Нидерландия наблюдава внимателно съдебна реформа в България

Чака стъпки за постигане на истинско върховенство на закона
33
Нидерландия наблюдава внимателно съдебна реформа в България
Снимка: БГНЕС

Нидерландия наблюдава внимателно действията за съдебна реформа в България и оценява усилията в тази посока, стана ясно от телефонен разговор между премиера акад. Николай Денков и нидерландския му колега Марк Рюте.

Нидерландският министър-председател показа детайлно познаване на ситуацията и прояви интерес към конкретните стъпки за постигане на истинско върховенство на закона в нашата страна, съобщиха от правителствената пресслужба..

Акад. Денков наблегна на усилията на България да докаже реални резултати чрез законодателни промени и посочи като пример приемането на механизъм за разследване на главния прокурор от независими от него магистрати. Той представи следващите стъпки към промяна на ситуацията чрез антикорупционно законодателство и избор на нов Висш съдебен съвет, като очерта времеви хоризонт от около шест месеца за тяхната реализация.

Българският премиер подчерта чувствителността на нашето общество по темата „Шенген“ и отбеляза действията на страната ни по съвместния пилотен проект с Европейската комисия за превенция на незаконната миграция.
Нидерландският министър-председател изрази задоволство от подобрената ситуация на границата между България и Турция и готовност за съдействие за още по-доброто й опазване в бъдеще.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
БГЕКЗИТ!!!ЕС е руски!!!съд за шрьодер и вебер...или не ви вярваме...съд за борисов.пеевски,доган...или не вярваме!САЩ е време да помогнат на клетите българи безкомпромисно!!!наистина ли не виждате,че са манипулирани да искат излизане от ЕС и Нато???пеевски,доган и борисов работят за това...платени с парите на ЕС, плана е на кгб!САЩ безкомпромисни към руските агенти пеевски,доган борисов...или децата ви ще платят грабежите им с...животите си!война е!!
22
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Нидерландия...само със санкции...те са комунисти превзели животите ни,финансирани от вЕбер и ЕС,хората са смазани през медии на путин,през схеми на путин финансиращи олигарси и р.би на путин...платено от ЕС,доган и борисов служат на...пеевски...той пък ги обогатява финансово с ограбеното от ЕС данъкоплатците през схеми за грабежи създадени от кгб...да е 3-та СВ...ядрена да е!Бог да пази САЩ
21
1
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 10 месеца
Оф, дано поне Нидерландия ни помогне да убедим и накараме ГЕРБ и Борисов да подкрепят съдебна реформа. Вече станахме за смях с това, че всички държави имат съдебни реформи, а само ние не.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никаква съдебна реформа няма в Бг. Подмяната на хора не е реформа.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
какво върховенство на закона те не могат да изберът и. д. прокурор няма процедура ми НС да им измислят една процедура на ВСС ама те са забравили вече
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нидерландия ще гледа престъпленията на Променливия Боко. Изпуснахме питомното и гоним дивото. Гешев беше уплашил престъпника, джентълменското споразумение с негодниците от ГЕРБ вече не е нужно на негодниците. Пак от чужбина ще търсим помощ да ни спасяват от българските престъпници, "политически съкровища". Боко пак се почувства сигурен и пак започна да буйства.
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да си гледат дрогата и проституцията!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо не наблюдават пропускат ли газ Северните потоци,че нещо преди година и повече време съмнително забълбука водата сякаш от взрив на тръбите лежащи по дъното на морето в пролива м/у Дания и Швеция в техните икономически зони.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо българската Лукойл плаща данъци в Нидерландия. Прехвърлете я в България. Всичко което е регистрирано в Нидерландия, но работи в България, също. Какво чакате, война е. Холандците са най-стиснатите по-манталитет. Това е слабото им място. Габровците в сравнение с тях са щедри.
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Низерладци, къш!
13
1
 
6
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 10 месеца
Нидерландия няма да поучи промяна в Съдебната Реформа - Зайко Байко , Мравояда , Лудото Ленче , Парапета , Дебелата Лили , Цръния , еврото , Гела и Руди Гела , още Управляват Държавата .
12
4
 
5
 
! Отговори
Промяната е факт! преди 10 месеца
И на най-извратения народ ли ще се отчитаме вече?!?!
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С колко вида наркотици се поддържат концентрирани? Холандия, страната, в която наркоманите са вероятно по-голям процент отколкото в сащ. А това е постижение.
10
7
 
3
 
! Отговори
наркоманите преди 10 месеца
да си се наблюдават сами себе си, извратеняци
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И как е? Интересно ли им е?
8
3
 
16
 
! Отговори
факт преди 10 месеца
Върховенството ще дойде ,само когато борисов влезе в затвора !!
7
2
 
6
 
! Отговори
Митко Пешев преди 10 месеца
Така реформа няма да има. Това правителство е инсталирано за други работи. То е с кратък живот
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мога ли да попитам защо Нидерландия ни шпионира и какво я засяга? Па вие се тревожите за Митрофанова на която и е през плетката за нас.
5
1
 
9
 
! Отговори
мак преди 10 месеца
След Нидерландия бг политиците да се отчетат пред германците, чехите, поляци, французи и тн. А след това да започнат да наблюдават внимателно същите държави за нередности всякакви. Не е възможно там да няма никакви нередности.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
да си гледат арабите и забрадките, нас няма ко да гледат