Ганев, ДБ: Референдумът за еврото закъсня с 18 години

При 3% дефицит не би трябвало на има фискален проблем за държавата
8 юли 2023 09:01, Йоана Цонева
85
Ганев, ДБ: Референдумът за еврото закъсня с 18 години
Снимка: БГНЕС

Референдум за еврото можеше да има, но преди да са подписани международни договори. В този смисъл искането за референдум е закъсняло с 18 години." Това каза в предаването "Панорама" по БНТ икономистът Георги Ганев, депутат от "Демократична България".

Според него паралелното показване на цените едновременно и в евро, и в лева е  абсолютно задължително, но след въвеждането на единната европейска валута.

При 3 процента дефицит не би трябвало на има фискален проблем за държавата, каза той по отношение на бюджета.

"Приоритетът на България трябва да е чрез бюджета да се осигури стабиност. Аз съм четвърти парламент и досега не ми се е случвало в комисията да приемаме нормален бюджет като време", каза Ганев.

Заявката на Министерския съвет в момента е за умерено харчене, аз дори имах очакване за по-малко. Но както каза г-жа Десислава Атанасова, има социални сфери, които очакват повече.Така че очаквам напрежение, прогнозира той. С Асен Василев били от различни школи, но се разбирали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
4
 
! Отговори
Гай Баньо преди 10 месеца
До 31: на кого народа е дал властта, бе *** пробит! Без мажоритарни избори народа НЕ избира нищо!! Партийките си слагат своите си функционери , а народа се самозалъгва че избира нещо.
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
еврото е просто хартийка без покритие, става само за подпалка за огъня и нищо друго..знаем на продажното правителство играта, чрез приемане на юдоевро да заграбят целия държавен резерв и да изчезнат от България..
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ШВЕЙЦАРИЯ И ТЯ Е ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД ,НО НЕ СА ХУКНАЛИ ДА ПРИЕМАТ ЗА СВОЯ ВАЛУТА ТАЯ ЮДО-ГЛОБАЛИСТКА ИЗМАМА ЕВРОТО.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вярно е сега проверих шарлатаните и коалиционните им партньори от ДПС не са гласували предлижението на правната комисия,а са приели на две четение предложението на инициативния комитет за свикване на рвференфум-допитване за еврото.Страхотен гаф .ГЕРБ се усетиха какво се гласува ,но си направиха пас ,гласувайки въздържал се и така яко подхлъзнаха гей дружинката от ППДБ.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нишо не е закъсняло. Тоя е някаква платена калинка или не разбира нищо. Точно навреме е защото хората вече видяха че ЕС е провал и няма бъдеще след фалитите 2007 и 2011 и 2022 на еврото и печатнциите които се опитват да спасат фалирали държави и банки за сметка на бедните.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А референдумите за НАТО и ЕС с 25 г.Истината се видя и онзи ден в НС.След като цял свят не иска и да чуе за Украйна в НАТО, нашите кашкавали направиха същото каквото и бащите им по време на социализма.Сами се предложиха на големия брат.Тогава СССР отхвърли нашето членство, но сега синковците ни натикаха в ЕС и НАТО без да питат народа.
40
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Нека се замислим страни които не са приели еврото-като Швеция, Унгария, Полша, Румъния , Чехия много ли са зле , че не са в еврозоната и по-глупави ли са техните държавни ръководители от нашите, че не бързат с единната валута, а изчакват подходящия момент. За силно развитите икономики единната валута не може да бъде проблем, а за бавно кретащите като България ще бъде и това е мнението на доста експерти от БНБ.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ХА ХА В СТРЕМЕЖА СИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА $Г***Н В ПАРЛАМЕНТА ДА БЛОКИРА РЕФЕРЕНДУМА НА ВЪЗРАЖДАНЕ ТЕ НА ДВЕ ЧЕТЕНИЯ ГЛАСУВАХА НЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ПРАВНАТА КОМИСИЯ,А НА ИНИЦИАТИВНИЯ КОМИТЕТ ЗА РЕФЕРЕНДУМА И ТАКА С ГЛАСОВЕТЕ ЗА НА ППДБ-ЛГБТИ,ДПС И МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО Е ПРИЕТО НА ДВЕ ГЛАСУВАНИЯ.ПРОДАЖНИЦИТЕ СЕ УСЕТИХА КАКВА ГРУБА ГРЕШКА СА ДОПУСНАЛИ ,НО ВЕЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО ПРЕГЛАСУВАНЕ,ЗАТОВА СПЕШНО СВИКАХА ПРЕДСЕДАТЕЛСКИ СЪВЕТ КЪСНО СНОЩИРЕФЕРЕНДУМ ЩЕ ИМА!
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
влизането в еврозоната не е да плащаме с евро! то е да гарантираме огромните френски германски и италиански дългове с нашата територия и икономика - доброволно. Нали затова ЮК не искаха!
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
нищо не е закъсняло, договорите ще ги променим или прекратим. Не сме поробени все още.
36
3
 
8
 
! Отговори
Бай Х преди 10 месеца
Наистина,не трябва да ни пука,просто младите ще плащат дълговете на крадците,младите го желаят,те ще плащат, поинтересувайте се колко евро страни кредитите са им колкото брутния продукт,наистина какво учат нашти икономисти в университета???
35
2
 
3
 
! Отговори
Евромонетите преди 10 месеца
Чрез популяризиране на сюжетите на емитираните български евромонети ще се стимулира българската туристическа индустрия в насока на т. нар. културен туризъм.!!!
34
8
 
2
 
! Отговори
Евромонетите преди 10 месеца
Чрез евромонетите на гърба на които ще стоят наши Български символи, гражданите от голямото семейство на страните от Еврозоната ще разпознават нашата страна!!!
33
5
 
3
 
! Отговори
Евромонетите преди 10 месеца
Българската роза, известна по цял свят, може да бъде на гърба на монетите от 1 или 2 евро.
32
3
 
4
 
! Отговори
Истината!!! преди 10 месеца
Евромонетите имат обща страна и национална страна. На националната страна, т.е. на гърба, е посочена емитиращата държава. На гърба на българските монети могат да се изобразят Мадарския конник или друг български символ. Те представляват законно платежно средство навсякъде в Еврозоната. Това означава, че могат да се използват като всяка друга евромонета и се приемат навсякъде в Европейсщия съюз!!!
31
5
 
4
 
! Отговори
Истината!!! преди 10 месеца
Всичко си има позитиви и негативи. Еврото има повече позитиви. България ще има една Световно призната силна валута, която се използва в Света! Държавите обменят стоки използвайки еврото. Превалутирането лев-евро носи милиони загуби за търговията на България с другите държави. Левът няма стойност, ако не беше обвързан с еврото. На евро банкнотите отдавна има надпис на кирилица специално за нас българите, с което е призната нашата идентичност. А на гърба на евро монетите ще можем да поставим бълг
30
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Прочетете във вестник "Труд" статията "Разходи и рискове от приемането на еврото" -има я като я напишете на гугал и сами преценете за и против единната валута. Дали сме узрели или още дълго ще сме си зелени кауни.
29
8
 
3
 
! Отговори
Истината!!! преди 10 месеца
Няма нужда от Референдум! Изборите са нашия референдум. Там Народът дава властта в ръцете на своите Избранници - Депутатите да решават тизи въпроси! Мнозинството в Парламента да решава! Депутатите са извадката и представителите на Народа! Стига манипулации и лъжи от Възраждане!
28
5
 
1
 
! Отговори
До смотаняк реалист преди 10 месеца
До 28 Реалист Възраждане се самоутвърждават върху гърба на нещастния български народ с една голяма лъжа и манипулация! Хора, осъзна те се! Пътят на България е избран от нашите родители - и той е ЕС и стабилното Евро, за което дори нестабилния български лев е вързан с Валутен борд! . . . От манипулатори с грешки по български език съвети не се взимат! Нашите родители, комунистите имаш в предвид! Лева е вързан към марката и е стабилен! Математически се нарича тъждество, но с дефицити по български?
27
8
 
3
 
! Отговори
Разумен преди 10 месеца
Възраждане са 5-6 процента заблудени некомпетентни българи, които искали били някой да ги пита! Ами нали си има Избори, там даваме властта в ръцете на партиите да решават! Българите са дали властта в ръцете на мнозинството в партии, които са ЗА еврото!!! Така че референдумът е излишен и скъп лукс, който Възраждане използват като предизборен трек и манипулация. Който не го разбира и се оставя на евтините манипулации на Възраждане, жалко за самия него! България има толкова важни закони за избиране