Ганев, ДБ: Референдумът за еврото закъсня с 18 години

При 3% дефицит не би трябвало на има фискален проблем за държавата
8 юли 2023 09:01, Йоана Цонева
85
Ганев, ДБ: Референдумът за еврото закъсня с 18 години
Снимка: БГНЕС

Референдум за еврото можеше да има, но преди да са подписани международни договори. В този смисъл искането за референдум е закъсняло с 18 години." Това каза в предаването "Панорама" по БНТ икономистът Георги Ганев, депутат от "Демократична България".

Според него паралелното показване на цените едновременно и в евро, и в лева е  абсолютно задължително, но след въвеждането на единната европейска валута.

При 3 процента дефицит не би трябвало на има фискален проблем за държавата, каза той по отношение на бюджета.

"Приоритетът на България трябва да е чрез бюджета да се осигури стабиност. Аз съм четвърти парламент и досега не ми се е случвало в комисията да приемаме нормален бюджет като време", каза Ганев.

Заявката на Министерския съвет в момента е за умерено харчене, аз дори имах очакване за по-малко. Но както каза г-жа Десислава Атанасова, има социални сфери, които очакват повече.Така че очаквам напрежение, прогнозира той. С Асен Василев били от различни школи, но се разбирали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Възраждане се самоутвърждават върху гърба на нещастния български народ с една голяма лъжа и манипулация! Хора, осъзна те се! Пътят на България е избран от нашите родители - и той е ЕС и стабилното Евро, за което дори нестабилния български лев е вързан с Валутен борд!
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 25:Едва ли е манипулация на Възраждане.Просто те са единствените,които решиха да ни питат и затова ги подкрепям.Другите политици като Кирчо,Асенчо и т.н. ни обиждат целия народ даже по телевизията и не желаят да се съобразяват с обикновените хора.Просто изпълняват заповеди от вън.Ако от вън им кажат да се хвърлят от моста ще го направят.Капка мозък нямат.Ние си имаме валутен борд и като се махне при прехода към еврозоната ще затънем.А този борд не е случаен.Имаме много далавераджии....
24
8
 
3
 
! Отговори
Ето затова преди 10 месеца
Възраждане се възползват от незнанието, некомпетентността и неосведомеността на българите за еврото и го манипулират в своя изгода, за да печелят повече електорат, да оберат негативния вот. "Против еврото" това е една огромна лъжа и манипулация!
23
12
 
3
 
! Отговори
Хлое преди 10 месеца
Референдумът за еврото е най-голямата манипулация, която PR - ите на Възраждане са измислили. Те лъжат и подвеждат наивните хора, които нямат финансова култура.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Манипулации...не е късно.Просто искат да ни внушат,че е късно,за да не се проведе.Всички,които са против референдумите са фашисти.Питайте демократичните държави и ще ви кажат,че е нормално в демократична държава да има референдум.Явно от няколко години са ни управлявали фашисти като сега се видя.Да се жалват на арменския поп,защото са възпитали демократи и сега си искаме референдума!
21
8
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Възраждане са жалки манипулатори, които са вредни за развитието на България!
20
7
 
4
 
! Отговори
Г557дт преди 10 месеца
Въпросът против еврото е евтина манипулация на Възраждане, която не е в интерес на България! Това е тяхна "опорна точка" за манипулиране на масите, с която искат да печелят по-висок вот на изборите, но е в ущърб с интересите на финансовото развитие и достойния живот на българите.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
не само политиците искат еврото ами народа май и той не го иска скъпо е
18
7
 
4
 
! Отговори
Право на мнение! преди 10 месеца
Българският лев е просто една хартийка без стойност, ако не е обвързан с врото! Манипулациите на Възраждане против врото са просто евтин трик за спечелване на електорална маса в тяхна изгода, съответно по-високи държавти субсидии за тях! Възраждане омат интерес да настройват хорато против еврото за тяхна си лична изгода, а не в интерес на българския народ!
17
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Референдума ще покаже кой какво иска....и ще запуши устата на копейкин д.е.т.о само плюе и нищо друго не произвежда!!!
16
11
 
6
 
! Отговори
Истината преди 10 месеца
Референдумът за Еврото е безмислен! Българският лев така или иначе е вързан за Еврото и ползваме само негативите. Като приемем Еврото, ще ползваме и позитивите, изгодата! Еврото е добро за българската икономика, а от там и за доходите на българите!
15
10
 
5
 
! Отговори
Истината преди 10 месеца
Стига с тези безмислени дискусии за еврото! Да го приемаме и да се приключва! Да видим тогава Възраждане как ще привличат електорат, няма вече и ковид-ваксини, които използваха за да манипулират населението срещу тях.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че тези 46,47,48 парламента бяха некадърни и се събираха за кратко време за какви бюджети говори като гледаха да приемат някави закони,които бяха противоречиви на предните,защото по нещо като текстове измислени от тях депутатите,но повече от писалите ги по поръчение тяхно или лобистко,което е било модерно през туй време за парламентите и да бъдат гласувани от тях как измения с допълнения съществени,а подменящи предишните и тъй подменящи Конституционните решения откъм закони противоречащи с нея.
13
2
 
14
 
! Отговори
Гай Баньо преди 10 месеца
И защо искането за референдум да е закъсняло, бе аланкоолу? Сигурно имаш предвид момента на приемане в еврогейския съюз? А случайно няма ли някой по просветен в твоята партийка да ти обясни , че влизането в еврогейския съюз не означава задължително приемане на еврото? Половината държави- членки НЕ СА го приели и много нямат и намерение да го приемат!! Ама бг дупедавците изпълнява всяка команда , като верно куче!!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А лустрацията с 35, за това и у нас реално няма десни партии. Наследниците на тежки ДС и Виши БКП номенклатурчици обладаха дясното пространство основно в партии, като ДБ, СДС и над 35 години ни баламосват, че има промяна, а тя е единствено в техните банкови сметки и имоти. За лявото пък въобще няма смисъл да се мисли, не съществува такава партия в най-бедната страна в ЕС, което е парадокс при толкова едвам свързващи двата края работещи бедни.
11
8
 
7
 
! Отговори
Възраждане преди 10 месеца
Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!!
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
18 години забавяне? Защо не отговриш КОЙ точно не го прави това преди 18 години и тогава срещу волята на всички. Всички знаем за нареждане на ЕС да се избягват Референдумите , защото съюза се разпада. Германия гръбнака вече зацикли и за това даже се пренебрегват и правила за приемена в съюза. И ние сред шамарите и Гърция 2 фалит да спасим Германия
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като незабогатял комунист мястото му в ДБ е точно избрано, иначе щеше да е в БСП! И сега драпа ли драпа и бълва неквалифицирани изказвание, само и само някой да го забележи! Противник, да се разбира не като враг, а от противно!
8
6
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 10 месеца
А бе,червен чyкyндyр,ние СМЕ в ЕС и няма къде да вървим!А ти и такива като теб право в Биробиджан,там приритват за вас!
7
0
 
17
 
! Отговори
По същество преди 10 месеца
Предател и продажник говорещ срещу конституцията и волята на народа. Не се обяснявай.