Нинова: Мнозинството на ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС взима решенията!

Нестабилност, несигурност и липса на перспектива, видя тя
Обновена: 22 юни 2023 10:54 | 22 юни 2023 10:54, Камелия Цветанова
116
Нинова: Мнозинството на ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС взима решенията!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разчете напрежението между управляващите като разрив, който води до несигурност.

„В България има две мнозинства - едното официално, на книга, то е на страха, имунитетите, омертата и на войната, но истинското мнозинство, което взима решението, е ГЕРБ, „Възраждане“ и ДПС, защото с това мнозинство се взеха най-важните решения“, отсече тя.

Соцлидерката каза, че вчера официалното мнозинството само си блокира дневния ред в правната комисия.

„Такова нещо не е имало откакто съществува парламентът при това го направиха, за да не изслушат собствения си министър на правосъдието какво смята за реформата в съдебната система. Управляващите от началото на този парламент нямат нито един законопроект с мнозинство от ГЕРБ-ПП-ДБ. По всички закони сте на различно мнение и се карате, за бюджета в комисия се карахте три часа и всичко това означава нестабилност, несигурност и липса на перспектива пред България и хората“, скочи Нинова.

Тя предупреди, че плаващите мнозинства са много опасни, защото никой не може да каже какъв закон ще влезе в пленарната зала и какъв ще излезе.

„От ПП-ДБ вчера казаха, че парламентът е минал на плаващи мнозинства и няма управляващо мнозинство и това е опасно, чухме, че се чувстват като смокинов лист, казаха, че няма да са смокинов лист на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Ние преди месец разбрахме, че искат да ни използват за смокинов лист, тогава аз го нарекох резервна гума на тротинетка“, коментира Нинова и се обърна към депутатите от ПП-ДБ с думите : „Късно е, либе, за китка или го играете това хоро докрай, или се пускайте“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
17 Проруски партии са БСП и Възраждане. ДПС е либерална партия с политически опит, уважавана членка на Европейския либерален съюз. Представена в парламента. ДПС винаги са гласували важни решения в парламента, за евроатлантическия път на България. Факт.
15
0
 
11
 
! Отговори
Бай Танас преди 10 месеца
Много и се иска пак да я сложат на патроните, ама ядец.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези дето казват че са гласували разбираш, за тази или онази партия и са сгрешили са лъжци, вяра им нямайте, прозрачни лъжи.
13
8
 
7
 
! Отговори
Упс преди 10 месеца
ХА ХА ХА! СЕГА ЛИ РАЗБРАХТЕ, ЧЕ ГЕРБ, ДПС И ВЪЗРАЖДАНЕ СА ПРОРУСКИТЕ ПАРТИИ В БГ, КАТО ЗА ПРЕД ЕВРОПА ГЕРБ СЕ ПРАВИ НА ПРОЕВРОПЕЙСКА. ББ ДА ПРЕПОДАВА В ХОЛИВУД!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
13 С уточнението, че БСП е наследница на БКП/ДС. Столетницата /БСП, се гордее със стогодишнината си история. Това другарката Нинова, бивш член на СДС, често го повтаря.
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз лично се колебаех дали да гласувам за Възраждане.Признавам си го.Последните две седмици наблюдавам поведението им в парламента доста детайлно.Това което видях за мен беше достатъчно.Аз няма да гласувам за Възраждане.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво, Нинова! Откри топлата вода! При демокрацията мнозинството взема решенията. Беше време да го научиш. Това не ти е зрелия социализъм. БСП имаше възможност да бъде част от това мнозинство, но се врътна в последния момент и се застана на погрешната страна. Традиционно. При теб.
9
2
 
3
 
! Отговори
под игото преди 10 месеца
Тоест БКП,ДС и ДПС.В крайна сметка това е състоянието на нещата.ПП и ДБ са за евромасовка, една заблуда пред чужденците кой наистина управлява.А те управляват лошо.Пост комунистическата олигархия напомня ленно спахийската тимарска система на Османската империя.Една шепа богоизбрани , останалите са рая без някакви особени разлики.Сринати до основи системи на образование и здравеопазване, като само агите получват добри услуги.От нийде помощ в Европа, излъгана и затънала в собствени грижи.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе тази женица няма ли поне веднъж нещо истинско да каже???? Само демагогия и фейкове Сутринта един разправяше че във война сме влизали .След това един специалист по фалит на държава. Даваше акъли за еврото . Тези са по зле и от хората на Чалгаря дето са събрани от кол и въже.
7
1
 
1
 
! Отговори
Сержант преди 10 месеца
Да взема един кол и през врата. Да започвате да работите, че ви чака бой.
6
8
 
2
 
! Отговори
Мнозинство има преди 10 месеца
по един въпрос! И Кокорчо отсече! Всеки български мъж трябва да даде един те-с-тис за Украйна! ППДБЛГБТ поради липса на подобни ретроградни полови белези, ще дадат по едно хартиено знаменце с цветовете на транс флага!
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А добър ден..
4
5
 
3
 
! Отговори
И засвистяха преди 10 месеца
И засвистяха КИНЖАЛИ, и забучаха ИСКАНДЕРИ, и загърмяха САРМАТИ. А на НАТОВците от ППДБББЛГБТ им свърши тоалетната хартия!!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не на ДПС, другарко, а на SPD. Ти там имаш ли познати?За вдин европейски лидер питам.
2
4
 
7
 
! Отговори
Време е за КИНЖАЛИТЕ преди 10 месеца
Свистят кинжалите и носят свобода в ковчег метален. Стотици мегатони атомен юмрук ще изтрещи по масата във Брюксел, и Европейци ще размахат сърп и чук.
1
2
 
7
 
! Отговори
Ротари Сакс преди 10 месеца
Ах ,каква по.лога