Настимир Ананиев се усъмни, че бунтът на Пригожин е нагласен

В Русия текат едни процеси, които очевидно не желаят тази война да продължи
25 юни 2023 11:23, Нели Христова
204
Настимир Ананиев се усъмни, че бунтът на Пригожин е нагласен
Снимка: БГНЕС

Вчера бяхме свидетели на един замисъл, който тепърва ще видим какво е целял. Всъщност този опит за метеж може да се използва за една голяма мобилизация в Русия. Това коментира пред БНТ депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

"Отдавна се говореше за такова нещо, но Путин не смееше да направи такава мобилизация. Сега обаче има причина да я направи. Необезпокояван Пригожин се придвижваше към Москва и в един момент дойде беларуският президент, който не е известен със силната си дипломатичност и външна политика, и реши кризата. Някак си нагласено изглеждаше цялото нещо", поясни Ананиев.

Според него, всичко това показва, че в Русия текат едни процеси, които очевидно не желаят тази война да продължи.

По отношение на предоставянето на военна помощ за Украйна, Ананиев заяви:

"Ние сме част от ЕС и от НАТО и за нас е важно да помогнем на Украйна в този момент, когато има нужда. Нашата армия не е в цветущо положение и ние не можем да дадем много. Въпросът обаче е по какъв начин тази война може да бъде прекратена, но прекратена като агресорът се оттегли, защото агресорът е Путин. И за да се седне на масата за преговори, Путин трябва да се оттегли от тази завладяна територия, която е украинска."

За работата на новото правителство, Настимир Ананиев каза, че в момента в кабинета има назначени 10 заместник-министри по предложение на Мария Габриел - хора експерти, които са минали всички критерии.

"Да имат обществено доверие, да няма корупционен риск и да не са безчинствали върху граждани и бизнес. Има експерти, които могат да се включат и да помагат в Министерския съвет", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ба как бе .. щом Нистимир казва......
133
4
 
13
 
! Отговори
Атлантик преди 11 месеца
Много бързо ни свърши радостта.
132
3
 
3
 
! Отговори
Моряка преди 11 месеца
Василев,65Тези руснаци докога ще го дават такива хуманисти.Само складове взривяват.Ако бяха набутали една аматолова шашка в дебелия му за........ник ,и му драснат клечката( може и със запалка),нямаше сега да има нито складови,нито младове.Впрочием и сега не е късно,макар че като за търговец на смърт,отдавна му изтече лимита.
131
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Там ще се съединят с доброволците на Възраждане и ще атакуват откъм Беларус. Затова Костадинов на два-три пъти говореше дс беларуски акцент. Репетира.
130
4
 
9
 
! Отговори
Бацо преди 11 месеца
Ако за едно сьм сьгласен с дон бацеТо е за лошият човешки матрял - за мен - пп, дб е живото доказателство
129
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Maшинитe нa Magypo cъщo...
128
3
 
20
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Можем да помогнем на украйна като изпратим цялото - пп , начело с този да им реди - всичките си роднини , любовници и познати за министри - та да ги оправят като нас
127
1
 
19
 
! Отговори
ХоХо преди 11 месеца
И НасТъпир Онаниев се произнесе . . . . Абе къде се вреш и ти на коня в краката !?!?!
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нищо нагласено няма, просто Пригожин се натряскал вечерта и решил да дига бунта, тръгнал към Масква ама по пътя му свършил алкохола и взел да изтрезнява. Звъннал на стария си друг Лукашенко и той го поканил да му дойде на гости да се натряскат с хубава беларуска водка. Това е накратко историята, няма никакви конспирации дето му се привиждат на нашето дебело момче.
125
2
 
16
 
! Отговори
Пижо преди 11 месеца
Ама вчера не мислехте, че е нагласена работа! Вчера Киро бръщолевеше простоtии, а останалите американски podlogi онанираха от кеф. Макар и да не знам защо предпочитаха Пригожин за президент. Примерно. Аз лично се забавлявах с купа пуканки.
124
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като е нагласена работата, защо путинския запали маратонкити? А?
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 124...По твоята изкривена логика...Ало Америка не помагаше на СССР във войната му с Хитлер , войната щеше да приключи по рано.И Америка ли тогава беше виновна за разширяване на конфликта между Сталин и Хитлер.Пак ли бе виновна
122
3
 
1
 
! Отговори
шаман преди 11 месеца
Маниту рече - двама военни вожнове не могат да си поделят войската без значение, че са на една страна. Когато двама военни вождове се карат , тогава 3-ти военен вожд печели, а двамата скарани вождове ги пращат в различни посоки.
121
2
 
6
 
! Отговори
Моряка преди 11 месеца
До Анонимник 54.Най измамена Камила този път беше оня зализания( сладникавия) Светльо от БТВ.Я е ходил войник,я не,но веднага организира информационен Генерален щаб,заплаши ни с извънредни включвания,рекламира сензациите в неля от 16.30.Ако има малко чувство за срам,днес ще му гледаме агонията.Но едва ли.Тези *** са и много поврътливи.
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По логиката на Ананиев,полицай като види двама да се млатят,трябва да прецени , да даде на единия пръчка ,да чака да набие другия , след това да ги накара да си стиснат ръцете и да обещае набития ,че вече така няма да прави! Ананиев ,сам ли го измисли или са ти казали! Като гледам на колко си години май са ре учили в училище на други работи!
119
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тази война не може да бъде спряна, докато западът излива милиарди в нея. Те спонсорират войната и искат да спре. Как? Как да стане. Накрая тази война ще прерастне в световна и този чешит на снимката ще замине на фронта, заедно с много други такива като него.
118
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С две думи,дай да набиеме руснаците,за да ни слушат! Хахаха
117
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чакай бе,Ананиев! Значи ако двама твои съседи се бият,на единия който е твой човек трябва да му дадеш сопа щото няма а другия има, за да се бият на равни начала докато единия падне от бой! Това ли ти е разтърваването!? Ясно,това са ти казали началниците ,това говориш!
116
4
 
8
 
! Отговори
Моряка преди 11 месеца
Ами като видиш и другите пребоядисани Атлантици- Тагарев,Събчо,Иво Инджев,Асенчо Агов,крадливото Ленче,красивото Наде,говорителят им Васко Данов,не сменяш ли канала?Лично аз се хващам инстиктивно за пистолета,по скоро за мястото,където висеше.Добре,че го сдадох,когато се уволнявах.Иначе в къщи непродупчен телевизор нямаше да остане.То като ги гледам- ,времето доста ги е скапало,ама са пак противни.Даже повече.И все в онази поза,дето не е много естетична.Особено, когато остаряват и омекват.
115
3
 
14
 
! Отговори
Ананиев, преди 11 месеца
...разрешавам ти да помагаш на Украйна, не-член на ЕС и НАТО, както и на всяка подобна държава, САМО и ЕДИНСТВЕНО с твоята заплата. Ще дойде Видовден за всички продажници.