Лилков: София още не е влязла в новия век

Обясни програмата
21 юли 2023 16:45, Росен Стойчев
21
Лилков: София още не е влязла в новия век
Снимка: БГНЕС

За съжаление София още не е навлязла в ХХI век. Имаше амбициозни задачи – от национален образователен, културен, индустриален, спортен център тя да стане такъв и в европейско качество.

Още по темата
Време е да се направи цялостен анализ на годините от 21-вото столетие. Да се преразгледат стратегии и планове.

За съжаление София още не е навлязла в ХХI век. Имаше амбициозни задачи – от национален образователен, културен, индустриален, спортен център тя да стане такъв и в европейско качество. Време е да се направи цялостен анализ на годините от 21-вото столетие. Да се преразгледат стратегии и планове.

Трябва да вдигне темпото и българската столица да придобие съвременен европейски облик.

Това коментира пред БНР-Радио София проф. Вили Лилков, който беше предложен за кандидат-кмет от инициативен комитет.

Според него градът се развива небалансирано и неравномерно в отделните му части. 60-70% от инвестициите се насочват върху 30-40% от територията на града.

Нужно е да отвори фронт за бизнеса, да се внимава с подбора на фирмите, които изпълняват ремонтите, да се засили контролът, да се състави „черен списък“ на компрометираните.

Лилков изтъкна, че две са причините, подтикнали го да се кандидатира за кметското място в столицата - подкрепата от извънредно много „сини“ хора, „с които сме били по площадите още в първите години след 1989 г., работили сме по избори, налагали сме синята идея“, както и неговия опит в общината и експертизата, която има.

Той подчерта, че познава проблемите и почти всички квартали на София и има решения.

„Кандидатурата за кмет на София от страна на ПП-ДБ (Васил Терзиев) предизвика брожение сред сините привърженици, прие се като провокация от много десни избиратели, затова и имаше реакция и се предложи моята кандидатура. Прецениха, че мога да се явя успешно на местните избори. В управлението на Общината трябва да се влезе с летящ старт.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: вотВили Лилков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Софиянци трябва да са луди да изберат този фвшист. Обръщаме се на ляво...
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лилков, тя София и в стария век още не е влязла. Тук е средновековна мизерия
18
0
 
1
 
! Отговори
Със и без ВАК преди 10 месеца
До Анонимен 18 -- Докато имаше ВАК, научни степени, включително и хабилитации получиха не едно и две професорски деца с психиатрични диагнози. За да не обидят татковците и маминките им. Има потресаващи примери. За други видове безобразия няма смисъл да говорим. През годините биваха хабилитирани човечета с по няколко публикацийки на ниво провинциален регионален вестник, защото са близки на този или онзи или са му направили важна услуга. За съжаление, това продължава и днес. Соца не си отива.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По времето на Игнатов премахнаха ВАК и днес вече всеки втори е професор във все по- изпростяващата ни държава. Цирк.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ръководството на автентично сините седесари пак се наакаха,издигат човек който едва ли ще спечели и 1% от вота.После другите били виновни.
15
2
 
2
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
АБЕ ПИЧ ТИ КАДЕ СИ ВЛЕЗНАЛ ТА СЕГА ТЕ ВИДЯХМЕ В КОСТЮМЧЕ,ДА НЕ СИ БИЛ ПРИ МАЙМУНИТЕ ЧЕ ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА!!! А КО СЕ МИСЛИШ ЗА СВЕТЕЦ ЙАЛКО ЗА КАРИЕРАТА ТИ,ТУКА НАЙ ДОБРЕ ВЪРВИ АКО НЕЩО СИ СВЪРШИЛ И ХОРАТА ДА КАЖАТ ,,БРАВО''ТЕ ТО ГО ПОЗНАВАМЕ ,А ФРАЗИОЛОГИЯТА СИ Я ЗАПАЗИ ЗА В КЪЩИ!!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя говори глупости да си прави ПР. София за сравнително голям град си е добре, центъра си е център, има си по-престижни квартали, има си по-работнически квартали, има си гета, както е навсякъде в цивилизованите европейски страни. Къв 21 век кви пет лева демагог, нещата си следват своя естествен ход.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И тоя ли р висял по дуварите на Тиквун Ага като др.Бойкикиев и жужевидната женералка?
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как да влезе, като е застинала в своя антикомунизъм от 90 те на теб и Иван Костов.
11
7
 
7
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 10 месеца
С този човек от миналото как ще влезем в 21в.?До този момент не сме чули нито една реплика от него по отношение управлението на Фъндъкова.На 68 години-закъде си се запътил?Богдана,първа приятелка с Йорданка-точно за теб ще гласува,нищо че е в списъка.Васко Кръпката и той прие наградата от герберското управление-уж голям демократ.Хайде, стига сте ни взимали за балъци.
10
2
 
11
 
! Отговори
МЛАДЕЖ преди 10 месеца
Т.нар."сини"отдавна се ориентираха към ГЕРБ.ББ си закачи значката на СДС(бъкано от ченгета,както се оказа).Уж са коалиция,но не сме чули ББ да излезе и да каже:"Ние със СДС решихме".С риторика от 90-те год.не може да привличаш избиратели.Но и Терзиев може да не спечели-отидох в парк Гео Милев в 16.30.както беше обявено.В 16.55 ч. видях един активист от Спаси София,който не знаеше защо закъсняват кандидатите.Тръгнах си.Снимките,които виждам ми се струват много режисирани.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще гласувам за този, който обещае да не заменя павета с асфалт по улиците.
8
5
 
2
 
! Отговори
Рендету преди 10 месеца
София!? Ами България? Управляват ни хора без визия за бъдещето на Държавата и народа, ограничени във времето и пространството!
7
8
 
7
 
! Отговори
София е преди 10 месеца
Бразилско гето
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще обиколя всички предизборни срещи и ще гласувам за този който ОБЕЩАЕ, ЧЕ ЩЕ МАХМЕ ПАВЕТАТА ОТ ЦАР БОРИС!!!! Този е много прав - не сме в 21 век. Хич.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
OBIKNOVEN TAPANAR
4
7
 
8
 
! Отговори
Разделител преди 10 месеца
Точно пък с тебе ще влезе, дедек на 68
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Неизбираем
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Смeшник ,от къде го измислиха този?Написал куп не истини.Научна фантастика .Кой им дава тези титли,сигурно си ги купуват?
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
*** СЕ ЗАСТРЕЛЯЙ БЕ, КАТО НЕ Е ВЛЯЗЛА ВРЪЩАЙ ЗАПЛАТИТЕ ЗА 20 ГОДИНИ ДЕТО СИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК. ПЕНСИОНЕР ИЗКУКАЛ