Борисов ще е председател на външната комисия в НС, Петков - по въпросите на ЕС

След нови скандали НС все пак избра председателите на комисиите в НС
13 юли 2023 12:09, Красимир Ангелов
256
Борисов ще е председател на външната комисия в НС, Петков - по въпросите на ЕС
Снимка: БГНЕС

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов беше избран за председател на комисията по външна политика, а съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков беше избран за председател на Комисията по въпросите на ЕС, предаде БГНЕС.

Народните представители започнаха да избират ръководствата в постоянни комисии на Народното събрание, а напрежението веднага се покачи и БСП, ИТН и "Възраждане" напуснаха пленарна зала.

От ИТН и БСП обвиниха, че комисиите ще се управляват само от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Тошко Йорданов от ИНТ и лидерът на БСП Корнелия Нинова определиха ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС като "новото управляващо мнозинство". От ИТН и БСП обявиха, че няма да предлагат председатели и заместник-председатели на комисии, а в последствие БСП напуснаха пленарната зала.

Още по темата
"ДПС не участва във властта, няма постове и подкрепя правителство и евроатлантическото мнозинство в парламента. Така ще е в този парламент без да участваме във властта", подчерта Йордан Цонев от ДПС.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че имат два варианта - или да не предлагат председатели и заместник-председатели на комисии или да поемат по пътя на разговора на и диалога. Той призова председателят на НС да предложи да се проведе председателски съвет.

Костадинов каза, че ако няма председателски съвет и диалог от партията му също няма да предложи председатели и заместник-председатели на комисиите.

Председателят на НС Росен Желязков напомни, че комисиите нямат ръководства от повече от месец и половина. "Тази точка е в програмата от вторник. В случая ние не сме номинирали, не сме минали гласуване на председатели и на заместник-председатели, а се правят внушения", коментира Желязков.

В крайна сметка председателски съвет няма да се проведе и депутатите продължиха да избират ръководства на комисиите.

Поради това ИТН и "Възраждане" напуснаха пленарна зала.

В крайна сметка, въпреки препирните, народните представители избраха ръководствата в постоянни комисии на Народното събрание. В избирането на ръководствата участваха само ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, след като БСП, ИТН и "Възраждане" напуснаха пленарна зала.

ГЕРБ-СДС ще ръководи най-много комисии - 15 , Продължаваме промяната - Демократична България ще ръководи 3 комисии, а ДПС ще ръководи 5 комисии, предаде репортер на БГНЕС.

Комисия по бюджет и финанси ще се ръководи от Йордан Цонев от ДПС, заместник -председатели ще са Теменужка Петков от ГЕРБ-СДС и Венко Сабрутев от ПП-ДБ.

Комисията по конституционни въпроси ще се ръководи от Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Надежда Йорданова от ПП-ДБ и Гюнер Ахмед от ДПС.

Комисията по правни въпроси ще се ръководи от Стою Стоев от ПП-ДБ, каквато беше уговорката между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още в самото начало, а заместник-председатели ще бъдат Анна Александрова от ГЕРБ-СДС и Ертен Анисова от ДПС.

Комисията по икономическа политика и иновации ще се ръководи от Хамид Хамид от ДПС, а заместник-председатели ще бъдат Александър Иванов от ГЕРБ-СДС и Владислав Панев от ПП-ДБ.

Комисията по енергетика ще се ръководи от Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Рамадан Аталай от ДПС и Радослав Рибарски от ПП-ДБ.

Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление ще се ръководи от Николай Нанков от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Танер Али от ДПС и Йордан Иванов от ПП-ДБ.

Комисията по външна политика ще се ръководи от лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, а заместник-председатели ще бъдат Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС, Даниел Лорер от ПП-ДБ и Филиз Хюсменова от ДПС.

Комисията по въпросите на Европейския съюз ще се ръководи от съпредседателят на ПП Кирил Петков, а заместник-председатели ще бъдат Деница Симеонова от ПП-ДБ от Деница Николова от ГЕРБ-СДС и Цветан Енчев от ДПС.

Комисията по отбрана ще се ръководи от Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Калоян Икономов от ПП-ДБ и Джейхан Ибрямов от ДПС.

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще се ръководи от Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС , а заместник - председатели ще бъдат Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, Людмила Илиева от ПП-ДБ и Ахмед Ахмедов от ДПС.

Комисията по земеделието храните и горите ще се ръководи от Десислава Танева от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Росен Костурков от ПП-ДБ и Ализан Яхова от ДПС.

Комисията по труда, социалната и демографската политика ще се ръководи от Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ и Севим Али от ДПС.

Комисията по образованието и науката ще се ръководи от Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ и Дженал Топалова-Яшар от ДПС.

Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта ще се ръководи от Небие Кабак от ДПС, а заместник-председатели ще бъдат Красен Кралев от ГЕРБ-СДС и Петър Куленски от ПП-ДБ.

Комисията по здравеопазването ще се ръководи от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Джевдет Чакъров от ДПС и Васил Пандов от ПП-ДБ, както и Александър Симидчиев от ПП-ДБ.

Комисията по околната среда и водите ще се ръководи от Станислав Анастасов от ДПС, а заместник-председатели ще бъдат Младен Шишков от ГЕРБ-СДС и Татяна Султанова от ПП-ДБ.

Комисията по транспорт и съобщения ще се ръководи от Халил Летифов от ДПС, а заместник-председатели ще бъдат Андрей Рунчев от ГЕРБ-СДС и Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

Комисията по електронно управление и информационни технологии ще се ръководи от Божидар Божанов от ПП-ДБ, а заместник-председатели Павел Христов от ГЕРБ-СДС и Павлин Кръстев от ДПС.

Комисията по културата и медиите ще се ръководи от Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Тома Биков от ГЕРБ-СДС, Стоян Михалев от ПП-ДБ и Фатме Рамадан от ДПС.

Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество остана без председател, а заместник-председатели ще бъдат Илияна Жекова от ГЕРБ-СДС и Калина Константинова от ПП-ДБ и Мююн Мюмюн от ДПС.

Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите ще се ръководи от Евгения Алексова от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Васил Стефанов от ПП-ДБ.

Комисията по политиките за българите извън страната остана без председател, а заместник-председатели ще бъдат Илтер Садъков от ГЕРБ-СДС , Антоанета Цонева от ПП-ДБ и Ихсан Хаккъ от ДПС.

Комисията по превенция и противодействие на корупцията ще се ръководи от Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Сезгин Мехмед от ДПС и Михал Камбарев от ПП-ДБ

Комисията по туризъм остана без председател, а заместник-председатели ще бъдат Любен Дилов от ГЕРБ-СДС, Хатидже Георгиева от ДПС и Любен Иванов от ПП-ДБ.

Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства ще се ръководи от Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За какво се карахте и писахте по форумите като се вижда че това е бил перфектния план на Бойко от преди години, ходене по избори изкарване на записи на всеки и леко леко боката беше препран. 1. Избори ууууу долу ГЕРП2. Избори уууу доло Слави 3 Избори Уууу доло Киро 4 Избори беше зле със Бойко преди ама сега е по зле 5 ПРАВИТЕЛСТВО страхотен план на бате Бойко
221
0
 
4
 
! Отговори
Боко преди 10 месеца
първо да научи английския, че ше го изпитвам! Не може без английски!
220
0
 
3
 
! Отговори
Краси преди 10 месеца
Голям майтап!
219
0
 
5
 
! Отговори
КИРО преди 10 месеца
Препраният Борисов с неговите академични знания на чужди езици /изключая бански диалект/ ще си е на американска, къса каишко.
218
2
 
8
 
! Отговори
ТРИ ПАПИ преди 10 месеца
така става когато ТРИ ПАПИ те тупат по главицата
217
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ей ся Боката ше спре войната.
216
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
еднокнижника е полиглот, за това е председател на външна комисия
215
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На мен ми е интересно какво изобщо разбират и двамата от тези комисии, на които са председатели? Или са ги избрали само за да имат добавки към заплатите?
214
0
 
9
 
! Отговори
жорди преди 10 месеца
Е че кой освен Киро дето се наака като минпред, трябва да води въпросите ..., а Бокича, той е всепризнат маестро и телефонист
213
1
 
3
 
! Отговори
gogo преди 10 месеца
Искрено и лично - най-достойните
212
1
 
6
 
! Отговори
жорето преди 10 месеца
Бойко, ами кучето. Кирчо - ленка забрави ли те веке
211
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Идеалист,к.216 Че Боце е единственият българин, прочел само една книга е факт, затова го наричат и 'Бойко еднокнижник'. Но той е и ефинственият българин, прочел английската дума congratulation като 'конграЧУЛЕЙШЪН'.И така поздравяваше танте Меркел въпреки нейната забележка да научи английски език.Виж, Кирчо,Кокорчо и Лорер знаят speaking English.Но не те, а Боце оглавява Комисията по ВЪНШНА ПОЛИТИКА, защото възпитаниците на Милиционерската школа-Симеоново са изучавали 'МВР и външна политика'
210
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Навремето Боце след изкараните няколко месеци затвор за кражба от СИКаджии на коли от Средна Европа толкова хареса обстановката в европейските затвори, че като кмет на София основа чрез Цв.Цветанов партия ГРАЖДАНИ за ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ на България.За 12 години така я РАЗВИ, че от 2020 до тая година партиите бягаха от ГЕРБ като от чума.Добре,че от Канада довтасаха трима млади юнаци,жадни за власт, и те решиха да 'развиват' БГ.Сега заедно с Боце така я развиват,че камък върху камък няма да остане
209
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ВЕЛИКОТО ОБЕДИНЕНИЕ НА ВСЕЛЕНАТА - БУДА, ЦОНЧ ДАРМОНЧ И ХАРВАРДСКАТА ИЗМАМА, А РОСКО МОМЕНЦЕ ПЛОСКО ИМ ГО ЛИЖЕ!!!
208
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПРОКАЗАТА БУДА ЗАЛЮБИ СЕ С ПОДМЯНАТА ПП-ДБ И СПРЕТНАХА ФИНЛАНДСКА ТРОЙКА С ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННАТА ДПС!!!...
207
0
 
7
 
! Отговори
сминдолец преди 10 месеца
до "7" - Как на какъв език ще говори еднокнижника ?! Ще козирува първосигнално и ще вика "Торта Сахер" ! Ох , слезни Боже ...
206
0
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 10 месеца
Препрания Предател го сложиха да да омърси и външната политика!
205
0
 
17
 
! Отговори
7 преди 10 месеца
На какъв език ще говори с чужденците!
204
1
 
19
 
! Отговори
Бензин преди 10 месеца
Вижте го само каква ехидна усмивка вади.Три години бунтове за свалянето му от власт,след това в затвора щеше да ходи.Пълна порногра-ска държава.
203
1
 
21
 
! Отговори
краварче от сащ преди 10 месеца
Козяк-16 са направили точният избор.Толупа ще изпълнява поставените му задачи от краварите много стриктно.Иначе ще има Магнитски.