Денков успокоява: Русия няма да посмее да ни нападне, член сме на НАТО

Не трябва да се поддаваме на провокации, призова още премиерът
24 юли 2023 15:40, Елка Василева
773
Денков успокоява: Русия няма да посмее да ни нападне, член сме на НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Хората не трябва да се плашат. Няма опасност за България и причината е, че ние сме членове на НАТО, а Русия няма да посмее да нападне държава-член на НАТО, защото знае какъв ще бъде отговорът. Това заяви пред журналисти премиерът акад. Николай Денков в отговор на въпрос, свързан с думите на депутата от руската Дума Пьотър Толстой за българското Черноморие.

Още по темата
„Пьотър Толстой не за първи път отправя провокации към България. Вероятно бихме ги подминали, ако той не беше депутат. Той е в рамките на институционалното представителство и правейки тези изказвания, минава граници, които не са приемливи. Ще говоря с Министерството на външните работи. Смятам, че трябва да се даде ясен знак, че това са неприемливи изказвания. На посланик Митрофанова трябва да ѝ бъде предадено това съобщение. Аз не смятам, че тя трябва да бъде обявена като персона нон грата заради едно такова изказване. Все пак то не е нейно“, коментира Николай Денков.

„Не трябва да се поддаваме на провокации“, призова още министър-председателят. Според Денков голяма част от подобни изказвания се правят за вътрешна употреба пред руската публика.

Николай Денков посочи още, че има възможност да бъде увеличен значително капацитетът за превоза на украинско зърно през нашата железопътна система, а темата е обсъждана на днешната му среща с гръцкия му колега Кириакос Мицотакис в Атина.

Премиерът направи своя коментар след прибирането му от гръцката столица, където заедно с ръководена от него правителствена делегация бяха на еднодневно посещение.

Народният представител от „“Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев призова вчера Външно министерство да привика руския посланик за обяснения заради изказване на заместник-председателя на руската Дума Пьотър Толстой, че българското Черноморие било руско и че след Украйна, България и Румъния били следващите.
(БТА, Иван Лазаров)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


773
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
565
1
 
21
 
! Отговори
реалист преди 10 месеца
Колко българи реално биха тръгнали да воюват с нашата освободителка Русия?Може би Исак-Соломон Паситата ,Тагаренко ,Агов ,Инджев ,Кирето и Еленка Попкремчева като знаменосец ,ще формират бойна група?За да бранят интересите на краварите?Че то нищо българско не остана.Ако краварите ни вземат и националния празник ,остават ни само химна ,знамето и герба/на който дъртото Паси искаше да му кастрират лъва!/.Държавата ни се управлява от шайка изменници.
564
0
 
12
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 10 месеца
Това човешко посмешище ни е премиер...С такива жалки марионетки ,нищо добро не ни очаква.
563
0
 
13
 
! Отговори
Е ПА преди 10 месеца
да кажат когаче да месиме питките!Пак чекаме Дедо Иван!
562
1
 
5
 
! Отговори
да ама не преди 10 месеца
мечкатка като се напие не знае какво прави .Нали на Украйна беше гарантирано с договор териториялна неприкосновеност ако се раздели с ядреното си оръжие. Е сега ни оръжие ни територия
561
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
на байдън му стягат примката около врата а свалят ли го за корупция ще рухнат всички режими като нашия. добре е да мислят още от сега на къде ще бягат че си е страшно като скочи народа.
560
6
 
17
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Денков, научи се да се изразяваш! Русия не иска да напада България. Разни смо ани политици се опитвате да ни вкарате във война с Русия. Защо го правите, чии интереси представлявате?
559
8
 
2
 
! Отговори
кубанская столица преди 10 месеца
Ха-ха-ха. Глупеце. По дьяволите няма ни да трябваме България. Какво има тя? Албена? Имаме Сочи и Крым, в перпектива цялото побережие на Абхазия. Вино Слънчев Бряг? Имаме вече твърде боро вино на Краснодарский край. Клиссическо Бордо!. И прасковате също добри като преди от Българекспорт. Допълнителна территория? Спаси Бог! Не знаем днес, как справяне с сегашна и как дадем ума. Болно въображение на български премиер!
558
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този е срам за нацията
557
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зозо, Странджата и Василев е една и съща 0трепка пищеща под диктовката на **йските си покровители
556
3
 
17
 
! Отговори
11111111111 преди 10 месеца
Ще започнат да падат по често метеорити, само че вече с определени обекти. Тогава ще го питам, този родоотстъпник, къде е НАТО. Всичко което е далече от границите на американците е добре за тях. Важното да се раздухват войни за да върви индустрията и икономиката на "миротворната и демократична Америка". Чакай коньо за зелена трева. Тези от ПП и ДБ трябва да се изринат от властта, иначе нищо добро не ни чака.
555
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хахахахахахаха и какъв ще бъде отговорът???
554
4
 
22
 
! Отговори
Мишо преди 10 месеца
Стига сте мечтали. Нужно и е на Русия да ни напада. Напротив Русия винаги се е стремила да бъде стратегически партньор на България и да и помага. Вашите задокеански покровители не им харесва това и със всички сили се стремят да представят Русия като враг но България, което е абсолютна глупост. Елементарно! Продадени долни политици .........
553
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Зозо - В Бахмут имаха укрепления, които в България нямам и не можем да нправим за следващите 4 години. Освен това, на моменти имаха по 70000+ души в района, подкрепени от артилерия, танкове ПВО и прочие, както и константни доставки на храна, амуниции и нови сили, на които ние просот не можем да издържим и 2 седмици. Бахмут е най-тежката и ожесточена битка в последните 50 години. Не е "некакво си село".
552
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
При навлизане на Русия на родна земя, вариантите са 3:1 - Бъглария се превръща в първия фрон на третата световна война и ще се лее ужасно много родна и чужда кръв, включиетлно и на невинни.2 - Панически, "обединения Запад", сяда на масите з апреговори, най-вероятно в Турция, където се разбират, какво и как ще е отсега нататък, като предполагам, че ще ни превъоръжат, както го правиха от СССР. И пак може д асе стине до пръвия вариант.3 - Никой не се наема за нищо и "приемам с отворени обятия".
551
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма да ни бият, щото НАТО ще се бие за нас. Колкото НАТО хукна, когато Турция свали самолета. Колктоо НАТО се намеси за Кипър. Колкото НАТО отива, когато се схаркат Израел и комшиите. Колкото НАТО помага на Австралия, когато посланика на Китай им каже черно на бяло, че ако се противят на дадени, ще има тежки последствия.
550
1
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 10 месеца
Ей това се казва "мъжка приказка" на един натовски член, при това академичен натовски член! Ама само да попитам господина, члена бая член ли е или просто разновидност на членестоногите?
549
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абсолютен негодник.
548
3
 
16
 
! Отговори
а може преди 10 месеца
Такива като Този на снимката може да ни докарат някоя атомна бомба
547
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То бива умрелщина, ама толкова...
546
4
 
10
 
! Отговори
жорето преди 10 месеца
Плъхът Денкоф изплува на плаж във Варна