Денков за кабинета: Не виждам от какво могат да са недоволни хората

Планът за възстановяване и бюджетът - първите задачи на бъдещия кабинет
Обновена: 5 юни 2023 11:33 | 5 юни 2023 11:33, Камелия Цветанова
366
Денков за кабинета: Не виждам от какво могат да са недоволни хората
Снимка: БГНЕС

След като върна папката с изпълнен мандат за съставяне на правителство, номинираният за премиер от ПП-ДБ Николай Денков коментира, че очаква днес или най-късно утре да бъде издаден указа от президента, за да може НС да гласува проектокабинета.

Още по темата

Той обеща да има приемственост между министрите. Денков коментира, че Мария Габриел не е отишла при Радев, защото мандатът се връща от номинирания за премиер от втората политическа сила.

„Не търсете интрига там, където я няма“, посъветва той и съобщи, че вчера с Габриел са имали няколкочасова среща.
„Разговорът, които имахме беше за Плана за възстановяване и устойчивост. Става въпрос за много закони, има голямо забавяне и трябва да се навакса. Бюджетът беше другата тема. Срещата беше и с участието на Асен Василев. Трябва да се направи бюджет в максимално кратък срок, който да отразява сегашната ситуация, защото все още работим с бюджет разработен навремето, преди много време, при други обстоятелства. Финансовият министър ще го подготви, защото той трябва да се прави професионално, всичко което е нужно да събере като информация и тогава ще се решава“,каза Денков.

Според него има успешни служебни министри, но и такива, които не са е с справили със ситуацията.

Относно промените при ръководствата на службите, Денков коментира, че пуснатия от Радостин Василев запис е бил разтълкуван напълно превратно.

„Служите трябва да служат на България и заради това трябва да има разпределена отговорност, в един момент са прехвърлени към президента, тази конструкция работи докато служебните правителства не управляват по-дълго. Ние не искаме да вземем служите от Радев, а те да си свършат работата. Същината е, че трябва да има разделение между изпълнителната власт и парламента или президента и изпълнителната власт“,обясни той.

Денков добави, че с президента са работили години наред, познават се добре и се надява да влязат в нормален работен режим.

Той коментира и протестите срещу общото управление на ПП-ДБ и ГЕРБ.

„Не виждам от какво могат да са недоволни хората. След пет поредни избори се опитваме да направим стабилно правителство, за да може да се върши работа“, посочи Денков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още по темата: правителствоДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
10
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 11 месеца
Братя БЪЛГАРИ Има броени часове до Започване на НАРОДНИЯ СЪД! Ще се проведе в всеки един град, село в България!Не ви е нужно оръжие като на американските окупатори , нужно е да направите това което направиха предците ви , всеки нож всяка Сабя всяка брадва и остър предмет е достатъчен, не се занимавайте с пленяване - директно убивайте националните предатели , политици, кметове , наместници!!!!След това ще запалим всички бази на фащ в България включително и онази канадската която краде златото ни!!!!
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хора, за добро е. Така ще изчезнат третополовите по-бързо. Също като тр0л0вете дето им се привиждат копейки и русофили в лицето на всеки, който не е хомосексуалист
22
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Денков ми е като Плевнелиев
21
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лицемерна мишка..какавто е и физиономията му на Денков.. слуги и слагачи ..платени марионетки..как да бъдем доволни от хора които се гордеят с това че изпълняват волята на чужди държави и нищо българско не им е на сърце.. една българска кауза не биха защитили .. като *** в европейската джунгла сте...
20
1
 
30
 
! Отговори
истината преди 11 месеца
много ясно,че ще започнете с плана за възстановявяне той е една от главните причини да се прегърнете двете несъвместими партии нищо,че после и двете,ще отидете в историята но с по няколко милиарда в повече
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Въпрос не е защо Габриел я няма..Въпроса е защо Бойко Борисов и Делян пеевски не присъстваха? Нали сте заедно?
18
3
 
17
 
! Отговори
Не "виждай" преди 11 месеца
а ги питай и те ще ти кажат ! То с гледане никой нищо не е постигнал, вие само гледате и мамите хората затова и дереджето ни е такова нещастно от такива като вас политически тикви ! Няма повече да се закача на вашата кука като каракуда, на всички следващи избори ще хода за риба аз да ги хващам, а не винаги все мен да хващате, ще ви пикам на умрялата политика и скапаната държава, спасявам се вече сам и няма повече да вися на куката със стръв "измамна надежда" !
17
3
 
17
 
! Отговори
Do 17 преди 11 месеца
Това че ти обичаш да те препикават, си изцяло твой третополов проблем
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до тоя И двете!
15
19
 
12
 
! Отговори
О, божкее преди 11 месеца
Държавата трябвало да се управлява от народа? Е, за ГЕРБ и пп кой е гласувал? Две партии имат над 50% . И с това посолство се поизтъркахте. България има съюзници - САЩ и страните от ЕС, с които трябва да се съобразява. Независими държави в 21. век в вашия смисъл няма. Не сме при хан Крум. Преди 89 сме слушали Москва и Живков е искаш да ни прави съветска република. Толкова независими сме били. Както тогава, така и сега независими ще преживеем 2-3 месеца, де не кажа седмици.
14
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Офф, копейките припиkават коментарите
13
1
 
41
 
! Отговори
тоя преди 11 месеца
Или е невменяем или е изключително нагъл
12
2
 
30
 
! Отговори
От посолството преди 11 месеца
Да не си помисли те че ние наредихме това наше правителстово. Неееееее.
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Част от проблемите ги има във вашите записи! А другата част е в други записи на които обещавате едно, а вършите друго. Проблемът, Денков, е липсата на всякакъв морал и връщането на нещо, срещу което обещахте да се борите и само заради това бяхте допуснати в парламента.
10
2
 
29
 
! Отговори
Инструктор 9-ти дан преди 11 месеца
Като не виждаш, ще катастрофираш - затова и си сложен, после да теглим заеми и да пунем чужди армии да се бият с руснаците в Черно море
9
3
 
30
 
! Отговори
хаха преди 11 месеца
Споко, ще видиш!
8
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С тва, че си жалка академиЧна амеба, дето е беле огромен провал на посшедния си пост, както и това, *** ни ПРЕДАДЕ!!!!
7
41
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 11 месеца
Успех и смело напред на Българското правителство!!
6
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя знае ли изобщо какво мислят за тях хората? Ама, така е, като си живеят в един техен си свят, дето се имат за голямата работа. Някакви си там хора, електорат, те трябва винаги да са доволни.
5
3
 
32
 
! Отговори
Димитрий преди 11 месеца
От неспазени преизборни обещания.Предлагам да не правим никока повече избори след като търпят такава гавра с техния избор.