Борислав Сарафов: Емоционалното състояние на Гешев беше с негативизъм към мен

Иван Гешев им пуснал запис, направен на Йордан Стоев
8 юни 2023 21:45, Нели Христова
49
Борислав Сарафов: Емоционалното състояние на Гешев беше с негативизъм към мен

"Сутринта на 15 май около 8:20 часа получих SMS в чат група, която е на главен прокурор и зам.-главни прокурори. Той гласеше, че всички заместник-главни прокурори се събират на оперативка с главния прокурор Иван Гешев в 9 часа. В 9:00 бях пред кабинета на Гешев, където точно в този час с останалите зам.-главни прокурори влязохме вътре. Той ни посрещна и посочи кой къде да седне, аз трябваше да седна отсреща, като отстрани до мен не трябваше да сяда никой. Седнахме всеки на посоченото място, след което той каза, че ще пусне един запис, който е направен на Йордан Стоев, посетил го предишния ден в дома му. Уточни, че има над 150 такива записа, и пусна този запис. Записа го слушах 3-4 минути, след което станах, казах че не желая да слушам повече, и излязох. След този момент не съм се чувал с Гешев повече, не съм го и виждал до днес".

Това заяви директорът на НСлС Борислав Сарафов по време на изслушването си във ВСС, предаде репортер на БГНЕС.

"Емоционалното състояние на Гешев беше с негативизъм към мен, настроен, с негативно отношение, което личеше още от самото посрещане и влизането ми в неговия кабинет, когато ми показа къде да седна", добави Сарафов.

Той е категоричен, че до ден днешен няма комуникация с Гешев, изключен е и от чата групата на главния прокурор и зам.-главните прокурори.

Сарафов коментира също темата с израелския експерт, като обясни, че на 1 май е бил на мястото на произшествието. "Някъде следобед Гешев ми се обади и ми каза, че Ясен ще дойде с израелски експерт. Гешев ми каза "пуснете го да види какво се случва и да види какви са пораженията". Дойдоха Ясен Тодоров, израелският експерт, и преводач със служебен автомобил. Допуснахме непосредствено до служебния микробус експерта. Единият следовател изготвяше протокол в буса, а другите правеха оглед и замервания. С помощта на преводача от колегите от СОБТ той получи информация къде се е случил взрива, огледа пораженията по дърветата от разстояние от около 8-10 метра. Експертът не е доближавал, не е гледал от непосредствена близост веществените доказателства и не е имал достъп до тях. С това горе-долу приключи неговата роля. На място каза, че това е много сериозна бомба и такива неща е виждал в Израел", посочи той.

Директорът на НСлС коментира, че израелският експерт е дошъл на мястото на взрива срещу главния прокурор по нареждане на самия Гешев. Според Сарафов израелският експерт е стоял около 30 минути, и той така и не е разбрал името му. По думите му той е приел искането на Гешев за допускане на израелския експерт и като "нареждане" и като "молба." Към онзи момент възприех и като нареждане, и като молба, да бъде пуснат експертът. Не го познавам кой е, но доверявайки се на преценката на Гешев смятах, че той като главен прокурор може да познава повече експерта, не знам какъв е експерта в крайна сметка. Може да е преценил, че е необходимо да бъде допуснат, и неговата експертиза би могла да допринесе с нещо по делото. В крайна сметка той дойде на местопроизшествието, но държа да подчертая, че всъщност участието му не беше свързано с нарушаване на следствените действия, защото реално той не е участвал в тях. Ако трябва да бъда откровен в една такава ситуация, когато се работи на терен, може би не е толкова лесно да се разсъждава и да се вземат изключително правилни решения", каза Сарафов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
Alex преди 10 месеца
Само ме интересува в колко часа ще е обръщението на Гешев към нацията. Тия тука врели некипели - пазете си ги - никой не вярва в тях вече.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анализатор преди 10 месеца
Съпругата на Пепи-еврото каза,че този пинокио,е направил пътека до змийското място наречено осемте джуджета.Какво си търсил там бе аланкоолу? Хората разбраха,че там са се раздавали длъжности,високи постове в правосъдната система много пари на калпак и т.н.Тръгвай си,не търси кал под ноктите на човекът,когото си наричал шефе, на ден по десет пъти.
39
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
каква повърхностност лъха от този човек.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
е то не може все обич да има, хората си омръзват и на общата софра
37
0
 
6
 
! Отговори
ЗамълчиЧеСеИзлагаш преди 10 месеца
Този Себект явно не разбира, че Асфалт паша го манипулира със сладки обещания и си бърше с него г....а , и колкото повече рие, толкова повече *** пада върху него.Разбирам да е честен,принципен,почтен,та да говори,а той от същото Копило,което Гешев и ВСС е родило.
36
0
 
15
 
! Отговори
Молим вЪ преди 10 месеца
Може ли да публикувате снимки на родителите на Бобката, ей така, да видим кой е сътворил такъв убавец?
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тоя с неговите джуджета и схеми е за уволнение
34
0
 
7
 
! Отговори
Икономист преди 10 месеца
Тези от прокуратурата защо не си гледат работата, а занимават хората с простотиите си. Не искал да бъде на оперативката му на Гешев и дси излязъл. Сигурно за да отиде до тоалетната с охранителите си. Нещата с България изобщо не вървят на добре. Пари няма, а дори и в комисиите на НС не им дават заплатите. Те, възнагражденията са сза свършена работа, а тякава няма.
33
1
 
6
 
! Отговори
Негативен емотикон преди 10 месеца
Никой не го интересува емоционалното състояние на бавните милиционери, като сте некадърни и не можете да работите - къш от хранилката.
32
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"На място каза, че това е много сериозна бомба и такива неща е виждал в Израел" ==> "Експертът" вероятно също е някаква глупава бутафорна пионка, защото краставите магарета през девет баира се надушват.
31
9
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
До 26. Ти за Гешев ли ти е жал бре? Инквизиция беше Иванчева една шепа женица с прангите на краката, която с часове не я пускаха до тоалетна и й запушваха устата!
30
1
 
11
 
! Отговори
Право на мнение! преди 10 месеца
" ... в една такава ситуация, когато се работи на терен, може би не е толкова лесно да се Разсъждава и да се вземат изключително Правилни Решения", каза Сарафов."Като ти е трудно да Разсъждаваш и да взимаш Правилни Решения в екстрени ситуации, защо си станал следовател изопщо бе човек??? Явно не си пригоден за професията. Защо не спазвате правилата при разследване, и как главния прокурор ще ти казва да водиш неоторизирано лице в разследване, което касае него като страна?????
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
този е емоционално т.п
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Точно този излъга цялата държава в началото. Той завъртя снежната топка и превърна пиратката в бомба. Не знам как още е на поста си такъв лъжец. Добре че ТВ записаха всичко, да знаят хората.
27
3
 
7
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 10 месеца
Абсурдите са на мода това лято, вижте Киро или Бойчо.. навсичкото отгоре сме потърсили помощ от Гръцкото ВВС. Защо Боко купи тези детски рисунки, та те дори ще дойдът без въоръжение, демек туристически. Ейвахте мамътаь на тая държава, не се оправдавай със Серегей той само си го вкарваше, друг му го вадеше. Глей ко стана мамъ?
26
1
 
17
 
! Отговори
Шакира преди 10 месеца
Кукленото ШОУ продължава.
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе какво е това нещо, тоя урот гнусен? Тоя защо е жив още, нали има естествен подбор?! И как Пеевски, който не може да чете, е в конституционната комисия? Луди ли сте бе, какво става?
24
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев тотално се е омазал! Постоянно е с ръце на лицето.. знае че се е омазал и е като виновно дете.
23
2
 
17
 
! Отговори
Митко преди 10 месеца
Тоя жертва ли ще играе сега.
22
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хора това просто не е истина. И в момента продължават да разпитват Гешев защо е казал тези думи.Това са вече 16 часа!!! България демокрация ли е? Това инквизиция ли е?