
153
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да напомним на копейките. България е парламентарна република. Управлява се от парламент, кой се съставя от мандатоносителите. Сега втория мандат е при ПП-ДБ. Герб и ПП-ДБ заедно имат над 121 депутата.Имаме си конституция, имаме си и закони. Щом партиите формират правителството, президента става отново една представителна позиция каквато е той. Точка. Всякакъв друг опит за промяна на конституционния ред се води ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ. Копейките да не ми говорят ала-бла и да философства
152
2
 
1
 
! Отговори
Гледат ви живота преди 10 месеца
МВР ви следят личният живот със сателитни чинии, наслагали са навсякъде чинии имитации на обикновени чинии за телевизия!Тези са Сатанисти!
151
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Без правителство докато не свърши СВО. Стига платена журналистика.
150
3
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Решението е трети мандат, щом толкова искате правителство и там ДПС, ГЕРБ, БСП и ИТН да направят кабинет. Това ще е много по-добър кабинет от тоя с шарлатаните от ПП
149
1
 
15
 
! Отговори
Тотална глупост преди 10 месеца
Не всяко правителство е по-добро, г-жо! Правителство от продажници, маскари, наглеци, лъжци, лакеи, зависими и т.н. макар и експерти, не е нужно, дори е вредно за България. И е срамно, че вие и медиите сте се продали предателски на антидържавни интереси
148
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Даже кабинет на Хитлер?
147
3
 
3
 
! Отговори
Давайте преди 10 месеца
Правителство, импичмънт и затвор.
146
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЕС на първи юни щяй да разглежда резолюция, с която да лиши Унгария от председателството и, което тряжва да е във втората полоина на 2024 г.. Всеки ден сме свидетели на прояви на явна диктатура в ЕС . Явна. И във вреда на населението на ЕС.